ترفندهاي عکاسي از خوراکيها با تلفنهمراه
خراسان/ تصاوير کيک تولد ، پيتزا و ... را با کمک چند روش ميتوانيد در شبکههاي اجتماعي به صورت جذابتري به اشتراک بگذاريد
اين روزها با وجود گوشيهاي پيشرفته و با امکان عکسبرداري سريع، عکاسيکردن سن و سال نميشناسد و به هنري لذتبخش و سرگرمکننده تبديل شده است. خانمها هم از قافله عقب نماندهاند و با به اشتراک گذاشتن روزمرههاي زندگي، حاصل دستپختشان، شيرينکاريهاي فرزندشان و لحظات خوبشان را با هم به اشتراک مي گذارند . در ميان اين نوع عکاسيها، ثبت تصاوير غذا در ميان کاربران شبکههاي اجتماعي به ويژه اينستاگرام، يکي از مهمترين پستها در اينگونه فضاهاست. در اين مطلب ما چند ترفند ساده به شما آموزش خواهيم داد تا از اين به بعد عکسهاي حرفهايتر و خوش آبورنگتري به ثبت برسانيد و با عزيزانتان به اشتراک بگذاريد. فراموش نکنيد عکس گرفتن نبايد تبديل به وسواسي شود که لذت دورهمي و لحظات خوب را در ذهن ما خراب کند. پس در اين کار زياده روي نکنيد.
از نور طبيعي استفاده کنيد| براي عکاسي از غذا، نورپردازي حرف اول را ميزند. اين که از نور طبيعي، زاويهدار و ملايم در جهت يک عکاسي ايدهآل بهره ببريد دقيقا همان چيزي است که شما را حرفهاي نشان ميدهد. هنگام روز غذا را براي عکاسي نزديک پنجره قرار بدهيد و در شب ميزي را انتخاب کنيد که درست زير چراغ با نور ملايم قرار دارد. دقت کنيد نور از يک طرف يا پشت بشقاب غذا يا به فضاي کلي بتابد.
زاويه درستي را انتخاب کنيد| عکاسي از زاويه بالا يا عمود، عمق ظرف غذا را مسطح جلوه ميدهد. زاويه ۴۵ درجه يعني زاويه ديد فردي که پشت ميز نشسته، باعث ميشود تا عناصر بيشتري در کادرتان قرار بگيرد و اين زاويه يکي از بهترين زوايا براي عکاسي از ميز غذاست. براي عکاسي از چند ظرف غذا يا غذاهايي مسطح مثل پيتزا، دوربين را دقيقا بالاي غذا با زاويه ديد عمود تنظيم کنيد ولي براي غذاهاي مرتفع و لايهدار مثل کيکهاي تولد يا دسرها، اين زاويه انتخاب مناسبي نيست چون عکاسي از بالا جذابيت و جزئيات لايهها را نشان نميدهد.
به عکس ظاهري مينيماليستي بدهيد| براي تازه واردها سبک مينيماليستي بهترين انتخاب است؛ با اين سبک همه تمرکز عکاس روي غذاست و نه ديگر عناصر روي ميز. براي چيدمان مينيماليستي عکس، بهعنوان مثال به يک يا دو ظرف اضافه رنگي و پارچه نخي براي کنار ظرف غذا نياز خواهيد داشت. البته استفاده از اين عناصر تزييني بسته به نوع غذاي شماست. اگرچه اين سبک يکي از امروزيترين گزينههاي عکاسي است اما فراتر از غذا که سوژه اصلي است ميتوان يک ايده خلاقانه به عکس داد. مثلا در کادر مد نظر ميتوان از مواد يا ماده به کار رفته در غذا هم استفاده کرد.
ترکيببندي را رعايت کنيد| گاهي اوقات غذاها بيشتر از آنکه وسوسهانگيز به چشم بيايند، بهدليل به هم ريختگي و شلوغي پسزمينه، حواس بيننده را از سوژه اصلي عکس دور ميکند. اين مشکل را بهسادگي ميتوانيد با بستهتر کردن کادر و حذف عناصر اضافه حل کنيد. نيازي نيست تمام غذا را در کادر قرار دهيد گاهي بهترين عکسها، کلوزآپهايي از جزئيات مثل لايههاي يک کيک خوشمزه است.
قانون يک سوم را بهکار بگيريد| با استفاده از اين قانون تصوير بايد با خطوط افقي و عمودي به ۹ قسمت مساوي تقسيم شود. عناصر مهم تصوير شما بايد کنار اين خطوط يا در مرکز قرار بگيرند. البته دوربين بيشتر موبايلها خود به خود چنين شبکهاي را نشان ميدهد. با اين شبکهها شما بهراحتي مرکز تصوير را براي قرار دادن سوژه عکس خواهيد يافت.
مترجم : فاطمه قاسمي منابع:digitalphotographyschool، baladshow