برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

ناهار/ خورش مرغ آلو بخوريد و لذت ببريد

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
ناهار/ خورش مرغ آلو بخوريد و لذت ببريد
ايران کوک/ مرغ از مواد اصلي بسياري از غذاهاي ايرانيه که معمولا نسبت به گوشت طرفدارهاي بيشتري داره. با استفاده از مرغ ميشه انواع مختلف غذا را به شکل هاي متنوع درست کرد. از غذاهايي که پايه ي اصلي اون ها مرغه مثل مرغ سوخاري يا مرغ شکم پر گرفته تا انواع مختلف خورشت که با مرغ درسته و يا تکه هاي مرغ درست ميشه. غذا با مرغ به زمان پخت کمتري نسبت به غذا با گوشت نياز داره و شما مي تونيد اين غذاهاي متنوع رو در کمترين زمان بپزيد و آماده کنيد. به ويژه اين که خيلي از غذاهايي رو که معمولا با گوشت درست مي کنن، ميشه در مدت زمان کم و با طعم خوشمزه با مرغ درست کرد. مثل واويشکاي مرغ و يا کباب تابه اي با مرغ. امروز مي خوايم يه غذاي جديد به انواع غذا با مرغ اضافه کنيم. خورش مسماي مرغ و آلو خوشمزه يکي از خورش هاي سنتي ايرانيه که طعم فوق العاده اي داره. خورش آلو مسما با مرغ يکي از روش هاي طبخ مرغه که به شيوه هاي مختلف درست ميشه. همون طور که از اسم اين خورش پيداست. چي لازم دارم: آلو خورشتي حدود 10 عدد پياز 2 عدد ران يا سينه مرغ 5 تکه برگ بو 2 عدد نمک، زردچوبه، فلفل و زعفران به مقدار لازم زرشک 1/4 پيمانه کره 1 قاشق غذاخوري گلاب 1 قاشق چايخوري چطور بپزم: در طرز تهيه ي مرغ آلو از آلو استفاده ميشه. آلو طعم خورشت مرغ رو ملس مي کنه و شما مي تونيد با اضافه کرده غوره و يا آب ليموي تازه کمي اون رو شيرين تر کنيد. اگر هم ترجيح ميديد خورش مرغ آلو رو شيرين تر درست کنيد، مي تونيد زرشک رو با کمي شکر تفت داده و به خورش اضافه کنيد. اضافه کردن کمي رب به اين خورش هم اختياريه. در اين دستور از روش سنتي استفاده کرده و رب گوجه فرنگي رو حذف کرديم ولي شما مي تونيد کمي رب هم به مرغ آلو اضافه کنيد تا رنگ و لعاب بهتري داشته باشه. مرغ آلو يه خورش مجلسي با طعم بي نظيره که مي تونيد اون رو در کمترين زمان ممکن بپزيد و در مهماني هاي خود سرو کنيد. اگه به دنبال يه غذاي جديد و خوشمزه با طعم سنتي ايراني هستيد، ما خورش مرغ آلو رو بهتون پيشنهاد مي کنيم. طرز تهيه خورش مرغ آلو رو ياد بگيريد و اين غذاي خاص رو به بهترين شکل طبخ و سرو کنيد. ۱- مقداري آلو را داخل کاسه بريزيد و از سه الي چهار ساعت قبل از تهيه ي خورش خيس کنيد. ۲- پياز را بشوييد، پوست بکنيد و به صورت نگيني و يا خلالي خرد کنيد. داخل قابلمه کمي روغن بريزيد، آن را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا روغن داغ شود. پيازهاي خرد شده را داخل روغن تفت دهيد. کمي زردچوبه و فلفل به پياز سرخ شده اضافه کنيد و آن ها را با هم تفت دهيد. ۳- حالا تکه هاي مرغ را به پياز طلايي رنگ اضافه کرده و تفت دهيد. به طوري که تمام قسمت‌ هاي مرغ تفت داده شود. ۴- به مرغ تفت داده شده مقدار