آش يخ، غذاي خوشمزه تبريزي براي هواي گرم
غذالند/ آش يخ، يکي از انواع غذاهاي محلي استان آذربايجان شرقي ميباشد. مردم تبريز اين آش محلي را به عنوان پيش غذا و همچنين به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان سرو ميکنند. بر خلاف طبخ تمام آش ها، که به صورت داغ و در فصول سرد سال آماده و سرو ميشود؛ با توجه به اسم خاص اين آش، مردم محلي اين آش يخ را به صورت سرد و خنک در فصول گرم و با تکههاي يخ داخل آش سرو ميکنند.
اين آش در ميان مردمان تبريز بسيار معروف و پرطرفدار ميباشد و با مواد اوليه ساده و دردسترس و در زمان بسيار کوتاهي آماده و طبخ ميشود. ميتوانيد با طبخ اين غذاي ساده، اين آش محلي را براي وعده عصرانه و يا حتي شام در منزل طبخ نماييد و از طعم و تفاوت سرو آن به به عنوان آش محلي لذت ببريد.
از ديگر انواع آش محلي استانهاي ايران ميتوان به آش شيله عدس، اريح شورباسي، آش اوماج، آش سورولي، آش بلغور با شير، آبغورا آشي، آش گندم، آش سماق، آش هالاو، آش پرپوله و آش ماشاب اشاره کرد.
چي لازم دارم:
برنج: ۱۵۰ گرم
سبزيهاي (جعفري، گشنيز، تره، ترخون و برگ چغندر): ۵۰ گرم
سير: ۳ حبه
يخ: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سياه: به مقدار لازم
چطور بپزم:
برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت خيس کنيد.
سبزيها را آماده و خرد کنيد.
سپس سبزيها را به برنج اضافه و بر روي حرارت ملايم بگذاريد.
بعد از جوشيدن برنج، ادويهها و سير رنده شده را نيز به ظرف اضافه کنيد.
بعد از حدود يک ساعت حرارت را خاموش کنيد.
سرو اين آش، به همراه قطعههاي کوچک يخ و سرد ميباشد.