نماد آخرین خبر

آموزش کامل طرز تهيه آبغوره خانگي خوشمزه

منبع
نمناک
بروزرسانی
آموزش کامل طرز تهيه آبغوره خانگي خوشمزه

نمناک/ آبغوره يکي از چاشني هايي است که خانم هاي ايراني در انواع آش و خورش ها از آن استفاده مي کنند. غوره، انگور کال و نرسيده اي است که ويتامين ث فراوان دارد و براي سلامتي مفيد است. ايرانيان از ديرباز اين چاشني محبوب را در خانه درست مي کرده اند اما امروزه آبغوره را به صورت آماده تهيه مي کنند.
آبغوره هاي آماده کيفيت آبغوره هاي خانگي را ندارند بنابراين بهتر است با مطالعه اين بخش طرز تهيه آبغوره خانگي و نکات مهم در نگهداري آن را بياموزيد.

چه نوع غوره اي براي آبگيري مناسب است؟
براي تهيه ي آب غوره، مي توانيد از انواع غوره استفاده کنيد، فقط کافي است غوره انتخابي شما کاملا ترش و نارس باشد تا آبغوره ترشي داشته باشيد. نوع غوره مورد استفاده براي تهيه آبغوره با کيفيت، بهتر است از نوع عسگري باشد که هسته ندارد، اما غوره هاي دانه درشت آب بيشتري دارند.

چي لازم داريم:

غوره عسکري يا شيرازي به ميزان دلخواه
نمک به ميزان لازم
 
چجوري درست کنيم:

غوره ها را پاک کنيد و دم آنها را بگيريد.
در يک ظرف بزرگ آب غوره ها را شسته و آبکشي کنيد.
روي يک دستمال تميز و نخي غوره ها را پهن کنيد تا کاملا خشک شوند.
بعد از، آنها را در آبميوه گيري ريخته و آب آنها را بگيريد.
يا مي توانيد غوره ها را در مخلوط کن بريزيد و غوره هاي له شده را از يک صافي عبور داده و آب غوره را بگيريد.
آبغوره را در يک پارچ شيشه اي بريزيد و بعد از ساعتي که املاح و پوسته هاي رد شده از صافي ته نشين شد ، آبغوره را در بطري شيشه اي مورد نظر ريخته و درب آن را محکم ببنديد.

نگهداري و ماندگاري آبغوره: 
آبغوره امکان دارد که کپک بزند و يا به خاطر نفوذ هوا به آن خراب شود که شما مي توانيد با روش هاي زير از اين اتفاق جلوگيري کنيد.
براي اينکه آب غوره کپک نزده و ماندگاري آن بالاتر رود، درب بطري را به طور کامل ببنديد تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. براي اينکه هوا به داخل بطري نفوذ نکند، از ترکيب آب و آرد، خميري تهيه کنيد و دور درب را با خمير بپوشانيد. همچنين مي توانيد با نوار چسب هاي بسيار محکم درب بطري را محکم کنيد.
بر روي آبغوره يک قاشق روغن زيتون بريزيد تا هوا به داخل آبغوره نفوذ نکند ، سپس يک تکه پلاستيک روي درب بطري قرار داده و محکم ببنديد.
براي نگهداري طولاني مدت آبغوره و خوشرنگ تر شدن آن، آبغوره را با کمي نمک به مدت 15 دقيقه با حرارت ملايم بجوشانيد تا کمي غليظ تر و ترش تر شود. پس از خنک شدن و ته نشين شدن املاح آن آبغوره را صاف کرده و در بطري شيشه اي بريزيد و درب آن را محکم ببنديد.

در تهيه و نگهداري آبغوره اين نکات را رعايت کنيد :
اگر دم غوره ها و چوب هاي ريز آن را جدا نکنيد، آبغوره طعم گس خواهد داشت.
اگر ميزان ترشي آبغوره به اندازه دلخواه نبود، آن را به مدت چند دقيقه بجوشانيد تا کمي غليظ تر و ترش تر شود.
آبغوره را در معرض نور خورشيد قرار ندهيد زيرا قرار دادن آبغوره در معرض نور خورشيد سبب ايجاد تغييرات شيميايي زيانباري در آن مي شود.
آبغوره در شيشه هاي نسبتا کوچک نگهداري کنيد و هرگز در ظروف پلاستيکي نگهداري نکنيد، زيرا اسيد موجود در آن سبب تجزيه پلاستيک و ايجاد مواد مضر مي شود.
پس از باز کردن درب شيشه، هر چه سريعتر آبغوره را مصرف کنيد.
نگهداري آبغوره در شيشه هاي دهانه گشاد سبب مي شود که به آساني کپک بزند.
شيشه اي که آبغوره را درون آن مي ريزيد بايد کاملا خشک باشد.
براي جلوگيري از کپک زدن آبغوره، بهتر است شيشه ها را قبل از مصرف، استريل کنيد. شيشه نگهداري آبغوره را بشوييد و به صورت افقي در قابلمه گذاشته و قابلمه را با آب هم دماي شيشه پر کنيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب به جوش آيد، سپس اجازه دهيد شيشه ها يک ربع در آب جوش بماند اکنون شيشه را در آوريد و صبر کنيد تا خشک بشود.
ظرف نگهداري آبغوره خانگي را در جاي خشک و خنک نگهداري کنيد و يا پس از باز کردن درب ظرف آبغوره مي توانيد آن را به مدت يک سال در يخچال نگهداري کنيد.
آبغوره کپک زده را دور بريزيد و از مصرف آن اجتناب کنيد.

