تهچين تنماهي؛ يه ته چين متفاوت

سرآشپز پاپيون/ تهچين يک غذاي مجلسي ايراني است. با اينکه بيشتر مردم آن را با تهچين مرغ ميشناسند، اما شما ميتوانيد تهچين را به شکلهاي ديگري هم درست کنيد. مثلا اين مدل که در اين مطلب طرز تهيه آن را آموزش دادهايم تهچين تنماهي است که با تنماهي و ماست و برنج تهيه ميشود.
مواد لازم
برنج ۳ پيمانه
روغن ۱/۲ پيمانه
زعفران دم کرده به مقدار لازم
ماست ۱ پيمانه
تخم مرغ ۵ عدد
نمک به مقدار لازم
مواد مياني
تنماهي ۱ قوطي
سبزي ماهي(گشنيز و شنبليله) ۱.۵ پيمانه
زردچوبه به مقدار لازم
سير ۲ حبه
پياز متوسط ۱ عدد
طرز تهيه
۱. ابتدا برنج رابا نمک و روغن دم ميکنيم و کمي زندهتر از اجاق برميداريم و کنار ميگذاريم.
۲. برنج را داخل ظرف بزرگي ريخته.
۳. زعفران دم کرده و ماست و تخم مرغ هارا در ظرفي جداگانه ريخته و خوب مخلوط کنيد.
۴. مخلوط زعفران و تخم مرغ را به برنج اضافه ميکنيم و خوب با قاشق ميزنيم تا کاملا يکدست شود.
۵. روغن را اضافه ميکنيم و باز ميزنيم.
۶. براي مواد مياني ابتدا پياز را خرد کرده و سرخ ميکنيم سپس سير را اضافه کرده و تفت ميدهيم.
۷. زردچوبه را اضافه ميکنيم تفت ميدهيم و سپس سبزي ماهي را اضافه ميکنيم و خوب تفت ميدهيم تا سرخ شود.
۸. تنماهي را به مواد مياني اضافه ميکنيم و از روي گاز برميداريم.
۹. در يک ظرف نچسب کمي روغن ريخته و نصف مخلوط برنج زعفراني رو اضافه ميکنيم و سطح آن را صاف ميکنيم.
۱۰. موادمياني را روي لايه اول برنج ريخته کمي از لبههاي ظرف دورتر باشد و بيشتر درميانه ظرف ريخت شود.
۱۱. سپس باقي برنج را اضافه کرده و باز سطح آن را صاف ميکنيم.
۱۲. در فر با دماي ۱۸۰درجه به مدت۴۰ دقيقه بنا به داغي فر قرار بدهيد روي آن که طلايي شد آماده است.
نکته: براي سبزي ماهي ميبايست بهطور مثال براي يککيلو سبزي ماهي ربعکيلو شنبليله باشد و باقي گشنيز باشد چون شنبليله زياد باعث تلخ شدن ميشود.