ميز اردور/ سس سالسا براي غذاهاي فست فودي

زندگي آنلاين/ سس سالسا ترکيبي از گوجه فرنگي خرد شده، فلفل چيلي، گشنيز، پياز و سير است. سس سالسا با همان تنوع موجود در سس کچاپ فروخته ميشود. براي جلوگيري از فاسد شدن سالسايي که در شيشه فروخته ميشود، بايد آن را بپزيد. متأسفانه، سالساي پخته بيشتر طعم گوجهفرنگي و يا سس پاستا ميدهد. به همين دليل سالساي شيشهاي را توصيه نميکنم. مگر اين که مجبور باشيد. سالساي تازه طعم قويتري داردنکته: با اضافه کردن گشنيز تازه و خرد شده به سالسا، طعم بهتري به آن ببخشيد. به دليل اين که گشنيز خرد شده عطر خود را از دست ميدهد، بهتر است آن را از قبل خرد نکنيد. گشنيز شبيه جعفري است. از اين مواد به سالساي شيشهاي اضافه کنيد تا خوشمزهتر شود:
کمي ليموترش تازه يا آب ليمو يک قاشق چايخوري فلفل چيلي تازه و خرد شده
احتياط!
سالساي تازه به دليل نداشتن مواد نگهدارنده، خيلي سريع فاسد ميشود. حتماً به تاريخ انقضاي آن توجه کنيد. سالساي فاسد تخمير ميشود و داراي طعمي سوزاننده و گازدار است. آن را فوراً دور بريزيد.
خودتان سالسا درست کنيد
با درست کردن سالسا در خانه، در واقع از پرداختن پول براي سس احياناً مانده و يا دلخوري از طعم آب گوجهفرنگي در آن جلوگيري کردهايد. ميتوانيد طعم سالسا را مطابق سليقه خودتان تغيير دهيد. کم و زياد کردن ترکيبات سس و مقدار فلفل، مزه غذا را کاملاً عوض ميکند. سالسايي که با فلفل هالاپينو و طعم ملايم آن درست ميشود براي ماهي و مرغ مناسب است. سالساي فلفل هابانرو (فلفل چيلي زرد رنگ و مکعبي شکل) تند و دودي ميشود. از اين نوع ابتکارات در مهمانيهايتان استفاده کنيد.
راستي کي گفته که سالسا بايد قرمز باشد؟ با استفاده از نوعي ميوه سبز رنگ شبيه به گوجه فرنگي به نام تومالينو ميتوانيد يک سالساي سبز و خوشمزه درست کنيد. اين ميوه از گوجه فرنگي کم آبتر و ترشتر است.
سالسا در مخلوط کن
براي اين سالسا به يک مخلوط کن با سرعتهاي مختلف و يا يک غذا ساز با تيغه مخصوص خرد کردن سبزي احتياج داريد. سبزيها بايد کاملاً ريز شوند ولي مواظب باشيد که له نشوند. در صورت تمايل ميتوانيد آنها را با دست خرد کنيد. قبل از اضافه کردن فلفل تند به سالسا حتماً اول تندي فلفل را امتحان کنيد. اگر احياناً از فلفل خيلي تند و آتشين استفاده ميکنيد، فقط يک قاشق چايخوري از آن کافي است. اگر فلفل طعم ملايمتري دارد، تخم يک عدد فلفل را درآوريد و بعد از ريز کردن در سس بريزيد.
زمان تهيه مواد: ۸ دقيقه
تعداد: 4 سرويس
چي لازم دارم:
۱ حبه سير کوچک
آب نصف يک ليموترش
۲ قاشق غذاخوري پيازچه خرد شده
۱ عدد فلفل چيلي کوچک، بدون تخم و خردشده
۱ قاشق سوپخوري گشنيز تازه کرده خرد
۲ عدد گوجه فرنگي متوسط، بدون تخم و خرد کرده
يکچهارم قاشق چايخوري نمک
يک چهارم قاشق چايخوري فلفل سياه
چه جوري درست ميشه:
سير، آب ليمو، پيازچه، فلفل چيلي و گشنيز را در يک غذاساز بريزيد و با زدن کليد ضربه زن تمام مواد را کاملاً ريز کنيد. سپس گوجه فرنگي، نمک و فلفل سياه را اضافه کرده و دوباره کليد را بزنيد تا گوجه فرنگيها کاملاً ريز شوند. اگر اتفاقاً سبزيها پوره شدند، اصلاً نگران نشويد. با اضافه کردن کمي روغن زيتون يک سوپ تند اسپانيولي به نام گزپاچو درست کنيد.
در هر پرس: ۲۰ کالري (۳ کالري از چربيها)، بدون چربي، بدون کلسترول، ۱۵۳ ميليگرم سديم، ۵ گرم کربوهيدرات (۱ گرم فيبر خوراکي)، ۱ گرم پروتئين