نماد آخرین خبر

روش بن ماري چيست؟ و چه کاربردي دارد؟

منبع
بيتوته
بروزرسانی
روش بن ماري چيست؟ و چه کاربردي دارد؟

بيتوته/ روش بن ماري يعني حرارت غير مستقيم با استفاده از آب. در اين روش داخل ظرفي تا دو سوم ظرفيت آب ريخته و روي حرارت قرار مي دهيم تا جوش آيد. ظرف ديگري را انتخاب مي کنيم که تا مقداري داخل ظرف اول رود و به سطح آب برخورد نکرده و چند سانتي متر با آب داخل ظرف فاصله داشته باشد. در ظرف دوم مايه مورد نظر را ريخته و به شکل غير مستقيم حرارت مي دهيم. روش بن ماري براي ذوب کردن شکلات و فعال کردن ژلاتين بسيار کاربرد دارد.
روش بن ماري در فر نيز دقيقا همين مراحل را دارد و ظروف بن ماري را به همين شکل آماده مي کنيم و فقط در فر قرار مي دهيم تا دسر مورد نظر با حرارت مستقيم فر نپزد.
دسرهاي پخته شده به روش بن ماري در فر بافت خاص و بسيار لطيفي دارند.

از روش بن ماري براي دو منظور استفاده مي شود:
1) براي تهيه انواع کرم و دسرهايي که نبايد روي حرارت مستقيم قرار بگيرند تا بافت لطيف و رنگ اصلي آن حفظ شود. به عنوان مثال دسرهايي که در ترکيبات آنها از تخم مرغ خام استفاده شده، مانند بستني زمستاني و يا کرم کاستارد.

2) ذوب و آب کردن شکلات هايي که در انواع کيک ها از جمله کيک هاي خانگي و همچنين حل کردن پودرهاي ژله يا ژلاتين که در انواع دسرها مورد استفاده قرار مي گيرد.

بن ماري کردن شکلات :
براي بن ماري کردن شکلات هرگز آن را به صورت کامل درون ظرف قرار ندهيد بلکه آن را به اندازه ي سکه و تکه هاي کوچک خرد کنيد و داخل ظرف بريزيد سپس قابلمه يا کتري را آب کنيد و اجازه بدهيد آب بجوشد ظرف حاوي شکلات را روي در کتري يا قابلمه قرار بدهيد به صورتي که در آن کاملا پوشانده شود. تا بخار آب کامل به زير ظرف برخورد کند و شکلات ها کاملا آب شوند.

روش بن ماري ژلاتين :
براي بن ماري کردن ژلاتين ابتدا آن را با آب سرد مخلوط کنيد البته ميزان آب سرد بستگي به دسري دارد که مي خواهيد تهيه کنيد. و پس از آن، بايد آن را روي در کتري يا قابلمه اي که آب در آن در حال جوش است قرار بدهيد. لازم نيست مانند ذوب کردن شکلات در کتري يا قابلمهه کامل پوشانده شود. در حين زدن بخار به زير ظرف با قاشق آن را هم بزنيد تا کاملا حل شود. مايع شفافي بدست بيايد.

بن ماري ژله :
براي بن ماري کردن ژله آن را با آب جوش مخلوط کنيد و روي در کتري در حال جوش قرار بدهيد تا دانه هاي ژله کاملا در آب حل شود و مايع شفافي بدست بيايد.

بن ماري در فر :
در اين روش داخل ظرفي تا دو سوم ظرفيت آب ريخته و روي حرارت قرار مي دهيم تا جوش آيد. ظرف ديگري را انتخاب مي کنيم که تا مقداري داخل ظرف اول رود و به سطح آب برخورد نکرده و چند سانتي متر با آب داخل ظرف فاصله داشته باشد. در ظرف دوم مايه مورد نظر را ريخته و به شکل غير مستقيم حرارت بدهيد. روش بن ماري براي ذوب کردن شکلات و فعال کردن ژلاتين بسيار کاربرد دارد.
روش بن ماري در فر هم دقيقا همين مراحل را دارد و ظروف بن ماري را به همين شکل آماده کنيد و فقط در فر قرار بدهيد تا دسر مورد نظر با حرارت مستقيم فر نپزد.
براي بن ماري کردن هرگز نبايد آب داخل ظرف زيري با ظرف رويي برخورد کند، بلکه فقط بايد بخار آن به ظرف برخورد کند. فاصله ي آب با ظرف روي آن بايد 3-5 سانت فاصله داشته باشد.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره