اسکمو زغال اخته ؛ بستني يخي خوشمزه گيلاني
روزياتو/ تا کنون نام «اسکمو» به گوشتان خورده است؟ اسکمو يک بستني يخي گيلاني است که با ميوههاي تابستاني و اغلب با ميوههاي ترش همچون آلبالو، آلو يا زغال اخته تهيه ميشود و گاز زدن آن در روزهاي داغ تابستان بسيار دلچسب و هيجانانگيز است.
استان گيلان و به ويژه رشت از جمله زيباترين و باصفاترين مناطق ايرانِ دوستداشتني هستند. ميدان شهرداري رشت با معماري زيباي ساختمان شهرداري، کبوترها و گاريهاي چاي و جگر و کباب يکي از جالبترين مکانها براي شکمگردي بشمار ميرود.
شايد بد نباشد بدانيد رشت را پايتخت غذاي ايران لقب دادهاند. اين شهر در سال ۱۳۹۴ خورشيدي از سوي يونسکو به عنوان «شهر خلاق خوراک شناسي» انتخاب و در فهرست شبکه شهرهاي خلاق اين سازمان ثبت شد. علت معرفي شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسي، وجود ۲۲۰ خوراکي محلي، تنوع خوراک و فرآوردههاي غذايي محلي، فرآيند سلامت محور توليد غذاي محلي از مزرعه تا سفره است.
در ميان کافهها و رستورانهاي متنوعي که در رشت وجود دارد، آبميوهفروشيهايي هم هستند که بستني يخي مخصوص گيلان يعني اسکمو عرضه ميکنند.
براي آشنايي با طرز تهيه اين بستني يخي از شما دعوت ميکنيم ويدئوي زير که تيم آموزشي روزياتو تهيه کرده را تماشا کنيد.