آموزش تهيه آب نبات چوبي خانگي

خراسان/ مواد لازم
شکر- 2 پيمانه
شربت گلوکز- دوسوم پيمانه
اسانس خوراکي دلخواه - 2 قاشق چايخوري
ترافل رنگي - به ميزان دلخواه
چوب آب نبات - 6 عدد
طرز تهيه
1- براي شروع کار ابتدا دو عدد کاغذ روغني را روي سطح کار پهن کنيد. يک کاسه بزرگ را با آب يخ پر کنيد و در کناري بگذاريد.
2- شکر را با شربت گلوکز (گلوکز مايع) و يک چهارم فنجان آب در يک شيرجوش کوچک ترکيب کنيد. شيرجوش را روي حرارت ملايم قرار دهيد. يک عدد دماسنج آشپزخانه را نيز داخل شيرجوش بگذاريد.
3- حرارت اجاق گاز را تا درجه اي بالاتر از متوسط زياد کنيد تا مخلوط شروع به جوشيدن کند. تا زماني که شکر در مخلوط حل نشده و باقي مانده است، از هم زدن آن دست نکشيد. يک قلم موي شيريني پزي کوچک را در آب خيس کنيد و به کمک آن دور داخلي ماهيتابه را خيس و نمدار کنيد. اين کار به حل شدن شکر و شفاف شدن مخلوط کمک مي کند.
4-اجازه دهيد مخلوط به مدت 5 تا7 دقيقه بجوشد تا دماسنج آب نبات دماي 155 درجه سانتي گراد را نشان دهد.
5- وقتي مخلوط به اين دما رسيد، ماهيتابه را فوري از روي حرارت برداريد و آن را در کاسه آب يخ (که در مرحله اول آماده کرده بوديد) قرار دهيد. مراقب باشيد ماهيتابه در آب غوطه ور نشده و قطره اي آب وارد آن نشود. به مدت 10 تا15 ثانيه شيرجوش را در کاسه آب يخ نگه داريد تا خنک شود، سپس آن را برداريد.
6- اگر تمايل داريد اسانسي در آب نبات چوبي تان بريزيد، بايد در اين مرحله اين کار را انجام دهيد.
7- شربتي را که تهيه کرديد روي کاغذ روغني به شکل دايره هايي با قطر 5 تا7 سانتي متر بريزيد. بين
آبنبات ها حدود 7 تا9 سانتي متر فاصله بگذاريد تا مطمئن شويد به هم نمي چسبند.
8- فوري چوب آب نبات را در مايع آب نبات بگذاريد و به آرامي فشار دهيد. ترافل هاي رنگي را روي مايع آب نبات بپاشيد. اجازه دهيد آب نبات ها کاملا خنک و سفت شوند. سپس به آرامي آب نبات ها را از کاغذ جدا کنيد.