علت تلخ شدن خورشت فسنجان چيست؟
نمناک/ خورشت فسنجون يکي از بهترين و خوشمزه ترين غذاهاي ايراني است که طرفداران زيادي دارد.اين غذاي خوشمزه داراي فوت و فن هاي خاصي است که براي اينکه بتوانيد به خوبي اين غذا را تهيه کنيد بايد آنها را بدانيد، پس با نمناک همراه باشيد تا دلايل تلخ شدن خورشت فسنجان را آموزش بدهيم.
دليل تلخ شدن خورش فسنجون:
يکي از دلايل تلخ شدن فسنجون پوست گردوي استفاده شده در آن است چون نبايد حتي ذره کوچکي از پوست گردو در اين غذا باشد پس در هنگام پوست گيري دقت کافي داشته باشيد.
استفاده از گردوي بي کيفيت اصلي ترين دليل تلخي خورشت است.
سوختن پياز باعث تلخ شدن خورشت مي شود.
در انتخاب رب انار دقت لازم را داشته باشيد تا تازه و سالم باشد و پوست و هسته انار به خوبي جدا شده باشند.
استفاده زياد از زردچوبه يکي ديگر از دلايل مي تواند باشد.
آسياب کردن گردو به همراه چوب وسط مغز آن باعث تلخ شدن خورشت مي شود.
سوزاندن رب انار به دليل تفت زياد باعث تلخي فسنجون مي شود.
استفاده نادرست از ليمو عماني و خارج نکردن هسته هاي داخل آن باعث تلخي مي شود.
استفاده نادرست از گردوي پوست سياه باعث تلخي خورشت فسنجان مي شود.(نحوه استفاده درست در ادامه آمده است)
روش گرفتن تلخي خورش فسنجان:
وقتي از گردوي پوست سياه استفاده مي کنيد براي اينکه خورشت تلخ نشود گردوها را بدون استفاده از روغن تفت دهيد و وقتي سرد شد گردو ها را بين دو دست ماساژ دهيد تا پوست سياه آن خارج شود.
دومين روش گرفتن تلخي گردوي پوست سياه چرخ کردن آن است و سپس با چند ليوان آب مخلوط کنيد و بعد آن را از يک کاسه به کاسه ديگر جابجا کنيد و مواد ته نشين شده را خارج کنيد.
مي توانيد از گردو هاي خشک و تازه استفاده کنيد تا خورشت تلخ نشود چون گردو وقتي تازه باشد عطر خاصي به غذا مي دهد.
اضافه کردن ليمو عماني در انتهاي تهيه غذا مي تواند جلوي تلخي را بگيرد.
ليمو عماني را 3 ساعت از قبل خيس کنيد و دانه هاي آن را خارج کنيد.
اضافه کردن آبليمو و آبغوره تازه تلخي خورشت را از بين مي برد.
براي کم کردن تلخي فسنجون از يک قاشق غذاخوري رب مي توانيد استفاده کنيد.
وقتي خورشت تلخ است، مي توانيد با اضافه کردن نمک تلخي خورشت را بکاهيد فقط حواستان باشد خورشت شور نشود.
وقتي متوجه شديد زرد چوبه عامل تلخي خورشت است مي توانيد با اضافه کردن آب جوش خورشت را رقيق کنيد و از تلخي آن جلوگيري کنيد.
اضافه کردن1/4 قاشق چايخوري جوش شيرين تلخي خورشت را به ميزان زيادي کم مي کند.