غذاي اصلي/ دلمه برگ مو با سس دوغ و ماست عالي ميشه

هفت گنج/ چي لازم دارم:
برگ مو ۱ کيلوگرم
برنج نيم دانه ۵ پيمانه
ماست ترش ۵۰۰ گرم
دوغ ترش ۱/۲ ليتر
پياز متوسط ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
سبزي دلمه ۱ کيلوگرم
باقلا تازه ۵۰۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
آب به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
روغن کمي
چطور بپزم:
پيازها را نگيني خرد کرده با کمي روغن و کره در تابه تفت دهيد. گوشت چرخ شده، نمک ، فلفل و کمي زردچوبه را هم اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنيد. بعد از سرخ شدن و بيآب شدن گوشت و پياز، تابه را از روي حرارت برداشته و کنار بگذاريد تا خنک شود.
برنج را پاک کرده، شسته و به مدت دو- سه ساعت خيس کنيد. بعد از اين مدت برنجها را آبکش کرده به مايه گوشت بيفزاييد.
سبزيهاي دلمه را شسته و ريز خرد کرده همراه با باقلاي سبز تازه و پخته شده به مواد ديگر اضافه کنيد. ماست و دوغ را هم با يکديگر مخلوط کرده و هم بزنيد تا به شکل سس درآيند. کمي از اين سس را با مايه گوشت، سبزي دلمه، برنج و باقلا مخلوط کرده، هم بزنيد تا مايه داخل دلمه آماده شود.
برگهاي دلمه را چند دقيقه در يک ظرف آب جوش قرار دهيد و بعد در آبکش بگذاريد. اين کار باعث نرم شدن برگها ميشود و ميتوانيد راحتتر آنها را بپيچيد.
يک قابلمه بزرگ آماده کرده، کنار دستتان بگذاريد. سپس يک برگ برداشته مقداري از مواد دلمه را در وسط آن گذاشته و لبههاي آن را برگردانيد و به شکل يک بقچه بپيچيد. حالا دلمههاي آماده شده را در قابلمه بگذاريد.
وقتي همه مواد را به شکل دلمه درآورديد و در قابلمه گذاشتيد، مقدار باقيمانده از سس داخل دلمهها (دوغ و ماست) را با مقداري آب روي دلمهها بريزيد تا سطح دلمهها را بپوشاند. روي دلمهها هم يک بشقاب غذاخوري بگذاريد تا تمام سطح روي دلمهها را بپوشاند. حالا روي اين بشقاب يک جسم سنگين مثل يک تکه سنگ بگذاريد.
حالا قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا بجوشد و آب دلمهها تمام شود. در اين مرحله دمکني گذاشته و بگذاريد دم بکشد. بعد از حدود ۲۰ دقيقه تا نيم ساعت دلمهها حاضر هستند.
ساير نکات
قرار دادن يک جسم سنگين روي دلمهها ضروري است چون موقع قل خوردن و جوشيدن ممکن است دلمهها باز شوند. پس اين جسم سنگين را فراموش نکنيد.