چيپس موز؛ ميان وعده اي پر خاصيت براي کودکان
ايران کوک/ چي لازم دارم:
روش اول:
موز 2 کيلوگرم
آب 1 پيمانه
شکر 1/2 پيمانه
جوهر ليمو يا آب ليمو 1 قاشق چايخوري
روش دوم:
موز 2 کيلوگرم
روغن نارگيل به مقدار لازم
آب 1 پيمانه
نمک 1 قاشق غذاخوري
زرد چوبه 1/2 قاشق چايخوري
درست کردن تنقلات سالم و خوشمزه براي بچه ها هميشه يکي از دغدغه هاي مادرها بوده و هست. اغلب بچه ها دوست دارن براي ميان وعده به سراغ چيپس و پفک برن که براي سلامتيشون ضرر داره. اما امروز به شما يه ميان وعده ي خوشمزه ياد ميديم که بهترين جايگزين براي چيپس و پفکه و حتما بچه ها از خوردنش لذت مي برن. اسم اين ميان وعده ي خوشمزه و مقوي، چيپس موزه. درست کردن ميوه خشک با انواع ميوه هاي زمستوني و تابستوني هم کار خيلي آسونيه و هم خيلي مقوي و پر خاصيته و براي سلامتي مفيده. اغلب افراد تصور مي کنن فقط با ميوه هاي سفت مثل کيوي و سيب ميشه ميوه خشک درست کرد. اما ميوه هاي نرم رو هم ميشه به سادگي خشک کرد. موز هم يکي از اون ميوه هاي پر خاصيته که ميشه هم تو فر و هم به صورت سرخ کرده اون رو به چيپس موز تبديل کرد. خوبيش اينه که موز در تمام فصل هاي سال وجود داره و مي تونيد هر وقت خواستيد چيپس موز درست کنيد. تو کشورهاي مختلف مثل هند چيپس موز سرخ شده رو در طعم هاي مختلف مثل نمکي و فلفلي درست مي کنن و خيلي پر طرفداره. اين ميان وعده ي خوشمزه مخصوص بچه ها نيست. اگر به طعم موز علاقه داريد اما به دليل مشکل معده و روده نمي تونيد اين ميوه ي خوشمزه رو بخوريد، چيپس موز رو حتما امتحان کنيد. چون مواد فيبري، پتاسيم و منيزيم روده رو تقويت کرده و به بدن شما کمک مي کنه با وجود ناراحتي هاي معده و روده، از خواص بي شمار موز استفاده کنيد و بدن سالمي داشته باشيد. چيپس موز علاوه بر يک ميان وعده ي سالم بهترين مکمل به همراه شير و غلاته که مي تونيد اون رو به عنوان صبحانه يا عصرانه ميل کنيد. براي خشک کردن موز و درست کردن چيپس موز نيازي به دستگاه نداريد و به ساده ترين روش مي تونيد اين ميان وعده ي فوق العاده رو درست کنيد. در دستورهاي مختلف آشپزي معمولا چيپس موز را به دو روش درست مي کنند. يا موزها را سرخ مي کنند و يا اون ها رو به روش هاي مختلف خشک مي کنند. در ادامه طرز تهيه چيپس موز به هر دو روش رو بهتون ياد ميديم. چيپس موز رو به همراه بقيه ميوه هاي خشک روي ميز بذاريد و هر زمان مايل بوديد نوش جان کنيد.
روش اول: درست کردن چيپس موز در فر
۱- موزها را پوست بکنيد و به صورت حلقه حلقه خرد کنيد.
۲- آب، شکر و جوهر ليمو را داخل قابلمه اي کوچک بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا شکرها کاملا در آب حل شوند. بعد از آن که از حل شدن شکرها مطمئن شديد، آن را از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد تا خنک شود.
۳- موزهاي حلقه حلقه شده را داخل شربت آماده شده بريزيد. سپس آن ها را داخل آبکش بريزيد تا آب اضافي خارج شود.
