روش تهيه هزاري بندرعباس
تبيان/ هزاري يکي از لذيذترين غذاهاي محلي استان هرمزگان و شهر بندرعباس است که با ماهي و برنج تهيه ميشود.در ادامه با ما همراه باشيد تا با دستورالعمل تهيه اين غذاي خوشمزه آشنا شويد.
چي لازم داريم:
- ماهي ۷۰۰ گرم
- برنج ۳۵۰ گرم
- گرد ليمو ۱ قاشق مرباخوري
- فلفل دلمهاي قرمز ۱ قاشق مرباخوري
- پياز ۲ عدد
چجوري درست کنيم:
- ابتدا برنج را بشوييد و چند ساعت در آب و نمک خيس دهيد.
- سپس ماهي را هم پاک کنيد و قبل از شستن در نمک و زرد چوبه بخوابانيد و بعد از نيم ساعت آن را خوب بشوييد. آنها را به صورت فيلهاي و ريز خرد کنيد.
- تابهاي را روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخلش بريزيد تا داغ شود.
- بعد پيازها را داخل روغن تفت دهيد.
- پس از سرخ شدن پياز ها، فلفل دلمهاي خرد شده را هم به آن اضافه کنيد و کمي آن را تفت دهيد.
- سپس ماهيها را داخل آن بريزيد و تفت دهيد
- بعد از کمي سرخ شدن ماهي، گرد ليمو، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنيد و تفت دهيد. در حين تفت مراقب باشيد که گوشت ماهيها باز نشود.
- آب برنج خيس خورده را بيرون بريزيد و برنج را در آب در حال جوش بريزيد تا نيمه پخت شود. سپس آن را آبکش کنيد.
- مقداري روغن ته قابلمهاي مناسب بريزيد و با هر ته ديگي که دوست داريد کف قابلمه را بپوشانيد. چند کف گير برنج را داخل قابلمه بريزيد و روي برنج مواد ماهي سرخ شده را و به همين ترتيب اين لايهها را ادامه دهيد تا مواد تمام شوند.
- قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد و بعد از بالا آمدن بخار برنج، حرارت را کم کنيد تا برنج کاملا دم بکشد. بعد داخل ظرف مورد نظرتان سرو کنيد.