کوکپد/ یکی از خورشهای خوشمزه گیلان که در قسمت های مختلف استان به روشهای مختلف پخته میشه ،این مدلی هست که مادرم میپزه و گمون کنم تو شهر رشت به این شکل طبخ میشه و معمولا بهمراه ماهی دودی و یا کولی سرخ شده و کته و باقلا خام سرو میشه
 ۱ ساعت
مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی(اسفناج،گشنیز،جعفری،تره ،کمی نعناع)نیم کیلو
1 بوته سیر
3 عدد تخم مرغ
2 قاشق غذاخوری برنج نیم دانه
1 قاشق غذاخوری پر کره
نمک،فلفل،زردچوبه،روغن
آب نارنج یا آبغوره به میزان دلخواه
مراحل
دقت کنید مقدار اسفناج و گشنیز بیشتر و مقدار نعناع کم باشد البته در شمال از خالواش و چوچاق بجای نعناع استفاده میکنند من خودم یک قاشق غذاخوری خالواش و چوچاق خشک میریزم،اگر برنج نیم دانه هم در دسترس نبود برنج معمولی را خیس کرده وقبل از مصرف با دست خورد کنید
 
سبزی را که خیلی ریز خورد کرده ایم و برنج خیس خورده را بهمراه نمک وادویه و دو لیوان آب میگذاریم با حرارت ملایم و درب بسته بپزد هر چند وقت یکبار با قاشق چوبی خوب هم میزنیم تا برنج و سبزی حین پختن خوب له شوند، بین کار اگر لازم بود باز کمی آب جوش اضافه میکنیم وقتی پخت کامل شد و آب خورش تقریبا جمع شد کره و کمی روغن اضافه کرده و میگذاریم با هم تفت خورده و کم کم به روغن بیوفتد سپس در یک تابه سیر له شده را با روغن و زردچوبه سرخ میکنیم ،مراقب باشید زود سوخته و تلخ میشود ،سپس آنرا به خورش اضافه میکنیم
  
در همان تابه تخم مرغها را به شکل همزده نیمرو کرده و به خورش اضافه میکنیم چند دقیقه که پخت و مزه ها بخورد هم رفت بنا به ذائقه ترشی آن را اضافه میکنیم چند جوش که زد خورش آماده است،نوش جان ،این خورش کم آب و غلیظ است

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar