نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

نوشيدني ها/ تقويت سيستم ايمني بدن با چاي ماسالا

منبع
فارس
بروزرسانی
نوشيدني ها/ تقويت سيستم ايمني بدن با چاي ماسالا

فارس/ چاي ماسالا نوعي نوشيدني خوش عطر و تند است که در تمامي کشور‌هاي دنيا با همين نام شناخته مي‌شود و از محبوبيت بالايي برخوردار است. اين چاي از ترکيب چاي سياه، زنجبيل و برخي ادويه‌هاي ديگر تهيه مي‌شود. جالب است بدانيد اين نوع چاي ريشه هندي دارد و در برخي از کشور‌هاي اروپايي با نام چاي هندي مشهور است.

براي تهيه چاي ماسالا چي لازم داريم:
فلفل سياه ۲۰ دانه، گل ميخک ۵ عدد، هل سبز ۵ عدد، دارچين يک چوب، باديان ختايي يک عدد
آب ۲.۵ ليوان، چاي سياه ۲.۵ قاشق غذاخوري، زنجبيل تازه يک عدد.

چجوري درست کنيم:
فلفل سياه را با ميخک، هل، دارچين و باديان يا انيسون ستاره‌اي حدود ۲ دقيقه در يک تابه تفت دهيد و بگذاريد خنک شوند، پس از خنک شدن ادويه‌ها را پودر کنيد، آب را بگذاريد به جوش آيد و چاي سياه و زنجيل تازه خرد شده را به مدت ۱۰ دقيقه در آن دم کنيد، از صافي رد کنيد و ادويه‌ها را به آن اضافه کنيد.
شير را هم بجوشانيد، حالا در يک فنجان با نسبت دو به يک شير و چاي بريزيد و اگر دوست داريد شيرين باشد مقداري شکر قهوه‌اي يا عسل به آن اضافه کرده و ميل کنيد.
اگر از چاي کيسه‌اي ماسالا استفاده مي‌کنيد مقداري آب و شير را به جوش آوريد، چاي کيسه‌اي را در آن بيندازيد و بگذاريد ۲ دقيقه بماند، سپس چاي کيسه‌اي را خارج کرده و بنوشيد.
اگر از پودر آماده و فوري چاي ماسالا استفاده مي‌کنيد، مقداري آب و شير و پودر چاي ماسالا را بر روي اجاق بجوشانيد، در فنجان بريزيد و بنوشيد.
بهتر است بدانيد که چاي ماسالا به صورت سنتي بدون شيرين کننده تهيه مي‌شود و فقط از شير براي مزه‌دار کردن آن استفاده مي‌کنند. چاي ماسالا هم به عنوان نوشيدني گرم و هم به عنوان نوشيدني سرد استفاده مي‌شود.

طبع چاي ماسالا
طبيعت چاي ماسالا گرم است. امروزه چاي ماسالا به صورت چاي ماسالا کيسه‌اي و پودر چاي ماسالا در بازار عرضه مي‌شود. چاي ماسالا از ۵ هزار سال پيش در آسياي جنوبي و به ويژه هند استفاده شده است و در نسخه سنتي آن چاي سياه، شير و زنجبيل مواد اصلي را تشکيل مي‌دهند.

خواص بي نظير چاي ماسالا

تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد چاي ماسالا براي سلامت قلب، کنترل قند خون و کاهش کلسترول خون و بسياري موارد ديگر مفيد است.


لاغري و کاهش وزن
چاي ماسالا با شير گاو يا شير سويا تهيه مي‌شود که هر دو منابع غني پروتئين هستند و به کاهش اشتها و جلوگيري از پرخوري و در نتيجه لاغري و کاهش وزن کمک مي‌کند. تحقيقات همچنين نشان داده که ترکيبات موجود در چاي ماسالا سبب افزايش چربي‌سوزي و کاهش چربي شکم شده و به لاغري و کاهش وزن کمک مي‌کند. همچنين يک مطالعه نشان مي‌دهد که مصرف فلفل سياه وجود در چاي ماسالا مي‌تواند مانع تجمع چربي در بدن شود.

سرماخوردگي
ميخک و دارچين موجود در چاي ماسالا سبب تقويت سيستم ايمني بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا، گرفتگي بيني و عفونت پيشگيري مي‌کند.
 
فشار خون، کلسترول و قلب
مطالعات نشان داده است که دارچين که يک از مواد تشکيل دهنده چاي ماسالا است که به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را کاهش مي‌دهد.
تحقيقات نشان داده که چاي سياه و دارچين به کار رفته در تهيه چاي ماسالا سبب کاهش کلسترول خون بالا شده و از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و حمله قلبي پيشگيري مي‌کند.

ديابت و قند خون
زنجبيل و دارچين موجود در چاي ماسالا مقاومت به انسولين و سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به ديابت را کاهش مي‌دهد.
توجه داشته باشيد که بهتر است افراد مبتلا به ديابت چاي ماسالا که با شکر تهيه مي‌شود را مصرف نکنند.

معده و دستگاه گوارش
زنجبيل موجود در چاي ماسالا براي درمان تهوع در دوران بارداري مفيد است، دارچين، ميخک و هل موجود در چاي ماسالا خواص ضدباکتريايي دارند که براي جلوگيري از ابتلا به عفونت معده و زخم معده مفيد هستند. فلفل سياه موجود در اين چاي با افزايش آنزيم‌هاي گوارشي به بهبود هضم غذا، درمان نفخ و سلامت دستگاه گوارش کمک مي‌کند.

سرطان
مقادير بالاي آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در دارچين، زنجبيل و هل به کار رفته در چاي ماسالا براي پيشگيري از آسيب DNA، ابتلا به سرطان و درمان انواع سرطان‌ها مفيد است.

افسردگي و اضطراب
کافئين موجود در چاي ماسالا باعث ايجاد احساس انرژي و نشاط مي‌شود، همچنين هل موجود در چاي ماسالا به کنترل نوسانات احساسي کمک مي‌کند.
از ديگر خواص چاي ماسالا تقويت سيستم ايمني بدن است. زنجبيل و هل خاصيت تقويت سيستم ايمني بدن را دارند، تمام ادويه‌هاي تشکيل‌دهنده اين چاي خاصيت ضدباکتري، ضدقارچ و ضدانگلي دارند، ادويه‌هاي ميخک، دارچين و زنجبيل براي درمان سرفه و سرماخوردگي مفيد هستند.

عوارض و مضرات چاي ماسالا
کافئين موجود در چاي ماسالا ممکن است در افراد حساس سبب ايجاد واکنش‌هايي از جمله اضطراب، ميگرن و فشار خون بالا شود، به دليل وجود ادويه‌ها بهتر است که زنان در دوران بارداري و شيردهي از مصرف چاي ماسالا اجتناب کنند. زياده‌روي در مصرف چاي ماسالا به دليل شير و شکر به کار رفته در آن مي‌تواند سبب افزايش وزن شود.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar