طرز تهيه آبگوشت دو گوله دودار لرستان

تبيان/ آبگوشت دو گوله دودار يا آبگوشت دوغدار که به لهجه اراکي و گويش لري دوگوله دودار معروف است از غذاهاي سنتي و محلي شهر اراک و استان لرستان است.
همچنين اين آبگوشت در فصل سرما بسيار طرفدار دارد. مواد اوليه استفادهشده براي اين نوع آبگوشت، گوشت، نخود، لوبيا، بادمجان، سرخکرده بياز، سير، کشک، نعناع داغ ادويه و روغن مايع است.
چي لازم داريم:
- گوشت آبگوشتي ۵۰۰ گرم
- نخود و لوبيا سفيد ۲ پيمانه
- بادمجان سرخ کرده ۲ عدد
- پياز بزرگ ۱ عدد
- سير ۴ حبه
- کشک ۲۵۰ گرم
- نمک و زردچوبه و نعنا خشک به ميزان لازم
- روغن مايع به ميزان لازم
چجوري درست کنيم:
- نخود و لوبيا را از شب قبل خيس کنيد و هنگام پخت غذا، آب آنها را خالي کنيد و بشوييد.
- گوشت، نخود، لوبيا سفيد، نمک، پياز خرد کرده و حبههاي سير را با ۵ پيمانه آب خوب بپزيد.
- پس از اينکه يک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بريزيد و نيم ساعت مانده به پايان پخت آبگوشت، بادمجانهاي سرخ شده راهم اضافه کنيد.
- در آخر کشک را اضافه کنيد تا چند جوش بزند. کمي نعنا داغ درست کنيد و در آبگوشت بريزيد. وقتي آبگوشت کاملاً جا افتاد، آب آن را در ظرفهاي جداگانه بکشيد.
- گوشت، بادمجان، لوبيا و نخود را نيز با هم بکوبيد و با سبزي خوردن و نان سنگک سرو کنيد.