شيريني ها/ کيک ادويه اي جديد و خوشمزه جامائيکايي
برترين ها/ کيک ادويهاي معطر يکي از انواع کيکهاي قديمي و دوست داشتني است. اين کيک حاوي چند نوع ادويه مخصوص کيک است. معمولا براي کيکها از دارچين، جوز، ميخک، زنجبيل و فلفل بهار استفاده ميشود که اين آخري در کشور ما موجود نيست. بعضي هم هل به آن اضافه ميکنند. اين ادويهها را معمولا براي کيکهاي صبحانه و عصرانه و بخصوص براي وقتهايي که نياز به يک خوراکي انگيزشي داريم، مورد استفاده قرار ميگيرند. براي اين کيک از ميخک، جوز و دارچين استفاده شده و زنجبيل به دليل گرمي زياد حذف شده است. شما ميتوانيد در فصل پاييز و زمستان به آن زنجبيل هم اضافه کنيد. من فلفل بهار را هم به دليل آنکه در کشور ما موجود نيست حذف کردم. فلفل بهار يک نوع فلفل بسيار شيرين و معطر است که در انواع شيرينيها و ادويهها مورد استفاده قرار ميگيرد و بومي کشور جامائيکاست.
چي لازم دارم:
شکر: ۱ و ۱/۲ پيمانه
کشمش: ۱ پيمانه، خرد شده
آب: ۱ پيمانه
کره: ۳/۴ پيمانه، مکعبي شده
پودر دارچين: ۱ قاشق چايخوري
ميخک: ۱/۴ قاشق چايخوري
پودر جوز: ۱/۴ قاشق چايخوري
تخممرغ: ۴ عدد
آرد: ۲ پيمانه
بيکينگپودر: ۳ قاشق چايخوري
نمک: ۱/۲ قاشق چايخوري
جوششيرين: ۱/۴ قاشق چايخوري
گردوي خرد شده: ۳/۴ پيمانه خرد شده
مواد لازم براي تزئين خامهاي:
خامه: ۱ بسته (۲۲۵ گرم)
کره: ۱/۴ پيمانه، نرم شده
اسانس وانيل: ۱ قاشق چايخوري
پودر شکر: ۴ پيمانه
نمک: کمي
چطور بپزم:
۱. داخل قابلمهاي بزرگ، هشت ماده اوليه را با هم ترکيب کنيد، با هم بپزيد و روي حرارت متوسط گاز بهم بزنيد تا زماني که شکر حل شود.
۲. داخل يک کاسه بزرگ، زردههاي تخممرغ را بهم بزنيد. به آرامي مخلوط ادويهاي را داخل آن بريزيد و بهم بزنيد. آرد، بيکينگپودر، نمک و جوششيرين را در کاسهاي ديگر بهم بزنيد و به تدريج به مخلوط ادويه اضافه کنيد تا با هم مخلوط شوند. گردو را هم داخل اين مخلوط بريزيد. در کاسهاي کوچک سفيدههاي تخممرغ را با همزن آنقدر بزنيد تا حسابي پف کند و بالا بيايد سپس سفيدهها را داخل خمير بريزيد و به آرامي و فقط در حدي که با مخلوط در هم آميخته شود، بهم بزنيد.
۳. مخلوط را داخل دو ظرف گرد چرب و آرد پاشي شده با قطر ۲۲ سانت بريزيد. قالبها را داخل فر با حرارت ۳۲۵ درجه فارنهايت يا ۱۶۰ درجه سلسيوس بگذاريد تا زماني که کاملا پخته شود و با فرو کردن خلال دندان در مرکز کيک، تميز بيرون بيايد يعني حدود ۳۵ تا ۴۰ دقيقه. قبل از برداشتن از قالب بگذاريد حدود ۱۰ دقيقه بماند تا خنک شود سپس کيک را از قالب خارج کرده و روي توري شيرينيپزي بگذاريد تا بطور کامل خنک شود.
طرز تهيه خامه روي کيک
۱. داخل کاسهاي بزرگ پنير خامهاي و کره با هم بزنيد تا زماني که نرم و لطيف شود. وانيل و نمک را اضافه کنيد. به تدريج شکر پودر شده را اضافه کنيد و بهم بزنيد تا زماني که لطيف شود. براي تزئين کيک، خامه را بين لايههاي کيک، روي آن و لبههاي بيروني کيک بگذاريد و صاف کنيد.
۲. ميتوانيد روي کيک را با چوب دارچين، گردو، برگ بو، رزماري تازه و پودر شکر تزئين کنيد.
۳. براي نگهداري اين کيک بايد آن را در يخچال بگذاريد. يک تکه از اين کيک ۴۸۲ کالري و ۲۲ گرم چربي دارد.