کتاب کاله/ پوره سیب‌ زمینی یک خوراک نرم و خوش‌طعم است که هم طرفداران زیادی دارد و هم سریع و آسان درست می‌شود. تصور کنید این پوره سیب‌ زمینی طعم سیر کباب شده هم بدهد! دیگر مطمئن باشید بهترین مزه را در کنار خوراک پروتئینی خود مثل استیک و ماهی و کباب شیشلیک خواهید داشت.
خوبی انواع پوره به ویژه پوره سیب‌ زمینی این است که نه تنها می‌تواند به صورت یک غذای مستقل تهیه و خورده شود، بلکه بهترین ترکیب را با غذاهای گوشتی می‌سازد. می‌توانید برای این که تغییر و تنوعی هم در آن ایجاد کنید با اضافه کردن سیر کباب شده به پوره سیب‌‌ زمینی‌ تان یک طعم به یاد ماندنی بسازید. بد نیست بدانید تمام پوره‌های خوشمزه‌ای که در رستوران در کنار استیک می‌خورید و دوست دارید بدانید راز خوشمزگی‌شان چیست هم با سیر طعم‌دار شده‌اند.

مواد لازم برای تهیه پوره سیب زمینی تنوری
بوته سیر یک عدد متوسط

آویشن تازه دو شاخه
سیب زمینی یک کیلوگرم
شیر گرم یک و نیم فنجان
خامه صبحانه 60 گرم
کره 100 گرم
نمک دو قاشق چایخوری
فلفل سیاه دو قاشق چایخوریجعفری (خردشده) به مقدار لازم
طرز تهیه پوره سیب زمینی با سیر
مرحله اول

به اندازه یک چهارم از سر سیر را برش دهید، به طوری‌که حبه‌های آن کنار هم دیده شوند. سپس سیر را با آویشن داخل فویل بگذارید، روی آن کمی روغن بپاشید و بپیچید. سپس به مدت نیم ساعت آن را داخل فر بگذارید تا نرم و طلایی شود و بوی آن بلند شود. بگذارید سیر سرد شود، بعد حبه‌ها را تک تک از پوست بیرون بیاورید.

مرحله دوم
سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید و لکه‌های آن را جدا کنید. سپس آن‌ها را به ۴ یا ۶ قسمت تقسیم کنید و داخل آب بگذارید تا رنگشان عوض نشود. بعد از تکه تکه کردن سیب‌زمینی‌ها آن‌ها را آب بکشید و داخل یک قابلمه بزرگ بگذارید و با ۲ قاشق چایخوری نمک و آب کافی بپزید.

مرحله سوم
بگذارید خوب بپزند و بعد به همان شیوه‌ای که گفتیم نرمی آن را با چنگال امتحان کنید. سپس سیب‌زمینی‌ها را از داخل آب بیرون بیاورید، بگذارید خشک شوند، سپس آن‌ها را دوباره روی اجاق گاز گرم کنید تا رطوبتشان را کاملا از دست بدهند.

مرحله چهارم
حالا برای پوره کردن سیب‌ زمینی‌ ها از هم‌زن برقی کمک بگیرید. سپس کره، خامه، سیر و فلفل سیاه را به آن‌ها اضافه کنید. کم کم شیر گرم را روی آن‌ها بریزید و به کمک هم‌زن با هم مخلوط کنید تا جایی که خوب نرم و یک‌دست شوند. اگر خواستید در این مرحله می‌توانید شیر بیشتری اضافه کنید.

مقدار شوری و تندی پوره را بچشید، روی آن جعفری بریزید و تا سرد نشده نوش جان کنید!

چند نکته برای درست کردن بهترین پوره سیب‌ زمینی با طعم سیر تنوری
سیب‌زمینی‌ها را بیش از حد هم نزنید یا له نکنید. وقتی سیب‌ زمینی زیاد زده شود نشاستهء آن آزاد می‌شود و سیب‌زمینی حالت چسبنده و ناخوشایندی پیدا می‌کند.
حتما سیرها را تنوری کنید تا طعم‌شان را حسابی به سیب‌زمینی‌ها بدهند.
برای این‌ که پختگی سیب‌ زمینی‌ ها را امتحان کنید یک چنگال به آن‌ها فرو کنید. چنگال باید راحت وارد سیب‌زمینی شود و بدون این‌که سیب‌زمینی از هم بپاشد از آن خارج شود. اگر چنگال به سختی بیرون بیاید به این معنی است که سیب‌زمینی‌ها هنگام پوره شدن تکه تکه خواهند ماند.