کتاب کاله/ سس اسپانیول یک سس قهوه‌ای رنگ کلاسیک است که به‌طور معمول از عصاره گوشت، آرد تفت داده و گوجه فرنگی تهیه و با حرارت غلیظ می‌شود. با توجه به این‌که این سس در اصل فرانسوی است و به گفته آلن دیویدسون این اسم هیچ ارتباطی با اسپانیا ندارد و ریشه‌های این سس را باید در تاریخ آشپزی فرانسه جستجو کرد. اسپانیول طعمی قوی دارد و آن را هرگز به‌صورت خالص سرو نمی‌کنند و بیشتر پایه‌ای برای سس‌هاو غذاهای دیگر است. در ادامه طرز تهیه این سس کلاسیک را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه سس اسپانیول
هویج کوچک (خرد شده)یک عدد
پیاز متوسط (خرد شده)یک عدد
کره بدون نمکیک چهارم فنجان
آردیک چهارم فنجان
عصاره داغ گوشت قرمزچهار فنجان
پوره گوجه فرنگی یک چهارم فنجان
سیر (خرد شده)سه حبه
ساقه کرفس ( خرد شده)یک عدد
پودر فلفل سیاه یک دوم قاشق چای‌خوری
برگ بو یک عدد
طرز تهیه سس اسپانیول
مرحله اول
هویج و پیاز خرد شده را به همراه کره در یک قابلمه بزرگ بریزید و تفت بدهید، حدود شش تا هشت دقیقه برای سرخ کردن آن‌ها کافی‌ است. سپس آرد را به قابلمه اضافه کنید و به مدت شش تا 10 دقیقه تفت بدهید تا کاملا قهوه‌ای رنگ شود.
مرحله دوم
حالا می‌توانید آب‌گوشت گرم را به مواد بیفزایید، در این مرحله با سرعت مواد را هم بزنید تا آرد‌ها گوله نشوند و مایعی یکدست داشته باشید.
مرحله سوم
سپس پوره گوجه فرنگی، سیر، کرفس، فلفل سیاه و برگ بو را اضافه کنید و زمان دهید تا مواد به‌جوش بیاید. پس از چند دقیقه، دمای گاز را کم کرده تا مواد به آرامی بجوشند و از حجم آن‌ کم شود. صبر کنید تا مایع بخار شده و غلیظ شود و در نهایت سه فنجان از آن باقی بماند. برای این مرحله 45 دقیقه زمان نیاز دارید.
مرحله چهارم
در آخر، سس اسپانیول را از یک آبکش ریز رد کنید تا مواد جامد آن جدا شوند و سس خالص باقی بماند.
چند نکته
سس را باید دست‌کم یک‌روز پیش از سرو آماده کنید تا کاملا خنک و جا افتاده باشد.
این سس بوی تندی دارد و ممکن است در طی طبخ آن اذیت شوید، پس حتما در فضایی آن را تهیه کنید که گردش هوای خوبی دارد.
شما می‌توانید از مقدار کمی شکر قهوه‌ای در این سس استفاده کنید.
منبع: epicurious

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar