غذاي ملل/ پيده اسفناج، غذاي گياهي ترکيه اي
شور و شيرين/ چي لازم دارم: برگ اسفناج خرد کرده500 گرم تخممرغ همزده4 عدد فلفل سياهبه ميزان لازم پنير فتا300 گرم پنير موزارلا رندهکردهبه ميزان لازم کره يا روغن زيتون به ميزان لازم مواد لازم براي تهيه خمير: آرد سفيد375 گرم مخمر فوري1 قاشق چايخوري نمک1 قاشق چايخوري آب250 -300 ميلي ليتر روغن زيتون1 قاشق سوپخوري چطور بپزم: اسفناجها را در تابة مناسبي بريزيد و روي حرارت تفت دهيد تا آب اضافي آن گرفته شود. سپس از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد خنک شود. حالا در ظرف مناسبي تخممرغها، فلفل، پنير و اسفناج را با هم مخلوط کنيد. اينک خمير را به شش قسمت مساوي تقسيم و هر قسمت را بهصورت بيضي با وردنه باز کنيد. مقداري از مواد مياني را روي سطح خمير بريزيد، طوري که از لبهها فاصله داشته باشند. لبهها را برگردانيد و دو طرف ابتدا و انتها خمير را به هم نزديک کنيد. حالا روي خميرها را بپوشانيد و حدود نيم ساعت استراحت دهيد. سپس روي مواد پنير موزارلا بريزيد و داخل فر گرم کرده با دماي200 درجة سانتيگراد به مدت 15 -20 دقيقه قرار دهيد. هنگامي که پيده را از فر بيرون آورديد، رويش را با روغن زيتون يا کره رومال کنيد. روش تهيه خمير آرد، مخمر و نمک را با هم مخلوط کنيد. آنگاه آب و روغن را اضافه و مواد را مخلوط کنيد. حالا خمير را روي سطح آرد پاشيده ورز دهيد. سپس خمير را در يک ظرف چرب کرده قرار دهيد، رويش را با سلفون بپوشانيد و اجازه دهيد استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.