۴- کف سيني فر کاغذ روغني بيندازيد و آن را چرب کنيد. سپس موزها را روي آن بچينيد.
۵- فر را روشن کنيد و آن را روي کمترين درجه ي ممکن (حدود ۱۲۰ درجه سانتي گراد) قرار دهيد.
۶- سيني فر را داخل فر قرار دهيد. هر از گاهي موزها را زير و رو کنيد تا به کاغذ روغني نچسبد و حرارت به همه ي قسمت هاي آن برسد.
۷- بعد از آن که موزها خشک شدند آن ها را از فر بيرون بياوريد و بعد از آن که خنک شد، نوش جان کنيد.
روش دوم: طرز تهيه چيپس موز سرخ شده
۱- موزها را به صورت حلقه حلقه خرد کنيد.
۲- در تابه اي گود مقدار زيادي روغن نارگيل بريزيد و آن را روي حرارت قرار دهيد تا روغن کاملا داغ شود.
۳- موزهاي حلقه شده را داخل روغن داغ بيندازيد تا سرخ شوند. هر از گاهي آن ها را زير و رو کنيد تا تمام قسمت هاي آن کاملا سرخ شوند.
۴- آب، نمک و زردچوبه را با هم ترکيب کنيد. در حالي که موزها در حال سرخ شدن با حرارت ملايم هستند، ۲ قاشق از مايع را داخل تابه بريزيد. با اين کار حباب هايي داخل تابه ايجاد مي شود که طبيعي است.
۵- ۲-۳ دقيقه ي ديگر به سرخ کردن ادامه دهيد و موزها را داخل روغن هم بزنيد.
۶- وقتي رنگ موزها عوض شد، آن ها را با استفاده از کفگير يا ملاقه ي سوراخدار از داخل تابه خارج کنيد و روي دستمال کاغذي پهن کنيد تا روغن آن گرفته شود. همچنين مي توانيد براي گرفتن روغن آن، چيپس هاي سرخ شده را داخل آبکش بريزيد.
نکات کليدي طرز تهيه چيپس موز:
– دقت کنيد که به هيچ وجه دماي فر زياد نباشد. چون دماي زياد، موزها را نرم مي کند و چيپس موز به دست نمي آيد.
– استفاده از جوهر ليمو و درست کردن اين شربت، باعث مي شود رنگ موزها تيره نشود. اما اگر رنگ چيپس موز و قهوه اي شدن آن برايتان مهم نيست، مي توانيد موزها را بدون شربت و به شکل ساده خشک کنيد.
– مي توانيد کمي آب ليمو را جايگزين جوهر ليمو کنيد.
– خشک کردن موز در فر زمان بر است.
– مي توانيد موزهاي حلقه حلقه شده را داخل سيني فلزي بچينيد و آن را روي بخاري و شوفاژ نيز خشک کنيد.
– در صورت تمايل مي توانيد روي چيپس موز شکر يا عسل بريزيد تا طعم شيرين تري داشته باشد. اگر چيپس موز را به روش سرخ کردن درست مي کنيد مي توانيد به آن نمک و ادويه هم اضافه کنيد.
– هر چه حلقه هاي موز شما نازک تر باشد، چيپس موز تردتر خواهد بود. پس سعي کنيد موزها را نازک خرد کنيد.
– چيپس موز سرخ شده به همراه بستني طعم فوق العاده اي خواهد داشت و سالم ترين دسر و ميان وعده خواهد بود.
– موزها را مي توانيد علاوه بر حلقه کردن، به شکل هاي ديگري نيز برش بزنيد و سرخ کنيد.
– چيپس موز با غلات به همراه شير، يک صبحانه و ميان وعده ي مقوي براي کودکان است.
– براي آن که بتوانيد موزها را به طور يکدست حلقه حلقه کنيد، مي توانيد از دستگاه هاي خرد کن و رنده هاي مخصوص استفاده کنيد تا هم سرعت کار بيشتر شود و هم بتوانيد موزها را به يک اندازه خرد کنيد.