فوت آشپزي/ روش هسته گيري آلبالو در منزل با لوازم ساده
نمناک/ براي تهيه مرباي آلبالو و يا کيک و آلبالو پلو ، تا کنون با مشکل جدا کردن هسته آلبالو و گيلاس مواجه شده ايد ؟اگر در خانه دستگاه مخصوص هسته گيري نداشته باشيد، براي جدا کردن هسته به گونه اي که آلبالوها سالم مانده و له نشوند از کدام روشها ستفاده مي کنيد؟ در اين بخش از رازهاي خانه داري دو روش ساده و سريع براي جدا کردن هسته گيلاس و آلبالو را آموزش مي دهيم تا با استفاده از ابزار هاي ساده اي که در آشپزخانه در دسترس داريد، به راحتي آنها را انجام دهيد. براي جدا کردن هسته آلبالو و گيلاس به ترتيب زير عمل کنيد : 1. آلبالو و يا گيلاس تازه خريداري کنيد و شاخ و برگ هاي اضافي آنها را جدا کنيد . سپس به خوبي شستشو داده و خشک کنيد. 2. با استفاده از يک ني ، سنجاق و يا گيره مو و خلال دندان ، هسته ها را جدا کنيد . به طوري که يکي از اين ابزار را از قسمتي که شاخه جدا شده فرو برده و بچرخانيد تا هسته جدا شده و با کمي فشار آن را خارج کنيد. هرچند ممکن است در ابتدا مقداري از ميوه ها له شوند، ولي با کمي دقت و تمرين مي توانيد هسته ها را به راحتي و بدون آسيبي به شکل آلبالو و گيلاس خارج کنيد. روش فشار دادن در اين روش با کمک ابزاري که گفته مي شود بايد به آلبالو و گيلاس کمي فشار اعمال کنيد.براي جدا کردن هسته آلبالو يا گيلاس با استفاده از اين روش به يک ابزار مخروطي کوچک نظير ماسوره قنادي يا ني شيشه اي نياز داريد.ني هاي پلاستيکي حين کار ممکن است شکسته و يا خميده شوند ، بنابراين نوع شيشه اي آن مناسب تر است. 1. ني يا ماسوره را از قسمتي که ساقه ميوه جدا مي شود وارد کرده و با يک فشار کوچک ، هسته را از انتهاي آلبالو خارج کنيد.اين روش آلبالو را له و يا نصف نمي کند. 2. براي خارج کردن هسته مي توانيد از يک بطري نيز استفاده کنيد . به طوري که آلبالو را روي درب بطري بگذاريد. سپس آلبالو و يا گيلاس را روي دهانه بطري قرار دهيد، به گونه اي که ميوه رو به بالا باشد. بعد از آن ، ني شيشه اي و يا ماسوره را در قسمتي که شاخه جدا مي شود با کمي فشار وارد کنيد تا هسته از قسمت انتهاي ميوه درون بطري انداخته شود . با اين روش در اطراف کار خود کمتر ريخت و پاش کرده و شکل ظاهري آلبالوها نيز حفظ مي شود. آلبالو ميوه اي است که سمبل جواني و نشاط ناميده مي شود. اين ميوه پر خاصيت کالري زيادي ندارد و غني از ويتامين هاي A، B، C واملاح معدني مانند آهن، کلسيم، فسفر، روي ، پتاسيم ، مس ، سديم ، کلر، گوگرد، منيزيم، منگنز و کبالت است پخت اين ميوه باعث کاهش املاح و ويتامين هاي آن مي شود. اما با اين وجود ،استفاده از آلبالو و گيلاس در تهيه خورش آلبالو و مرباي گيلاس و آلبالو ،شربت و کيک هاي آن بسيار مرسوم است . براي انجام تمام اين موارد بايد هسته آلبالو را خارج کرد .اما همانطور که مشاهده کرديد بدون نياز به دستگاه هسته گير نيز مي توان به راحتي هسته آلبالو را جدا نمود.