طرز تهيه خورش سير قليه گيلکي با مرغ
باشگاه خبرنگاران/ “سير قليه” غذاي شمالي دوست داشتني و خوشمزه است که طرز تهيه آن را در اين مطلب آموزش خواهيم داد.
براي 6 نفر چي لازم داريم:
لپه: ۱و ½ پيمانه
برگ سير: ۶ پيمانه (برگ سير بعد از سرخ شدن نصف ميشود پس در استفاده از آن دست و دلباز باشيد)
پياز: ۲ عدد
تخممرغ: ۵ عدد
مرغ: ۶۰۰ گرم سينه يا ران (ميتوانيد با جاي گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم استفاده کنيد)
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
چجوري بپزيم:
طبق روال درست کردن تمام خورشهايي که حبوبات هم دارند بهتر است از شب قبل لپهها را بخيسانيد تا نفخ آنها گرفته شود. آب لپهها را چند بار عوض کنيد. قبل از پخت خورش سير قليه با مرغ ابتدا لپهها، را به صورت جداگانه بپزيد اما مراقب باشيد له نشوند. سپس برگهاي سير را که از قبل شستهايد و آبشان گرفته شده را ريز خرد کنيد. در واقع اندازه برگ سيرهاي خرد شده بايد مثل سبزي خورشتي باشد.
پياز را به صورت خلالي خرد کنيد و کمي تفت دهيد تا سبک شود. حالا برگ سيرهاي خرد شده را به پيازهاي در حال تفت اضافه کنيد و هر دو را با هم سرخ کنيد تا حسابي سبک و طلايي شوند. مراقب باشيد برگهاي سير نسوزد و سياه نشود. بعد از سرخ شدن سير و پياز، تخممرغها را با سير و پياز تفت داده شده اضافه کنيد و همراه با آنها سرخ کنيد. قبل از هم زدن تخممرغها اجازه دهيد کمي خودشان را بگيرند و سپس هم بزنيد. حالا لپههايي را که به صورت جداگانه پخته بوديد به ترکيب سير، پياز و تخممرغ اضافه کنيد.
مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمي زردچوبه، نمک و فلفل و يک عدد پياز بپزيد. اگر از مرغ کوچک يا اردک استفاده ميکنيد ميتوانيد بعد از شستن و تميز کردن به صورت درسته آن را بپزيد و در خورش استفاده کنيد. بهتر است ابتدا مرغ را با آب خالي بپزيد، وقتي آب به جوش آمد کف روي آب مرغ را بگيريد و بگذاريد دوباره مرغ همراه با پياز، فلفل، زردچوبه و نمک بپزد.
وقتي که مرغها کاملا پخت آنها را در يک ظرف جداگانه سرخ کنيد. حالا مرغهاي سرخ شده را به مواد سير و تخممرغ و پياز اضافه کنيد.
براي آب خورش از آب مرغي که داريد استفاده کنيد. آب مرغ را هم به مواد فوق اضافه کنيد و اجازه دهيد خورش سير قليه گيلکي با مرغ خوب جا بيفتد و به روغن بيفتد.
براي چاشني اين خورش ميتوانيد از دو قاشق غذاخوري آبغوره استفاده کنيد. خورش سير قليه گيلکي با مرغ يک خورش کم آب است پس هم در ريختن آب مرغ روي خورش دقت کنيد و هم اجازه دهيد آب آن کم شود.
خورش سير قليه گيلکي با مرغ را با برنج و ترب سفيد و انواع ترشي و سالاد و زيتون سرو کنيد و از طعم لذيذ آن لذت ببريد.
نکات مهم
خورش سير قليه گيلکي را به يک روش ديگر هم ميتوانيد بپزيد. گوشت را پس از تفت دادن با آبغوره طعمدار کنيد و همراه با لپههايي که از شب قبل خيساندهايد بپزيد. سپس برگ سير خرده شده را سرخ کرده و با تخمغ هم زده کمي ديگر تفت دهيد. ترکيب برگ سير به گوشت اضافه ميشود و خورش تا زماني که جا بيفتد و به روغن بيفتد روي شعله ملايم گاز ميپزد.