جام جم/ با شروع فصل گرما و تابستان مصرف ميوههاي آبدار مانند خربزه، طالبي، هندوانه و... بهشدت زياد ميشود که معمولا پوست آنها دورريخته شده و باعث حجم زياد زباله ميشود، اما با کمي حوصله و سليقه ميتوانيم با پوستهاي هندوانه دورريختني و بيارزش، مربايي خوشمزه و خوشرنگ تهيه کنيم.
چي لازم دارم (براي 4 نفر):
پوست يک هندوانه کوچک
آب هندوانه: 3 ليوان ( 4000 تومان)
شکر: يک ليوان ( 1000 تومان)
آبليموي تازه: يک قاشق غذاخوري
مخلوط ادويه مخصوص شامل جوزهندي، ادويه مخلوط، پودر هل سبز،پودر دارچين،پودر زنجبيل: نصف قاشق چايخوري
چه جوري درست ميشه:
قسمت سبز خارج و قرمز داخل هندوانه را جدا ميکنيم طوري که فقط قسمت سفيد آن بماند. هستههاي قسمت قرمز را جدا کرده، با همزن زده و از صافي رد کرده و آب آن را جدا ميکنيم. قسمت سفيد را قالب زده يا به اندازه دلخواه خرد کرده و با يک ليوان آب هندوانه در يک قابلمه ريخته، روي حرارت گذاشته و ميپزيم و بعد از حدود نيم ساعت شکر، 2 ليوان آب هندوانه، يک قاشق غذاخوري آبليموي تازه و نصف قاشق چايخوري ادويه را به پوست هندوانه اضافه کرده، خوب هم زده و روي حرارت کم ميگذاريم(آب بايد روي هندوانهها را بگيرد) تا وقتي که شهد مربا کاملا غليظ شده و حالت چسبنده پيدا کند. وقتي از جاافتادن مربا مطمئن شديم قابلمه را از روي حرارت برداشته و کنار ميگذاريم. بعد از خنکشدن مربا آن را در ظرف شيشهاي تميز و خشک ريخته، در آن را محکم بسته و در جاي خنکي مانند يخچال ميگذاريم و زمان استفاده مقدار مورد استفاده را با قاشق خشک خارج کرده، در ظرف مناسبي گذاشته و سرو ميکنيم.
نکات آشپزي
به جاي آب هندوانه ميتوان از آب استفاده کرد که قطعا در نتيجه کار و مزه مربا تاثيرگذار خواهد بود.
بازار