دستور تهيه کيک قيفي
باشگاه خبرنگاران/ امروز قصد داريم دستورالعمل تهيه کيک قيفي را به شما عزيزان آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.
چي لازم داريم:
تخم مرغ ۲عدد
آرد۱۰۰گرم
شير۱۱۰گرم
شکر۱۰۰گرم
روغن مايع۸۰گرم
وانيل ۱ق چ
پودر نسکافه ۲ق م
پودرکاکائو ۲ق م
چجوري درست کنيم:
ابتدا قابلمه نسبتا گودي انتخاب کنيد و روي حرارت متوسط بذاريد. داخل قابلمه يک رينگ فلزي بذاريد تا مثل پايه عمل کنه. براي اينکه قالب کيک رو روش قرار بديد من روي رينگ توري شعله پخش کن هم گذاشتم، چون قالبهام ليوان بودن. بعد روش دم کني بذاريد تا گرم بشه.
حالا تخم مرغ ، شکر و وانيل رو با همزن برقي ۵دقيقه بزنيد تا حجيم، سفيد و کشدار بشه. بعد آرد را ۳بار الک کرده و اضافه کنيد. سپس با ليسک از يک جهت آرد را به خورد مواد بديد.
شير و روغن مايع رو به ترتيب اضافه و با ليسک از يک جهت آروم مخلوط کنيد. بعد مواد رو به ۳قسمت تقسيم کنيد و به يک قسمت پودر نسکافه و به قسمت ديگر پودر کاکائو بزنيد و مواد رو خوب مخلوط و يکدست کنيد. قسمت سوم رو ساده بذاريد. هر کدوم رو جداگانه داخل قيف يکبار مصرف بريزيد. داخل قيف فلزي رو با انگشت کمي چرب کنيد تا وقتي کاغذ روغني داخلش ميذاريد بهش بچسبه.
داخل هر کدوم کاغذ روغني بذاريد و اضافه کاغذ را قيچي کنيد، اما تا تهش نه. بايد کاغذ مقداري از لبه قيف بيرون باشه هم بخاطر پف کيک و هم اينکه بعد پخت شکلات ميريزيم تو اون قسمت.
حالا براي اينکه قيفها رو ثابت نگه داريد، داخل ليوانهاي فلزي يا فرق نميکنه يک ظرف گرد يا مستطيل نمک بريزيد و قيفها رو بذاريد توش که فيکس بشن و تکون نخورن. اول مايه کاکائويي، بعد نسکافهاي و درآخر سفيد را بريزيد.
قيفها رو داخل قابلمه گذاشته و روش دم کني بذاريد حدود ۲۰الي۲۵دقيقه زمان بديد تا کيک بپزه. بعد حرارت زير قابلمه رو کم کنيد و با سيخ يا خلال چوبي حتما تست کنيد. اگرمواد نچسبيد کيکتون آماده ست.بعد کيک رو از قابلمه خارج کنيد و بذاريد خنک بشه. سپس روشون شکلات ذوب شده ريخته و گردو يا فندق خرد شده بريزيد. کيک رو مدت ۱۰دقيقه تو يخچال بذاريد تا شکلات ببنده و بعد از قالب خارج کنيد. کاغذ دور کيک را جدا کرده و نوش جان کنيد.
نکته: پودر نسکافه و پودر کاکائو را حتما الک کنيد بعد به مايه کيک اضافه کنيد تا گلوله نشه.
نکته: اين کيک داخلش بيکينگ پودر نداره و پف و بافتش بستگي به مرحله اول داره که شکر و تخم مرغ رو خوب بزنيد تا سفيد و کشدار بشه و اينکه موقع مخلوط کردن آرد خيلي با حوصله از يک جهت فولد کنيد که پف مواد نخوابه و اون حالت پفکيش حفظ بشه.