خواص و روش پخت دانه کينوا

خراسان/ دانههاي کينوا تا حدودي مانند برنج پخته ميشوند. کافي است يک پيمانه از آنها را با دو برابر آب درون قابلمه بريزيد و به مدت ۱۵ دقيقه روي شعله ملايم قرار دهيد تا آب آن تمام شود. ميتوانيد از روغن زيتون، آب ليمو يا نارنج و ادويه هم براي طعم بهتر استفاده کنيد. همچنين براي بهتر شدن طعم کينوا به جاي آب ساده، مي توانيد با آب مرغ يا گوشت آن را بپزيد. علاوه بر اين از اين گياه در تهيه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کينوا و ديگر غذاها هم مي توانيد استفاده کنيد.
کينوا چيست؟
جزو غلات نيست اما خواص مشابهي دارد. اين گياه بومي آمريکاي جنوبي است و کشت آن در ايران هم شروع شده است. «اينکاها» به اين دانهها «مادر همه دانههاي خوراکي» ميگويند چون خواص فوقالعادهاي دارد. اگر از مشکلات گوارشي رنج ميبريد، کلسترول تان بالاست يا ميخواهيد لاغر شويد ميتوانيد به اين دانهها اعتماد کنيد.
کينوا بسيار سبکتر و خوش هضمتر از دانههاي برنج و منبع غني پروتئين، منيزيم، فيبر، فسفر، ويتامين ب ۲، پتاسيم و ديگر مواد معدني مانند آهن است. به ويژه براي کساني که رژيم غذايي دارند و همچنين گياه خواران توصيه ميشود.
خواص و ارزش غذايي
کينوا سرشار از کربوهيدراتهاي مفيد براي تامين انرژي بدن است. کربوهيدراتها براي متراکم کردن عضلات لازم است. دانه کينوا با داشتن ۳ گرم فيبر و ۶ گرم پروتئين در هر يک چهارم فنجان داراي فيبر و پروتئين بيشتري نسبت به ديگر غلات است و به اين معناست که اين دانه در ثابت نگه داشتن سطح قند خون موثر است. دانه هاي خوراکي علاوه بر کينوا با نامهاي برنج اينکا و خاويار گياهي نيز خوانده ميشود.