ماست خانگي را بدون نگهدارنده ميل کنيد

خراسان/ از آن جا که به لبنيات مواد نگهدارنده اضافه مي شود
بسياري از خانم ها تمايل دارند تا فراورده هاي لبني از جمله ماست را در خانه تهيه کنند. به همين دليل در اين مطلب به روشهاي تهيه ماست در منزل اشاره ميکنيم :
1- ماست خانگي را بايد از شير با کيفيت و بدون مواد افزودني تهيه کنيد .
2- شير را به مقدار لازم بجوشانيد، دقت داشته باشيد که دليل شل يا سفت بودن ماست به ميزان جوشاندن شير بستگي دارد.
3- اجازه دهيد تا دماي شير حدود 40 درجه سانتي گراد پايين بيايد طوري که انگشت را نسوزاند.
4- ابتدا دو قاشق غذاخوري ماست را به ازاي هر ليتر شير اضافه کنيد و آن را هم بزنيد . قبل از افزودن مايه به شير بهتر است آن را با کمي شير مخلوط و سپس به شير اضافه کنيد.
5- ظرفي را که شير مايه زده شده در آن قرار دارد با پتو يا پارچه گرم 2 تا 3 ساعت بپوشانيد، تا دماي شير پايين نيايد .
6- ظرف ماست را آرام در يخچال بگذاريد و تا چند ساعت به آن دست نزنيد.
7- ترش شدن ماست ممکن است به علت دماي بالاي شير مايه زده شده ، تازه نبودن مايه ماست
مقدار زياد مايه ماست و زمان تخمير طولاني باشد.
8- شيرين شدن يا بي مزگي ماست ممکن است به علت کمتر بودن دماي شير مايه زده شده از دماي بدن
تازه بودن مايه ماست ، شيرين بودن مايه ماست و کوتاه بودن زمان گرمخانه گذاري ( لاي پتو پيچيدن)باشد.
9- اگر ماست آب انداخت ميتوانيد با يک دستمال تميز آب آن را بگيريد.
10- براي درست کردن ماست خانگي به ازاي هر ليتر شير يک قاشق غذاخوري ماست به عنوان مايه ماست استفاده کنيد.