بيتوته/ هر فردي مي تواند دانه هاي ذرت مکزيکي را در خانه تهيه کند و از سالم و تميز بودن آن ها مطمئن شود.
براي تهيه ي ذرت مکزيکي با بلال بايد از بلال هاي مکزيکي که مخصوص ذرت مکزيکي است استفاده کنيد، اين بلال ها هم دانه هاي درشت دارند و هم بدون مو هستند. ذرت هاي مخصوص زودتر مي پزند و نرم تر و شيرين تر هستند.
هنگام پخت ذرت اگر از نمک استفاده کنيد باعث سفت شدن ذرت ها مي شود و اگر از شکر استفاده کنيد نرمتر مي شوند. فصل مناسب اين ذرت ها اواخر شهريور و اوايل مهر است.
بعضي افراد ذرت را مي پزند و بعد آن را دانه مي کنند که اين روش را اصلا پيشنهاد نمي کنم زيرا سبب له شدن دانه هاي ذرت مي شود.
جدا کردن دانه هاي ذرت با چاقو :
براي اينکه دانه هاي ذرت را جدا کنيد يک روش باچاقو است اين روش سريع تر انجام مي شود اما در اين روش دانه هاي ذرت خرد مي شوند. و ظاهر زيبايي ندارند.
براي اين روش ابتدا، پوست بلال ها را بگيريد و موهاي آن را به آرامي جدا کنيد که به آن نچسبد و خرد نشوند. سپس چاقو را بين يک رديف بلالي قرار بدهيد و با لبه ي چاقو انتهاي آن رديف را برش بزنيد و بعد مي توانيد به صورت رديف رديف با چاقو انتهاي آن ها را برش بزنيد که در اين روش دانه هاي بلال کمتر خرد مي شوند.
يکي ديگر اينکه از بالا به پايين چاقو را قرار بدهيد و آن ها را برش بزنيد در اصل چند رديف با هم دانه مي شوند. در اين روش دانه هاي ذرت زيادي خرد مي شوند.
دانه کردن ذرت با دست :
براي اينکه بلال ها را با دست دانه کنيد بهتراست رديف اول را با چاقو جدا کنيد و دانه هاي رديف هاي بعد را با دست به سمتي که خالي است فشار دهيد براي راحتي کار بهتر است دانه ها را به سمت پايين فشار بدهيد. تا دانه ها از ريشه جدا شوند. اين کار را تا پايان بلال انجام بدهيد.
روشي ديگر که براي جدا کردن دانه هاي بلال بايد استفاده کنيد توسط سيخ ها کوچک است بعد از پوست گرفتن آن ها سر سيخ ها را در انتهاي دانه هاي بلال قرار بدهيد و فشار بدهيد و به سمت جلو حرکت دهيد. تا دانه ها از آن ها جدا شوند.
نحوه فريز کردن ذرت :
بعد از اينکه دانه هاي ذرت را جدا کرديد آن ها داخل ظرف بزرگتري بريزيد و روي آن ها آب سرد بريزيد، سپس بلال هاي بدون مغز و پوسته ها و ... روي آن مي آيند آن ها را دور بريزيد و آب آن ها را خالي کنيد و در آخر بلال ها را داخل قابلمه اي آب بريزيد لازم نيست آب خيلي زيادي بريزيد و آن ها را بجوشانيد و بعد چند قاشق شکر و نمک (حدودا براي هر 4 بلال، يک قاشق غذاخوري شکر و يک چهارم قاشق چايخوري نمک) به آن اضافه کنيد و بعد از اتمام آب آن اگر ذرت ها پخته بودند نه در حد خيلي نرم، زير شعله را خاموش کنيد و آن را داخل آبکش بريزيد و روي آن آب سرد بگيريد و بعد از خنک شدن آن را بسته بندي کنيد و در فريزر نگهداري کنيد.
طرز تهيه کنسرو ذرت :
اما اگر بخواهيد به صورت کنسرو از آن ها استفاده کنيد آب داخل قابلمه بايد بيشتر باشد و کمي بيشتر از حدي که مي خواهيد فريز کنيد بپزيد. در حين پخت حدودا براي هر 4 بلال، يک قاشق غذاخوري شکر و يک چهارم قاشق چايخوري نمک اضافه کنيد و پس از پخت اجازه بدهيد ذرت ها خنک شوند و بعد آن ها را با همان آب داخل قابلمه داخل شيشه بريزيد و در شيشه را محکم ببنديد.
شيشه ها را داخل قابلمه بگذاريد و قابلمه را حداقل تا نيمه هاي شيشه آب کنيد و روي شعله ي گاز قرار بدهيد. اجازه بدهيد آب آن حدود 30 دقيقه با حرارت کم بجوشد. و پس از سرد شدن شيشه ها را داخل يخچال نگهداري کنيد.
بازار