غذاي اصلي/ طرز تهيه هواري پلو يک غذاي بندري لذيذ
تبيان/ در اين مطلب دستورالعمل تهيه هواري پلو را به شما عزيزان آموزش دادهايم.
هواري يا هووري از غذاهاي بسيار خوشمزه و مخصوص بندر عباس است، هواري را ميتوان هم با ميگو و هم با ماهي درست کرد و يکي از غذاهاي پرطرفدار جنوب ايران است.
براي درست کردن هواري از انواع ماهي استفاده ميکنند، اما ماهي هوور طعم بهتري به اين غذا ميدهد. سير، پياز، کره، نمک، فلفل قرمز و ادويه مواد ديگري هستند که جنوبيها براي پختن ماهي هواري از آنها استفاده ميکنند.
چي لازم داريم:
- ميگو ۵۰۰ گرم
- برنج ۵۰۰ گرم
- پياز يک عدد
- سير ۴ حبه
- سيب زميني متوسط ۲ عدد
- لوبيا چشم بلبلي يک فنجان
- گوجه فرنگي ۵۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگي يک قاشق سوپخوري
- زيره سياه يک قاشق غذاخوري
- نمک و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
-آب مرغ نصف پيمانه
چجوري درست کنيم:
اين غذا يک پلوي مخلوط و مقوي است. ميتوان از زعفران هم براي خوشرنگ کردن آن استفاده کرد. لوبياي چشم بلبلي را خيس کرده و چند بار آبش را عوض کرده و بعد بپزيد.
زيره را قبل از استفاده ميشوييم و اگر قبلا شسته و خشک کرده و نگه داشته باشيم عطر آن از بين ميرود. برنج را از قبل آبکش کردهايم و کمي زندهتر برداشتهايم
ميتوان به جاي ميگو از ماهي هم استفاده کرد که در آن صورت بايد ماهي را از قبل مزه دار کرده و بپزيم که در آن صورت اين غذا هواري ماهي خواهد شد. براي اينکه ميگو در غذا سفت نشود به آن آبليمو يا سرکه نميزنيم.
ماهيتابه را روي حرارت ميگذاريم و مقداري روغن داخل آن ميريزيم. پياز خرد شده را داخل ماهي تابه ميريزيم تا کاملاً نرم شود.
وقتي پياز نرم شد سير را اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم. ميتوانيم به جاي حبههاي سير از سير تازه هم استفاده کنيم.
ميگو را اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم وقتي ميگوها را مقداري تفت داديم آب مرغ را اضافه ميکنيم و ميگذاريم بپزد.
در ظرف را باز ميگذاريم تا در حين حرارت ديدن مواد، آب غذا بخار شود. ميتوان به جاي آب مرغ از استاک مرغ يا استاک گوشت هم استفاده کرد. از آب هم ميتوان استفاده کرد، اما آب مرغ خوشمزهتر است.
بعد از اينکه مواد کمي پخت و آبش کشيده شد گوجه فرنگي و رب را اضافه ميکنيم. گوجه فرنگي و رب را با مواد قبلي تفت ميدهيم کمي که تفت خورد لوبيا و سيب زميني را اضافه ميکنيم.
سيب زمينيها را نگيني ريز خرد ميکنيم، چون بايد داخل برنج با بخار برنج بپزد و داخل مواد فقط کمي تفت ميدهيم.
به مواد نمک، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه ميکنيم. چون در اين غذا از زيره استفاده ميکنيم پس نيازي به استفاده از ادويه کاري نيست.
مواد را با هم تفت ميدهيم. ته قابلمه مورد نظر مقداري روغن ميريزيم. مقداري برنج داخل قابلمه ميريزيم و يک لايه از مواد و دوباره يک لايه از برنج ميريزيم.
لايه آخر را با مواد پر ميکنيم و نيازي به صاف کردن مواد هنگام ريختن داخل ظرف نيست. تقريبا چهار لايه از هر کدام يعني برنج و مواد بريزيم کافي است.
لايه آخر را که از مواد پر کرديم زيره را نصف ميکنيم و هر نصفه را يک طرف ظرف روي برنج و کنار مواد در يک نقطه ميريزيم تا موقع پختن غذا اين زيره غذا را معطر کند.
بعد از پخت غذا هم اگر کسي طعم زيره را دوست نداشته باشد ميتوان آن قسمت از برنج را جدا کرد. در ظرف را ميگذاريم و اجازه ميدهيم به مدت ۲۵ الي ۳۰ دقيقه دم بکشد.