برترين ها/ کاسه سالاد يوناني با مرغ ليمويي، برنج، گوجه، خيار، زيتون، پنير فتا، پياز، سبزيجات و در انتها سس ماست خيار درست ميشود. اين کاسه سالاد بسيار سالم و در عين حال مقوي است و براي ناهار يا شامي خنک در گرماي تابستان توصيه ميشود.
اگر به دنبال وعده غذايي سريع و سير کننده هستيد و در عين حال نميخواهيد که شکمتان را با غذاهاي ناسالم و پرکالري پر کنيد اين کاسه سالاد يوناني براي يک شام سبک پيش روي شماست و اگر نميتوانيد تا موقع شام صبر کنيد براي ناهار درست کنيد.
مزيت اين گونه سالادها اين است که شما خيلي زيبا همه چيز را آماده ميکنيد و در کنار هم قرار ميدهيد. هر بخش مستقل از ديگري آماده ميشود، اما همگي در يک کاسه گرد هم ميآيند. خوبي اينجور غذاها اين است که ترفند خاصي ندارند و در هر صورت مزه خوبي خواهند داشت. در ضمن از تازگي و طعمهاي متفاوت لذت ميبريد.
براي درست کردن اين سالاد بايد يک کاسه بزرگ را کنار بگذاريد. ابتدا مرغ ليمويي و غله مورد علاقه که ميتواند برنج، کينوا، بلغور و يا حتي گندم سياه باشد آماده ميکنيد. ما در اينجا برنج استفاده کرديم. بعد همه مواد ديگر را به آنها اضافه ميکنيد.
اين مواد اينها هستند: گوجه، خيار، زيتون کالاماتا، پياز قرمز، سس تزاتيکي، شويد و جعفري تازه است. همچنين ميتوانيد به آن حمص اضافه کنيد و با نان نازک تست شده يا پيتا سرو کنيد. اين سالاد يک ساندويچ خوب را هم براي شما فراهم ميآورد.
چي لازم دارم:
سينه مرغ بدون استخوان: ۴۰۰ گرم
روغن زيتون: ۲ قاشق غذاخوري
رنده پوست ليموترش: ۱ عدد
آب ليمو: ۲ قاشق غذاخوري
مرزنجوش خشک شده: ۱ قاشق چايخوري
نمک: ۱/۲ قاشق چايخوري
فلفلسياه: ۱/۴ قاشق چايخوري
فلفلقرمز خرد شده: مقداري
مواد سالاد:
برنج يا کينوا پخته: ۲ پيمانه
گوجه انگوري: ۲ پيمانه، دو نيم شده
پياز قرمز: ۱/۲ خلال شده
پنير فتا: ۱/۲ پيمانه خرد شده
برشهاي ليمو براي تزئين
جعفري و شويد تازه: مقداري براي تزئين
چطور بپزم:
۱. براي درست کردن مرغ: در يک کيسه زيپ لاک بزرگ سينه مرغ، روغن زيتون، رنده پوست ليمو، آب ليمو، سير، مرزنجوش، نمک، فلفل و فلفلقرمز خرد شده را بريزيد و ترکيب کنيد. اجازه دهيد مواد به مدت نيم تا يک ساعت در کيسه بمانند. گاهي اوقات کيسه را تکان دهيد.
۲. وقتي مرغ آماده پختن شد، گريل را آماده کنيد يا يک ماهيتابه را با روغن زيتون روي حرارت بالا بگذاريد. مرغها را از کيسه درآورده و مواد سس را دور بريزيد.
۳. مرغ را روي گريل قرار داده و به مدت ۵ دقيقه هر سمت آن را کباب کنيد؛ اين زمان بستگي به ضخامت تکههاي مرغ دارد. آن را تا زماني بپريد که وسط مرغ هم پخته شده و صورتي نباشد. در اين صورت دماي مرکز مرغ با استفاده از دماسنج آشپزي ۱۶۵ درجه فارنهايت است. مرغ را گريل يا ماهيتابه درآوريد و به مدت ۵ دقيقه استراحت دهيد. مرغ را به صورت اسلايسهاي ضخيم، برش بزنيد و کنار بگذاريد.
۴. براي درست کردن سالاد: برنج را در ۴ کاسه بريزيد. روي آن مرغ، گوجه، خيار، زيتون، پياز قرمز، سس تزاتيکي (ماست خيار همراه با کمي آبليمو) و پنير فتا بگذاريد. آب يک عدد ليموترش را بگيريد و روي سالاد بريزيد. سالاد را همراه با نان چيپسي و يا بصورت ساندويچي در نان لواش سرو کنيد. قبل از آن روي سالاد را با شويد و جعفري تازه تزئين کنيد.
بازار