بيتوته/ مي توانيد يک ظرف را به عنوان پيمانه قرار دهيد، يک پيمانه آشپزي مي تواند يک استکان باشد يا يک ليوان بزرگ اين بسته به اندازه درست کردن غذا و يا کيک و شيريني خود مي باشد.
در بخش آشپزي سايت بيشتر اندازه گيري مواد به پيمانه اشاره شده است اما ممکن است پيمانه استاندارد در دسترس همه نباشد وزن آن ها را نيز در ذيل مشاهده مي فرماييد. (البته شما مي توانيد يک ظرف را به عنوان پيمانه قرار دهيد، يک پيمانه آشپزي مي تواند يک استکان باشد يا يک ليوان بزرگ اين بسته به اندازه درست کردن غذا و يا کيک و شيريني خود مي باشد.)
براي پخت کيک و شيريني پيمانه بايد ليوان دسته دار فرانسوي باشد زيرا ميزان تخم مرغ با پيمانه هاي آرد و شکر بايد هم خواني داشته باشند.
يک پيمانه چند ليوان است؟
يک پيمانه برابر است با 1 ليوان.
يک پيمانه آب چند گرم است؟
يک پيمانه آب مساوي است با 200 گرم (دو دسي ليتر)
200 گرم آب چند ليوان است ؟
همان طور که در بالا گفتيم 200 گرم آب يک پيمانه است.
يک پيمانه شير چند گرم است ؟
يک پيمانه شير مساوي است با 200 گرم (دو دسي ليتر)
يک پيمانه اب چند ليوان است؟,200 گرم آب چند ليوان است
يک پيمانه اب چند ليوان است؟
1 کيلو برنج چند پيمانه است ؟
وزن برنج ها با هم متفاوت است، بعضي از برنج ها هر 1 کيلو 7-8 پيمانه مي باشد. اما به طور کلي مي توان گفت يک کيلو گرم برنج حدود هفت پيمانه ي پلوپز مي باشد.
يک پيمانه برنج چند گرم است ؟
اگر تا به حال اين سوال برايتان پيش آماده است که هر پيمانه برنج چند گرم است ؟ بايد بدانيد که هر پيمانه ي سرخالي برنج (پيمانه پلوپز) حدود ۱۵۰ گرم وزن دارد.
قاشق هاي اندازه گيري در 4 سايز متفاوت هستند، که از بزرگ به کوچک نام مي بريم: قاشق غذاخوري، قاشق سوپخوري، قاشق مرباخوري، قاشق چايخوري.
اندازه گيري مواد خشک در آشپزي
يک قاشق چايخوري = 5 ميلي ليتر / گرم
1 قاشق غذاخوري = 15 ميلي ليتر / گرم
1 انس = 28.35 يا همون 30 ميلي ليتر / گرم
1 ليوان = 250 ميلي ليتر
1 پاوند = 450 ميلي ليتر / گرم
3 قاشق چايخوري = 1 قاشق غذاخوري
نصف قاشق غذاخوري = يک و نيم قاشق چايخوري = 7 گرم
1 ليوان = 16 قاشق غذاخوري
يک چهارم ليوان = 4 قاشق غذاخوري
يک سوم ليوان = 5 قاشق غذاخوري + يک قاشق چايخوري
يک ليتر = 4 ليوان
تبديل گرم به حجم:
بهتره در منزل کليه وسايل اندازه گيري شامل ترازو، پيمانه ها، قاشق ها و پارچ مدرج رو داشته باشيد ولي اگر در موقعيتي ترازو در دسترس نداشتيد و دستور مورد نظرتون بر اساس وزن (گرم) نوشته شده بود، مي تونيد به سادگي مواد رو تبديل کنيد. در مورد تبديل گرم به حجم، در سايت هاي مختلف کمي اختلاف بين اعداد وجود داره. تبديل هاي زير از سايت هايي که شخصا به عنوان مرجع استفاده مي کنم برداشته شده.
يک پيمانه آرد: 125 گرم
يک پيمانه نشاسته ذرت: 125 گرم
يک پيمانه آرد ذرت: 150 گرم
يک پيمانه کره: 200 گرم
يک پيمانه شکر: 200 گرم
يک پيمانه شکر قهوه اي: 210 گرم
يک پيمانه پودر کاکائو: 100 گرم
يک پيمانه پودر قند: 120 گرم
يک پيمانه روغن مايع: 224 گرم
يک پيمانه ماست: 240 گرم
يک پيمانه شکلات چيپسي: 170 گرم
يک پيمانه بادوم، گردو، فندق خرد شده: 100 گرم
يک پيمانه کشمش: 150 گرم
ممکنه توي رسپي ها به جاي پيمانه از "اُنس ounces " يا "پينت pint " استفاده کرده باشند براي تبديل از اين فرمول استفاده کنيد. هر پيمانه هشت اُنس و يک دوم پينته
1 کيلو برنج چند پيمانه است،يک پيمانه آب چند گرم است
اندازه گيري مواد آردي:
براي اندازه گيري مواد پودري مثل انواع آرد، انواع نشاسته، سبوس، شکر سفيد، پودر قند، پودر کاکائو، قهوه..... به اين شيوه عمل کنيد:
هميشه قبل از اندازه گيري، مواد را با قاشق هم بزنيد. مهم نيست مواد در چه نوع ظرفي (کيسه، پاکت يا ظرف دربسته) نگهداري مي شوند، در همه حالات، مواد آردي بعد از مدتي حالت فشرده پيدا مي کنند و در صورت هم نزدن، حجم بيشتري از مواد در پيمانه قرار مي گيرد و اندازه گيري را غير دقيق مي کند.
با توجه به دستور، پيمانه مورد نظر را انتخاب و با قاشق پُر کنيد.
به هيچ وجه پيمانه را در ظرف شکر، آرد... فرو نکنيد. اگر پيمانه را داخل ظرف فرو کنيد و با آن مواد را برداريد، مواد فشرده تر و بيشتر از حد نياز در پيمانه قرار مي گيرد و اندازه گيري غيردقيق مي شود.
روي پيمانه را با يک چاقو يا پالت صاف کنيد. حالا مواد اندازه گيري شده را در ظرف مورد نظر بريزيد.
اندازه گيري مواد مرطوب و فشرده
براي موادي مثل کره، شکر قهوه اي، کره بادوم زميني، نوتلا و ..... پيمانه مورد نظر را انتخاب کرده، با قاشق از مواد برداشته و پيمانه را پر کنيد، بعد روي مواد را با پشت قاشق يا ليسک فشار بدهيد. مواد مرطوب بايد به صورت فشرده اندازه گيري شن و پيمانه بايد به صورت کامل پر شود. براي اندازه گيري ماست و خامه علاوه بر اينکه پشت قاشق يا ليسک مواد را فشرده مي کنيد يک بار هم به آرامي پيمانه را روي سطح کار ضربه بزنيد تا اگر حبابي ايجاد شده از بين برود.
نکته: براي اندازه گيري مواد مرطوب چسبناک مثل عسل، پيمانه را با روغن مايع کمي چرب و بعد اندازه گيري کنيد.
اندازه گيري مايعات با پيمانه هاي اندازه گيري:
استفاده از پيمانه هاي اندازه گيري براي مايعات (شير، آب، روغن مايع...) از نظر حجمي مشکلي ايجاد نمي کند و دقت لازم را دارد، ولي از آنجائي که اين پيمانه ها طوري طراحي شدند که تا سر پيمانه بايد کاملا پر شود، استفاده از آن براي مايعات مي تواند مشکل باشد و بهتر است از پارچ مدرج استفاده شود. ولي اگر به هر دليلي تهيه پارچ برايتان امکان پذير نيست، پيمانه ها را روي ميز کار بگذاريد، تا لبا لب پُر کنيد و با احتياط به ظرف مورد نظر انتقال بدهيد.
بازار