ايران کوک/
چي لازم دارم:
ران مرغ 2 عدد
بادمجان 5 عدد
پياز 2 عدد
فلفل دلمه اي 2 عدد
گوجه 3-4 عدد
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
چطور بپزم:
تابستون با ميوه هاي خوش آب و رنگ و خوشمزه داره از راه ميرسه. يکي از جذابيت هاي اين فصل هم غوره هاي ترش انگوره که من از بچگي عاشقشون بودم. فصل غوره و آبغوره که ميشه، بعضي غذاها خوش عطر تر و خوشمزه تر ميشن. غذايي که امروز ميخوايم آموزش بديم هم از اون دست غذاهاست. من بهش ميگم غوره مسما. اما واقعيتش اسم هاي ديگه اي هم داره. مثلا غوره بادمجان يا مسماي بادمجان هم بهش ميگن. مسماي مرغ هم ميشه گفت ولي نبايد با مسماي مرغ آلو اشتباه گرفتش. ما اينجا غوره بادمجان رو با مرغ تهيه ميکنيم. ولي از گوشت خورشتي يا حتي گوشت چرخکرده هم ميشه استفاده کرد. حالا بريم سراغ طرز تهيه يه خورشت تابستوني ترش و خوشمزه يعني غوره بادمجون. راستي تا فراموش نکردم عکس هاي اين غذا رو از دوست خوبم شيرينک گرفتم که يه پيج آشپزي عالي توي اينستاگرام داره. با آي دي @shirin_5189 ميتونيد صفحه ش رو ببينيد.
مرحله اول:
براي تهيه غوره بادمجان با مرغ، از قبل بادمجانها را پوست بگيريد و از وسط نصف کنيد. جدا کردن کلاه بادمجان هم اختياري است. مقداري نمک روي بادمجانهاي پوست کنده بپاشيد و يک ساعت کنار بگذاريد تا تلخي آنها گرفته شود.
مرحله دوم:
بادمجانها را در کمي روغن سرخ کنيد. وقتي يک طرف سرخ شد آنها را برگردانيد تا طرف ديگر هم به خوبي سرخ شود. سپس آنها را در صافي يا روي دستمال حوله اي بچينيد تا روغن اضافي گرفته شود.
مرحله سوم:
تکه هاي مرغ را با يک عدد فلفل دلمه خرد شده و يک عدد پياز چهار قاچ، کمي نمک و زردچوبه در قابلمه اي بگذاريد. در حدي آب بريزيد که دو سانت روي مواد را بپوشاند. روي شعله متوسط اجازه دهيد به جوش بيايد سپس شعله را کم کنيد و درب قابلمه را ببنديد. حدود 30-40 دقيقه صبر کنيد تا مرغ پخته شود. ولي اجازه ندهيد بيش از حد پخته شود و وا برود. بعد از اين مدت آب مرغ را جدا کنيد و کنار بگذاريد.
مرحله چهارم:
در يک تابه نچسب دو سه قاشق روغن بريزيد و بگذاريد داغ شود. تکه هاي مرغ پخته را به تابه منتقل کنيد. گوجه ها را هم از وسط نصف کنيد و کنار مرغ ها در تابه بگذاريد. در اين مرحله ميتوانيد براي خوش عطر شدن غوره مسما کمي زعفران دم کرده روي مرغ بريزيد.
مرحله پنجم:
وقتي دو طرف مرغ ها تا حدي برشته و گوجه ها پخته شد، آنها را از تابه خارج کنيد. يک عدد پياز و يک عدد فلفل دلمه را خلالي خرد کنيد و داخل همان تابه بريزيد. با کمي زردچوبه و به خوبي تفت بدهيد.
مرحله ششم:
وقتي پياز خورشت غوره مسماي شما نرم شد، وقت اضافه کردن غوره هست. غوره تازه يا يخ زده را اضافه کنيد و کمي تفت بدهيد.
مرحله هفتم:
حال آب مرغ را به تابه اضافه کنيد. بگذاريد سس خورشت مسما روي حرارت ملايم چند غل بخورد و جا بيافتد.
مرحله هشتم:
در آخر مرغ و بادمجان و گوجه را هم در تابه بچينيد. غوره مسماي خوشمزه شما بعد از يکي دو دقيقه ديگر آماده ميل کردن است. نوش جان.
نکته هاي کليدي تهيه غوره مسما:
– در تهيه مسماي مرغ و بادمجان ميتوانيد به جاي استفاده از گوجه از پوره گوجه فرنگي يا رب هم استفاده کنيد. به اين ترتيب که پوره گوجه و رب را همراه پياز تفت بدهيد تا خوش رنگ شود.
– در صورت تمايل موقع پخت مرغ ميتوانيد از چند حبه سير و يک تکه زنجبيل تازه هم استفاده کنيد.
– غوره بادمجان را با گوشت خورشتي گوسفندي هم ميتوان تهيه کرد.
بازار