شام/ «سينه مرغ طلايي» غذايي خوشمزه براي امشب
مجله قرمز/ روشهاي بسياري براي پخت سينه مرغ طلايي وجود دارد طوري که هر آشپزي سبک خودش را دارد و اين خيلي خوب است چون باعث ميشود که ما هرگز از اين شام دوست داشتني خسته نشويم.
سينه مرغ سرخ شده در ماهيتابه که در کمي روغن به همراه نمک و فلفل پخته شده و در انتها با مقداري کره ظاهري زيبا به خود گرفته است، نخستين روشي است که من براي پختن سينه مرغ ياد گرفتم و تکنيکي که هميشه به آن رجوع ميکنم. در نتيجه رويه بيروني سينه مرغ طلايي شده و از داخل آبدار است که تنها با کمي سبزيجات بخارپز و مقداري ماست خامهاي ظاهري شيک و زيبا خواهد گرفت.
پختن سينه مرغ طلايي و آبدار روي اجاق گاز
تکنيکهاي زيادي براي پختن سينه مرغ روي اجاق گاز وجود دارد. بعضي از آنها به صورت خواباندن سينه مرغ در سس است در حالي که محبوب ترين روش پختن سينه مرغ استفاده از روش پخت در ماهيتابه است. اين روش تا آنجايي که ما ميدانيم و نسبت به روشهاي ديگر بيشتر دوست داريم باعث ميشود نتيجه يک سينه مرغ طلايي، با ظاهري زيبا و آبدار باشد.
پختن سينه مرغ به اين روش بهتر است در يک ماهيتابه ۱۰ اينچي يا بزرگتر انجام شود. ترجيحا لبه دار و نچسب باشد. اگر شما اين نوع ماهيتابه را داشته باشيد خيلي عالي است.
براي اين دستور شما نيازمند دو سينه مرغ بدون پوست (حدود ۴۵۰ گرم) هستيد
مراحل هوشمندانه براي سينه مرغ طلايي و آبدار
با ماهيتابه عريض و گود شروع کنيد، ماهيتابه را روي گاز بگذاريد و روغن را به آن اضافه کنيد. ما قصد داريم مرغ را با حرارت متوسط به بالا بپزيم و ميخواهيم فضاي مناسبي براي دو سينه مرغ داشته باشيم. با استفاده از ماهيتابه گود و عريض که مرغ را در خود جاي ميدهد و حرکت کفگير را به حداقل ميرساند.
مرغ را به مدت پنج دقيقه اصلا دست نزنيد و جابجا کنيد. هنگامي که مرغ در ماهيتابه است، آن را نه بلند کنيد نه تکان دهيد و نه اينکه در اينکه در اين پنج دقيقه به آن ضربه بزنيد. اگر نميتوانيد مرغ را به راحتي با انبر بلند کنيد يعني هنوز آماده نيست که آن را بر عکس کنيد و طلايي قهوهاي نخواهد شد.
آن را يکبار برداريد نه دو بار. سينه مرغ را تنها يک بار با هدف طلايي شدن هر طرف آن بچرخانيد.
با کره کار را تمام کنيد. کره اگر در ابتدا اضافه شود، خيلي سريع خواهد سوخت، براي بدست آوردن طعم خوشمزه و مقداري رنگ در انتهاي پختن اضافه خواهد شد.
مرغ طلايي را سرو کنيد
روش سرو کردن مورد علاقه من مرغ آلفردو خامهاي است که بر خلاف مرغ با سس خامهاي که خيلي سنگين است، بافت سبکي دارد. اما اين تکنيک پايه را براي هر مدل غذايي که بخواهيد، ميتوانيد استفاده کنيد مثل سالاد مرغ خرد شده، مرغ و کاهو و حتي ساندويچ مرغ.
طرز تهيه سينه مرغ طلايي آبدار
براي ۲ تا ۴ نفر
مواد لازم
۲ عدد سينه مرغ بدون پوست (حدود ۴۵۰ گرم)
۳/۴ قاشق چايخوري نمک
۱/۴ قاشق چايخوري فلفل سياه تازه پودر شده
۲ قاشق غذاخوري روغن کلزا
۱ قاشق غذاخوري کره
وسايل لازم
پيمانههاي اندازه گيري
چاقو و تخته برش
حوله کاغذي
ماهيتابه با پهناي ۱۰ اينچ يا بزرگتر (نچسب)
تايمر
دماسنج ثابت
دستورالعمل تهيه سينه مرغ طلايي و آبدار
سينه مرغ را شسته وخشک کنيد با نمک و فلف مزه دار کنيد. مرغ را با حوله کاغذي کاملا خشک کنيد سپس نمک و فلفل بزنيد.
روغن را روي حرارت متوسط به زياد در يک ماهيتابه بزرگ گرم کنيد. روغن را در يک ماهيتابه بزرگ ۱۰ اينچي يا بزرگتر، حرارت دهيد، ترجيحا گود و نچسب (ماهيتابه چدني يک گزينه عالي است) باشد. حرارت متوسط به زياد تا زماني که جلز و ولز کند، حدود ۳ دقيقه.
مرغ را به ماهيتابه داغ اضافه کنيد. براي ۵ تا ۷ دقيقه مرغ را طبخ کنيد. قبل از اضافه کردن مرغ ماهيتابه را کمي بچرخانيد تا روغن به اندازه مساوي در همه جاي آن پخش شود. سينه مرغ را به يکباره به ماهيتابه اضافه کنيد. و مرغ را به مدت ۵ تا ۷ دقيقه اصلا نه دست بزنيد نه حرکت دهيد، کاملا ثابت در ماهيتابه بماند. بعد از مدت زماني سعي کنيد مرغ را با انبر آشپزخانه برداريد اگر احساس ميکنيد که گير کرده و به راحتي بلند نميشود يعني هنوز به اندازه کافي ترد نشده و آماده وارو کردن نيست.
مرغ را با کفگير وارو کنيد. مرغ را تا حدي بپزيد که به حرارت ۱۶۵ درجه فارنهايت برسد ۵ تا ۷ دقيقه ديگر نگه داريد. قطعات مرغ را با کفگير حرکت دهيد و مقداري کره بين آنها اضافه کنيد. ماهيتابه را برداريد و آن را به آرامي حرکت دهيد تا کره ذوب شده را به آرامي پخش کنيد. پختن را ادامه دهيد تا زماني که درجه حرارت داخلي مرغ به ۱۶۵ درجه فارنهايت برسد، ۵ تا ۷ دقيقه ديگر بگذاريد تا بپزد.
مرغ پخته را روي تخته برش تميز گذاشته و برش بزنيد. مرغ سرخ شده را بر روي يک بشقاب بزرگ يا روي يک تخته برش بزرگ گذاشته و برش بزنيد. قبل از برش زدن و سرو کردن آن، ۳ دقيقه روي تخته برش استراحت بدهيد.
نکات مهم
نگهداري: قطعات مرغ را ميتوان در يک ظرف هواگيري شده در يخچال قرار داده و تا حداکثر ۴ روز نگهداري کنيد.
منبع : thekitchn