شام/ ميني چيز برگر خانگي براي امشب خانواده
ايران کوک/ انواع برگر يکي از پرطرفدارترين غذاها در منوي رستوران ها و فست فودهاست. برگر گوشت مخصوص تا برگر مرغ و حتي برگر گياهي هر کدوم طعم لذيذ و خاص مخصوص به خودشون رو دارن. طرز تهيه ي برگر بسيار ساده اس و ميشه با تهيه ي مواد اوليه ي اون به راحتي اين غذاي لذيذ رو تو خونه درست کرد. امروز مي خوايم يه روش جديد براي درست کردن برگر خونگي بهتون آموزش بديم. ميني چيز برگر خانواده يه غذاي خاصه که مي تونيد با درست کردن اون از خوردن اين غذاي لذيذ به همراه خانواده لذت ببريد. چي لازم دارم: سيب زميني 450 گرم کره 2 قاشق غذاخوري آرد 2 و 1/4 پيمانه (350 گرم) شکر 1 قاشق غذاخوري مخمر 2 قاشق چايخوري نمک 1 قاشق چايخوري تخم مرغ 1 عدد دانه کنجد به مقدار لازم همبرگر پخته نشده 6 تکه (هر يک به وزن 100 گرم) پنير ورقه اي 7 عدد (هر ورقه به 4 قسمت تقسيم شود) خيار شور حلقه شده 27 تکه تخم مرغ براي رومال ۱ عدد خامه پر چرب براي رومال ۱ قاشق غذاخوري سس گوجه فرنگي، خردل و چاشني هاي مورد علاقه براي سرو چطور بپزم: ۱- سيب زميني ها را بشوييد، آن ها را پوست کنده و خرد کنيد. سپس سيب زميني هاي خرد شده را داخل قابلمه بريزيد. داخل قابلمه به مقداري که روي سيب زميني ها را بپوشاند آب بريزيد. آن را روي حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهيد تا به جوش آيد و پخته شود. ۸ تا ۱۰ دقيقه زمان براي پخت سيب زميني ها کافي است. يک چنگال داخل سيب زميني ها فرو کنيد تا از پخته شدن آن ها مطمئن شويد. ۲- ۵ قاشق غذاخوري از آب سيب زميني هاي پخته شده را داخل کاسه بريزيد تا خنک شوند. باقي مانده ي سيب زميني را مجددا داخل قابلمه بريزيد و اجازه دهيد تا روي حرارت مجددا بپزد و آب آن به طور کامل تبخير شده و سيب زميني ها خشک شوند. ۳- سيب زميني ها را از روي حرارت برداريد. آن ها را داخل مخلوط کن بريزيد يا با رنده ي ريز رنده کنيد تا کاملا له شوند. ۱ پيمانه از سيب زميني را اندازه گيري کرده و داخل کاسه بريزيد. سپس کره را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنيد تا کره ذوب شود و به خورد سيب زميني برود. باقي مانده ي سيب زميني را نگه داريد. ۴- آرد، شکر، مخمر و نمک را داخل کاسه ريخته و با هم مخلوط کنيد. ۵- مخلوط سيب زميني گرم را به مخلوط آرد اضافه کنيد و آن را با دست ورز دهيد تا همه ي مواد خوب با هم ترکيب شوند. ۶- تخم مرغ را به همراه ۵ قاشق غذاخوري آب به مواد اضافه کرده و با قلاب همزن برقي با سرعت کم خوب با هم مخلوط کنيد (براي اين کار مي توانيد از قاشق چوبي نيز استفاده کنيد.) تا زماني که خمير نرم و کمي چسبناک شود. بعد از ۸ الي ۱۰ دقيقه خمير کاملا سفت و منسجم خواهد شد اما با هم زدن مداوم کم کم نرم خواهد شد. در نهايت خمير بايد در ته ظرف باقي مانده از ديواره هاي آن جدا شود. ۷- داخل کاسه اي گود و عميق را کمي چرب کنيد و خمير را به شکل توپ داخل آن قرار دهيد. روي ظرف را با نايلون يا سلفون بپوشانيد و آن را در محيط گرم قرار دهيد تا مخمر عمل کرده و اندازه ي آن دو برابر شود. اين عمل حدود ۳۰ تا ۴۰ دقيقه زمان مي برد. ۸- در اين مدت زمان، به سراغ برگرها برويد و آن ها را با کاتر برش گرد کوچک قالب بزنيد. سپس داخل تابه کمي روغن بريزيد و برگرهاي کوچک را سرخ کنيد. برگرهاي سرخ شده را کنار بگذاريد تا کاملا خنک شوند. ۹- بعد از استراحت خمير، روي سطح کار را آرد پاشي کرده و خمير ا روي آن قرار دهيد. خمير را با دست کمي پهن کرده و آن را با استفاده از کاردک به ۹ عدد مربع يک اندازه تقسيم کنيد. (۳ رديف در ۳ رديف برش بزنيد) هر قطعه را از خمير جدا کرده و با دست گرد کنيد. سپس هر قطعه را مجددا به ۳ قسمت تقسيم کنيد. بدين ترتيب ۲۷ گلوله ي کوچک گرد شده خواهيد داشت. گلوله ها را با فاصله از هم بچينيد و روي آن ها را با نايلون بپوشانيد تا خشک نشوند. ۱۰- کف دست خود کمي آرد بريزيد و هر گلوله را کف دست پهن کنيد. دور آن را با انگشت فرم دهيد تا کاملا صاف شود. ۱۱- خيار شورها را به صورت حلقه حلقه خرد کنيد. يک تکه خيار شور را در مرکز خمير قرار دهيد. سپس روي آن را با يک لايه پنير ورقه اي بپوشانيد. يک عدد از برگرهاي سرخ شده را روي پنير قرار دهيد. سپس خمير را با دست ببنديد و گرد کنيد. به طوري که مواد داخل آن قرار گرفته و خمير کاملا بسته شود. همه ي خميرها را به همين ترتيب از خيارشور، پنير و برگر پر کنيد. ۱۲- روي سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد و سطح آن را کمي چرب کنيد. ميني برگرهاي پر شده را روي کاغذ روغني با کمي فاصله از هم بچينيد. ۱۳- به خميرهاي چيده شده در سيني نيز ۳۰ دقيقه استراحت دهيد، روي آن ها را بپوشانيد تا در دماي محيط مجددا حجيم شوند. سپس روي خميرهاي کمي تخم مرغ و خامه ي پر چرب شده بماليد و روي آن ها کنجد بپاشيد. ۱۴- فر را در دماي ۲۲۰ درجه سانتي گراد گرم کنيد. سيني فر را داخل آن قرار دهيد تا ميني چيز برگرها آماده شوند. ۱۳ دقيقه زمان براي پخت ميني چيز برگرها کافي است. تا زماني که روي آن ها قهوه اي رنگ شود. ۳ دقيقه گريل فر را روشن کنيد تا روي نان ها کاملا طلايي رنگ شود. ۱۵- بعد از پخته شدن نان ها، ميني چيز برگر را از فر خارج کرده و آن را به همراه سيب زميني سرخ کرده و سس دلخواه تان سرو کنيد. نکات کليدي طرز تهيه ميني چيز برگر خانواده – اگر خمير بيش از حد خشک شد، به آن کمي آب سيب زميني اضافه کنيد. – اگر خمير چسبنده بود، کمي آرد به آن اضافه کنيد. – بعد از بيرون آوردن ميني چيز برگرها شايد ابتدا نان آن ها کمي سفت باشد اما بعد از چند دقيقه نرم خواهد شد. – بعد از قالب زدن برگرهاي آماده، دور اضافي برگرها را جمع کرده، گلوله کرده و پهن کنيد. سپس مجددا آن را قالب بزنيد. – حتما از مخمر فوري براي درست کردن خمير استفاده کنيد. – اگرچه درست کردن ميني چيز برگر با برگرهاي نيمه آماده ي يخ زده آسان تر است، اما مي توانيد گوشت برگر را خودتان آماده کنيد.