کتاب کاله/ پوره سيب زميني يک خوراک نرم و خوشطعم است که هم طرفداران زيادي دارد و هم سريع و آسان درست ميشود. تصور کنيد اين پوره سيب زميني طعم سير کباب شده هم بدهد! ديگر مطمئن باشيد بهترين مزه را در کنار خوراک پروتئيني خود مثل استيک و ماهي و کباب شيشليک خواهيد داشت.
خوبي انواع پوره به ويژه پوره سيب زميني اين است که نه تنها ميتواند به صورت يک غذاي مستقل تهيه و خورده شود، بلکه بهترين ترکيب را با غذاهاي گوشتي ميسازد. ميتوانيد براي اين که تغيير و تنوعي هم در آن ايجاد کنيد با اضافه کردن سير کباب شده به پوره سيب زميني تان يک طعم به ياد ماندني بسازيد. بد نيست بدانيد تمام پورههاي خوشمزهاي که در رستوران در کنار استيک ميخوريد و دوست داريد بدانيد راز خوشمزگيشان چيست هم با سير طعمدار شدهاند.
مواد لازم براي تهيه پوره سيب زميني تنوري
بوته سير يک عدد متوسط
آويشن تازه دو شاخه
سيب زميني يک کيلوگرم
شير گرم يک و نيم فنجان
خامه صبحانه 60 گرم
کره 100 گرم
نمک دو قاشق چايخوري
فلفل سياه دو قاشق چايخوريجعفري (خردشده) به مقدار لازم
طرز تهيه پوره سيب زميني با سير
مرحله اول
به اندازه يک چهارم از سر سير را برش دهيد، به طوريکه حبههاي آن کنار هم ديده شوند. سپس سير را با آويشن داخل فويل بگذاريد، روي آن کمي روغن بپاشيد و بپيچيد. سپس به مدت نيم ساعت آن را داخل فر بگذاريد تا نرم و طلايي شود و بوي آن بلند شود. بگذاريد سير سرد شود، بعد حبهها را تک تک از پوست بيرون بياوريد.
مرحله دوم
سيبزمينيها را پوست بکنيد و لکههاي آن را جدا کنيد. سپس آنها را به ۴ يا ۶ قسمت تقسيم کنيد و داخل آب بگذاريد تا رنگشان عوض نشود. بعد از تکه تکه کردن سيبزمينيها آنها را آب بکشيد و داخل يک قابلمه بزرگ بگذاريد و با ۲ قاشق چايخوري نمک و آب کافي بپزيد.
مرحله سوم
بگذاريد خوب بپزند و بعد به همان شيوهاي که گفتيم نرمي آن را با چنگال امتحان کنيد. سپس سيبزمينيها را از داخل آب بيرون بياوريد، بگذاريد خشک شوند، سپس آنها را دوباره روي اجاق گاز گرم کنيد تا رطوبتشان را کاملا از دست بدهند.
مرحله چهارم
حالا براي پوره کردن سيب زميني ها از همزن برقي کمک بگيريد. سپس کره، خامه، سير و فلفل سياه را به آنها اضافه کنيد. کم کم شير گرم را روي آنها بريزيد و به کمک همزن با هم مخلوط کنيد تا جايي که خوب نرم و يکدست شوند. اگر خواستيد در اين مرحله ميتوانيد شير بيشتري اضافه کنيد.
مقدار شوري و تندي پوره را بچشيد، روي آن جعفري بريزيد و تا سرد نشده نوش جان کنيد!
چند نکته براي درست کردن بهترين پوره سيب زميني با طعم سير تنوري
سيبزمينيها را بيش از حد هم نزنيد يا له نکنيد. وقتي سيب زميني زياد زده شود نشاستهء آن آزاد ميشود و سيبزميني حالت چسبنده و ناخوشايندي پيدا ميکند.
حتما سيرها را تنوري کنيد تا طعمشان را حسابي به سيبزمينيها بدهند.
براي اين که پختگي سيب زميني ها را امتحان کنيد يک چنگال به آنها فرو کنيد. چنگال بايد راحت وارد سيبزميني شود و بدون اينکه سيبزميني از هم بپاشد از آن خارج شود. اگر چنگال به سختي بيرون بيايد به اين معني است که سيبزمينيها هنگام پوره شدن تکه تکه خواهند ماند.
بازار