فوت آشپزي/ ترفندهاي کليدي براي تهيه مرباي خوشمزه و خوشرنگ
پرشين وي/ برخي خانمهاي خانهدار براي پخت و تهيه انواع مربا فوتوفنهايي را ميدانند و به کار ميگيرند که مزه و رنگ مرباي دست پخت آنها را با ديگران متفاوت ميکند. 7 فوتوفن مخصوص آنها را در ادامه بخوانيد و به کار بگيريد تا مربايي که شما تهيه ميکنيد نيز، خوشمزهتر و خوشرنگتر شود.
۱ - از هر قابلمهاي ميتوانيد براي پخت مربا استفاده کنيد فقط قبل از شروع، لازم است مقداري آب در آن بجوشانيد و خالي کنيد. سپس قابلمه را خالي روي اجاق بگذاريد تا آبش کاملاً تبخير شود سپس آن را از روي حرارت برداريد تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنيد. به اين ترتيب قابلمه شما از هر آلودگي عاري بوده و امکان فساد مربايتان به حداقل ممکن ميرسد. يادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزي باشد و از قابلمههايي که درب آنها شيشهاي است، استفاده نکنيد. اين کار در بهبود کيفيت مرباي پخته شده موثر است.
۲ – براي هم زدن و ريختن مربا در ظروف ديگر، بهتر است از قاشق چوبي يا استيل استفاده کنيد. اين قاشق هم حتماً بايد تميز و خشک باشد زيرا در غير اين صورت مربا کپک خواهد زد.
۳ - مربا را در ظروف شيشهاي که از قبل مدتي در آب جوش قرار داده شدهاند، بريزيد. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آنها را در سيني فر به مدت ۱۰ دقيقه با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد قرار دهيد تا عاري از هر ميکروبي شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
۴ - براي شيرين کردن مربا ميتوانيد به جاي شکر سفيد، از شکر قهوهاي استفاده کنيد. شيره خرما، توت و ريختن ميوههاي شيريني مانند انواع توت در مرباي توتفرنگي يا انبه در مربايي مانند مرباي پرتقال، طعم شيريني به آن خواهد داد. يادتان باشد ريختن شکر زيادي در مربا، باعث شکرک زدن آن ميشود، بنابراين به مقدار شکري که در مربا ميريزيد، دقت کنيد.
۵ - وقتي مربا پخته شد، آن را در ظروفي که ميخواهيد مربا را در آن نگهداري کنيد، بريزيد و توجه داشته باشيد که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذاريد و آنها را برعکس کنيد تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در يخچال بگذاريد.
۶ - براي آنکه مربا کيفيت بهتري پيدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقريباً ۱۰ ساعت ) با تکههاي ميوه مخلوط کنيد. به اين مرحله «شکرپاش کردن» گفته ميشود که براي بسياري از مرباها ميتوان آن را انجام داد.
۷ - هرگز براي ترد شدن تکههاي ميوه، از آب آهک استفاده نکنيد زيرا مصرف چنين مرباهايي براي افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
اگر اضافه وزن داريد
بهتر است اين مربا را کمتر بخوريد زيرا مملو از قند است و باعث دريافت کالري ميشود. در صورت تمايل، ميتوانيد ۲ تا ۳ قاشق چايخوري از اين مربا را روي ۲ تا ۳ برش نان برشته سبوسدار بريزيد تا مقدار کالري دريافتيتان محدودتر شود.
اگر ديابت داريد
بهتر است مقدار مربايي که ميل ميکنيد، بسيار محدود باشد و با توصيه متخصص، مقداري از آن را ميل کنيد. البته ناني که همراه مربا ميل ميکنيد، بهتر است که نان جو باشد و براي تهيه مربا نيز از شکر قهوهاي استفاده کنيد.
اگر لاغريد
مربا را با ۲ تا ۳ قاشق مرباخوري خامه يا کره ميل کنيد و برشهاي نانتان از آرد گندم کامل و تهيه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با يک ليوان شير کاکائو ميل کنيد تا صبحانه تان کالري بيشتري داشته باشد و به افزايش وزن شما کمک کند.