روش هاي نگهداري غوره
در برخي از شهرها از غوره براي تهيه غذاهايي مانند خورشت غوره بادمجان، دلمه، آش غوره و ... استفاده مي کنند، براي دسترسي به غوره در همه فصول سال و تهيه غذا با آن غوره را بايد با روش هاي خاصي نگه داشت.
غوره را پاک کرده و با آب سرد بشوييد و داخل آبکش ريخته تا آب آن گرفته شود. غوره ها را لاي پارچه نخي بپيچيد تا کاملا خشک شوند يا مي توانيد براي مدت کوتاهي غوره ها را در مقابل نور خورشيد، يا پنکه قرار دهيد. پس از خشک شدن غوره ها ، آنها را به اندازه مصرف در کيسه فريزر قرار داده و در داخل فريزر نگهداري کنيد.
 غوره ها را پاک کرده و با آب سرد بشوييد و داخل آبکش ريخته تا آب آن گرفته شود و بگذاريد کاملا خشک شوند، سپس غوره ها را در بطري شيشه اي بريزيد تا بطري کاملا پر شود. درب بطري را محکم بسته و در يخچال نگهداري کنيد. 
 
مصارف ديگر غوره 
با غوره مي توان رب و ترشي و همچنين گرد غوره نيز تهيه کرد که ما در اين بخش از نمناک طرز تهيه آن را نيز به شما آموزش مي دهيم.

طرز تهيه گرد غوره
با احترام به درخواست برخي از شما کاربران از نمناک در ادامه ي بحث آموزش آبغوره خانگي طرز تهيه گرد، رب و ترشي غوره را نيز گفته ايم. ابتدا غوره ها را از دم جدا کرده و تميز بشوييد و روي پارچه تميزي يک تا چند هفته پهن کنيد تا خشک شوند. در طول مدت خشک شدن هر چند روز يکبار غوره ها را پشت و رو کنيد تا کاملا خشک شوند. پس از خشک شدن کامل غوره ها آنها را آسياب کرده و در ظرف دردار در خارج از يخچال نگهداري کنيد. براي تهيه ي گرد غوره از غوره ي عسگري استفاده کنيد. براي افزايش زمان ماندگاري گرد غوره به آن نمک اضافه مي کنند.

طرز تهيه رب غوره 
غوره ها را از دم جدا کرده و تميز بشوييد.
روي غوره ها را به اندازه دلخواه نمک مي ريزيم و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم.
براي پخت کامل غوره ها و نرم شدن آنها درب ظرف را مي گذاريم.
غوره ها را از صافي رد کرده و اگر رقيق بود، آن را مي جوشانيم تا غلظت آن به اندازه ي رب گوجه شود. در اين مرحله بايد شعله ي زير بسيار ملايم باشد، زيرا در اين مرحله رب غوره سريع مي سوزد. 
رب غوره را در يک ظرف در بسته در يخچال نگهداري مي کنيم.
نکته:در ظرف لعابي رب را تهيه کنيد زيرا اينگونه رب رنگ و کيفيت بهتري خواهد داشت.

ترشي غوره يا غوره غوره
غوره را درون محلولي از کات کبود و نمک قرار مي دهيم تا رنگ غوره بعد از مدتي تغيير پيدا نکند. براي اين کار يک دوم قاشق چاي خوري کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود يک ليتر آب، حل کرده و غوره ها را 24 ساعت درون اين محلول قرار مي دهيم.
سپس غوره ها را درون يک صافي ريخته و چندين بار با آب سرد مي شوييم.
غوره ها را روي پارچه اي پهن مي کنيم تا آب اضافي آن گرفته شود. 
غوره ها و يک ليتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را درون ظرفي مي ريزيم تا به طور کامل روي آن را پوشانده شود.
براي ماندگاري بيشتر، مي توانيد مقداري سير چرخ شده را 2 روي غوره ها بريزيد و درب ظرف را به طور کامل بسته و در جاي خنک نگهداري کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره