ستاره/ طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی هم سریع است و هم راحت. مرغ سوخاری را معمولا با تکه‌های ران و یا بال تهیه می‌کنند. مواد روکش مرغ‌ها را با ترکیب تخم مرغ و نان یا آرد تهیه می‌کنند و در بعضی از رسپی‌ها اما با یخ و آب سرد هم وجود دارد. اگر به دانستن طرز تهیه طعم مرغ سوخاری رستورانی علاقه دارید و هر از گاهی هوس رفتن به رستوران برای خوردن مرغ سوخاری می‌کنید، می‌توانید با یادگیری این رسپی مرغ سوخاری محبوبتان را در خانه تهیه و نوش جان کنید. در ادامه طرز تهیه‌ی مرغ سوخاری رستورانی را با هم می‌بینیم.

مواد اولیه برای تهیه مرغ سوخاری رستورانی در خانه
ران یا بال مرغ۴ تکه
تخم مرغ۲ عدد
سس خردل۱ قاشق چایخوری
آرد سفید۱ پیمانه
آرد سوخاری۱ پیمانه
پودر تخم گشنیز، فلفل قرمز، پاپریکا، زردچوبه از هر کدام نصف قاشق چایخوری
پودر سیر، نمک و آویشن از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد

روش تهیه مرغ سوخاری رستورانی
تکه‌های مرغ را قبل از سرخ کردن با یک عدد پیاز و آب و نمک و فلفل سیاه آب‌پز کنید، اما نه در حدی که مرغ‌ها کاملا پخته و نرم شوند، فقط اندازه‌ای که کمی از حالت خام بودن در بیایند. چون در مراحل بعدی مرغ‌ها را سرخ می‌کنیم و باید کمی برای آن مرحله هم نیم‌پز باشند. معمولا حدود ۲۰ دقیقه کافیست‌.
تخم‌مرغ‌ها را در ظرف گودی شکسته و با قاشق خوب هم بزنید و سس خردل را به آن بیافزایید، تا با هم مخلوط و یکدست شوند.
برای روکش سوخاری مرغ، آرد سفید را بهتر است الک کنید و در یک ظرف تخت بریزید.
آرد سوخاری و ادویه را نیز هم خوب با هم مخلوط کنید و در ظرفی جداگانه بریزید.
نکته: برای داشتن طعم بهتر مرغ می‌توانید از ریحان و پونه کوهی خشک و جعفری هم استفاده کنید.
ادویه این غذا بستگی به ذائقه شما دارد. معمولا این غذا به دو صورت اسپایسی یعنی بسیار تند و مدل ساده تهیه می‌شود. برای اینکه مرغ سوخاری اسپایسی داشته باشید، میزان فلفل قرمز را تا حد امکان زیاد کرده و برای رنگ قرمزتر آن کمی پاپریکا را بیشتر کنید.
تکه‌های مرغ را بعد از اینکه آب‌پز کردیم می‌گذاریم تا سرد شوند؛ بعد از اینکه کاملا سرد شدند، ابتدا در آرد سفید می‌غلتانیم، بعد آن‌ها را داخل ظرف تخم مرغ می‌غلتانیم و بعد در آرد سوخاری خوب آغشته کرده تا تمام سطح مرغ با آرد سوخاری پوشانده شود.
نکته: در این مرحله تخم مرغ حکم چسب را برای ما دارد بنابراین حتما توجه کنید که روی مرغ‌ها کاملا با تخم مرغ پوشانده شود تا آرد‌ها تمام سطح مرغ را بپوشانند. همچنین اگر به هر دلیلی مایل به استفاده از تخم مرغ نیستید، از کمی آب یا ترجیحا شیر به جای تخم مرغ استفاده کنید.


برای سرخ کردن نیاز به ماهیتابه گود یا قابلمه و یا هر ظرف نسوزی داریم که گود باشد. در ظرف گودمان روغن سرخ کردنی می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم و منتظر می‌مانیم تا روغن داغ شود.البته می‌توانید مرغ‌ها را در دستگاه سرخ‌کن نیز سرخ کنید.
نکته: توجه کنید هرچه روغن بیشتر و داغ‌تر باشد مقدار جذب روغن مرغ‌ها کمتر می‌شود.

وقتی روغن داغ داغ شد، مرغ‌ها را داخل آن سرخ می‌کنیم. فراموش نکنید میزان حرارت روغن خیلی مهم است برای مثال اگر روغن حرارت کمی داشته باشد، مرغ‌ها تیره می‌شوند. معمولا 6 تا 7 دقیق طول می‍کشد که هر تکه مرغ در حرارت بالا کاملا سوخاری و سرخ شود.
نکته: در این مرحله درب ظرف را به هیچ عنوان نبندید زیرا باعث می‌شود تخم مرغ روی مرغ‌ها کف کند و کار شما خراب شود!

برای اینکه روغن اضافی مرغ سوخاری را بگیرید می‌توانید چند تکه دستمال کاغذی کلفت و ضخیم و یا یک دستمال حوله‌ای تمیز پهن کنید و مرغ‌ها رار روی آن بگذارید تا روغنشان جذب دستمال شود.
نکته: برای خوش طعم‌تر شدن مرغ‌ها هنگام سرو می‌توانید از پودر سیر و انواع سس‌های تند و یا سس کچاپ استفاده کنید.

چند نکته در طرز تهیه مرغ سوخاری به روش رستورانی
ادویه کاری و فلفل سیاه رنگ مرغ‌ها را تیره‌تر می‌کنند، بنابراین اگر می‌خواهید رنگ مرغ سوخاری شما روشن تر شود، آن‌ها را حذف و یا با ادویه‌های دیگر جایگزین کنید.
آرد سوخاری در طعم مرغ سوخاری تاثیر دارد؛ بنابراین از آردهای مرغوب و با کیفیت بازار و یا آرد سوخاری خانگی استفاده کنید.
برای اینکه مرغ سوخاری خانگی شما مثل فست فودها ترک‌دار و پولکی شود، باید مرغ را قبل از زدن در آرد سوخاری، چند بار در آرد سفید و تخم مرغ (یا آب) بزنید و ماساژ دهید و در آخر در پودر سوخاری بزنید.
حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
برای اینکه مرغ سوخاریتان نارنجی و به اصطلاح پفکی شود، از پودر سوخاری نارنجی که بافتی درشت و پولکی دارد استفاده کنید و یا مقداری پفک خرد شده در آرد سوخاری معمولی مخلوط کنید. در طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی معمولا از پودر پانکو استفاده می‌شود. (در لوازم قنادی ها موجود است.)