مناسبي نمک و برگ بو اضافه کنيد. داخل قابلمه به مقدار کافي آب جوش بريزيد، درب آن را بگذاريد و اجازه دهيد تا تکه هاي مرغ کاملا پخته شوند. ۵- آلوهاي خيس خورده شده را با آب بشوييد و داخل آبکش بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. ۶- بعد از ۲ ساعت که تکه هاي مرغ پخت، آن را زير رو رو کنيد تا طرف ديگر مرغ ها نيز به مدت ۳۰ دقيقه بپرد. سپس آن را از روي حرارت برداريد. ۷- يک عدد پياز بزرگ را به صورت خلالي خرد کرده و با مقداري روغن و کمي فلفل داخل تابه تفت دهيد. ۸- وقتي پيازهاي خلالي سرخ شد، تکه هاي مرغ پخته شده را داخل تابه روي پيازها بچينيد و روي آن‌ ها زعفران آب شده بريزيد و سرخ کنيد. مرغ ها را زير و رو کنيد تا تمام قسمت هاي آن به زعفران آغشته شده و سرخ شود. ۹- حالا آلوهاي خيس خورده را به همراه آب مرغ باقي مانده به تکه هاي مرغ سرخ شده اضافه کنيد. ۱۰- براي پخت آلوها کمي آب به خورشت اضافه کنيد. ۱۱- مقداري کره را داخل تابه اي کوچک روي حرارت قرار دهيد. سپس زرشک پاک شده و شسته شده را به همراه گلاب به کره اضافه کرده و تفت دهيد. ۱۲- حالا مقداري آبغوره و زرشک تفت داده شده را به خورش آلو مرغ اضافه کرده و اجازه دهيد تا خورش کاملا جا بيفتد. ۱۳- خورش مرغ آلو را به همراه برنج زعفراني با ته ديگ دلخواه تان سرو و نوش جان کنيد. نکات کليدي طرز تهيه خورش مرغ آلو – به جاي غوره مي توانيد از آب ليمو ترش و يا آب غوره براي طعم دار کردن خورش استفاده کنيد. – به دلخواه مي توانيد به زرشک کمي شکر نيز اضافه کنيد. – اضافه کردن کمي رب به خورشت مرغ آلو نيز طعمي خاص به خورش خواهد داد. – براي طعم دار کردن مرغ مي توانيد از اين روش نيز استفاده کنيد: تکه هاي مرغ را با نمک، فلفل، زعفران دم کرده، پودر سير، روغن کنجد، آب ليمو و پياز خلالي با هم ترکيب کرده و داخل ظرف درب دار بريزيد. ظرف را به مدت ۴ ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا تکه هاي مرغ کاملا طعم دار شوند. بعد از تفت دادن پياز داخل روغن، مرغ هاي طعم دار شده را روي پيازها بريزيد و ادامه ي دستور پخت را به روش ذکر شده انجام دهيد. – اين غذا، آبدار نيست و بايد با حرارت خيلي ملايم بپزد تا مرغ ‌ها کاملا پخته شوند. در نهايت، تکه ‌هاي مرغ به همراه پيازهاي خلالي، کاملا سرخ و طلايي رنگ خواهند شد. – به دلخواه مي توانيد از ران، سينه و يا ترکيب اين دو براي درست کردن خورش مرغ آلو استفاده کنيد. – اضافه کردن زرشک به خورش مرغ آلو اختياري است اما زرشک نه تنها طعم غذا را بهتر مي کند بلکه جلوه ي زيباتري به غذا مي دهد. مي توانيد از زرشک تفت داده شده تنها براي تزيين مرغ آلو استفاده کنيد. – علاوه بر زرشک، از خلال پسته و بادام تفت داده شده به همراه زرشک نيز مي توانيد براي تزيين خورشت مرغ آلو استفاده کنيد. همچنين مي توانيد اين مواد را به جاي خورشت روي برنج ريخته و سرو کنيد.
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره