شور و شیرین/ آیا شما آشپز خوبی هستید؟ برای خوشمزه شدن غذا از چه شیوهای استفاده میکنید؟ آیا باید حتماً بهترین مواد را از فروشگاههای مواد غذائی تهیه کنید تا غذای خوشمزه بپزید یا نه با کمترین مواد، بهترین غذاها را تهیه میکنید؟ بله درست است. سالم غذا پختن، به این معنی نیست که شما حتماً باید آشپز ماهری باشید و یا با گرانترین مواد، غذا بپزید. میتوان از سادهترین روشهای پخت، برای آماده کردن غذا به بهترین نحو استفاده کرد.
روشهائی که در اینجا شرح داده میشود بهترین روشهای غذا درست کردن است و به گونهای است که نه تنها در آن از طعمدهندهها استفاده میشود بلکه در حین پختن، مغذی بودن مواد حفظ میشود؛ البته بدون اینکه مقدار زیادی چربی و نمک به آن افزوده شود. میتوانید از این روشها، برای آماده کردن غذای مورد علاقهی خود استفاده کنید:

پختن
- از این روش برای پختن غذاهای دریائی، مرغها، گوشت لخم و میوه و سبزی استفاده میشود. در این روش، غذاها را در ماهیتابه یا قابلمه و یا ظرفی در دار قرار دهید، روی اجاق بگذارید و کمی آب بیفزائید تا گرما اطراف آن را احاطه کند. در روش پختن، نیازی به افزودن روغن نیست. در پارهای موارد، گاهی ممکن است نیاز باشد برای پیشگیری از خشک شدن غذا، کمی آن را چرب کنید.

با حرارت ملایم پختن
با این روش، ابتدا مواد غذائی را باید در ماهیتابه و در فر کمی برشته کرد. آنگاه به آهستگی، با مقداری از مایعات مانند آب یا مایع خود گوشت یا مرغی که درون غذاست، آن را پخت.
در بعضی از دستورهای غذائی، مایعی که برای پختن غذا استفاده میشود، بعد از آن به عنوان سس برای تزئین و خوشمزه کردن و طعم دادن به غذا استفاده میشود. این مایع، بسیار خوشمزه است.

کباب کردن و جوشاندن
هردوی این روشها، روشهای نسبتاً خوبی برای حرارت دادن مستقیم به مواد غذائی است. برای کباب کردن روی کبابپز، غذا را روی چنگکهای کبابپز بگذارید یا به سیخ بزنید و بالای زغالی که بسیار گرم است، قرار دهید.
برای تکههای کوچکتر مانند سبزیهای تکه شده، میتوانید از توریهای کبابپز استفاده کنید تا از افتادن و لیز خوردن این مواد جلوگیری شود. برای جوشاندن مواد هم، غذاهای موردنظر را در ظرفی که قبلاً آب آن جوش آمده، قرار دهید. این روش، باعث میشود تا چربیهای اضافی از غذاها خارج شود و در صورت لزوم از روی آب جمع آوری گردد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar