نماد آخرین خبر

مرجو خورش غذاي سنتي شهر طالقان

منبع
غذالند
بروزرسانی
مرجو خورش غذاي سنتي شهر طالقان

غذالند/ مرجو خورش، يک غذاي ايراني سنتي و محلي خاص شهر طالقان مي باشد. اين خورش اصيل و بي نظير که با ترکيب مواد اوليه سالم و مفيد چون عدس، گوشت قرمز و… طبخ مي‌ شود، يک غذاي عالي و پرطرفدار براي تمام ايرانيان و به خصوص مردم طالقان مي باشد. اين خورش لذيذ و خوشمزه را نيز مي‌ توان در مهماني ها و يا حتي در مراسم خاص و ماه رمضان نيز طبخ و ميل کنيد.
نام ديگر اين غذا، خورش عدس طالقان مي باشد. البته با توجه به مواد اوليه گفته شده براي طبخ اين غذا، شما مي ‌توانيد مقدار آن و يا هر يک را اضافه و يا کم کنيد. در واقع اگر شما به دنبال طبخ يک غذاي گياهي و سالم براي خود هستيد، نيز مي توانيد گوشت قرمز را براي اين غذا حذف نماييد و يک غذاي گياهي را براي خود طبخ و آماده کنيد. اين خورش هم با پلو در وعده ناهار و ظهر سرو مي‌ شود و هم چون شبيه خوراک بوده، مي ‌توان در وعده شام و با نان آن را سرو کرد.
مرجو خورش، يک خورش سالم و مقوي و همچنين غذاي اصيل ايراني است که مي توانيد از انواع مزاياي آن بهره مند شويد. در واقع همان طور که مي دانيد عدس يک منبع مغذي از مواد معدني چون پروتئين، ويتامين هاي C ،B6 ،B2، B1 ،A، فسفر، پتاسيم، منيزيم، آهن و… مي باشد. هر يک از اين مواد معدني موجب ده ها فايده و خواص براي بدن چون سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد مغز، جلوگيري از پوکي استخوان، کنترل کلسترول، کنترل ديابت، رفع کم خوني، حفظ سلامت پوست و مو و… مي شود. از اين رو تنها يک ماده عدس در اين خورش لذيذ و خوشمزه مي تواند فوايد و خواص عالي را فراهم نمايد. پيشنهاد مي کنيم که حتما اين خورش را در منزل طبخ و از طعم و فوايد آن بهره مند شويد.
از ديگر انواع خورش محلي و خوشمزه مي توان به خورش غورابه، خورش پرتقال با مرغ، خورش لوبيا سبز و گوشت، خورش کرفس با گوشت، خورش دال عدس، خورش مرغ با سس آلبالو، خورش چغرتمه، خورش زرشک و خورش گولاش اشاره کرد.

مواد لازم
گوشت گوسفند: ۳۵۰ گرم
عدس: ۱ پيمانه
سيب زميني متوسط: ۲ عدد
پياز متوسط: ۲ عدد
آلو: نصف پيمانه
روغن مايع: به ميزان لازم
رب: ۲ قاشق غذاخوري
آب: ۳ ليوان
آبغوره: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سياه و دارچين: به مقدار لازم
مراحل
 گام 1در يک قابلمه کمي روغن بريزيد و پيازهاي نگيني خرد شده را به همراه کمي زردچوبه تفت دهيد تا طلايي شوند.
 گام 2گوشت خرد شده و رب را نيز اضافه و مواد را تفت دهيد.
 گام 3بعد از کمي سرخ کردن گوشت، آب را به مواد اضافه و با حرارت کم اجازه دهيد تا گوشت کاملاً نيم پز شود.
 گام 4در اين فاصله آلوها را در آب خيس کنيد و سيب زميني ها را نيز نگيني خرد کنيد.
 گام 5بعد از حدود ۳۰ تا ۴۵ دقيقه که گوشت نيم پز شد، بايد سيب زميني ها، عدس، آلو و ادويه ها را نيز اضافه و بگذاريد تمام مواد کاملاً با هم پخته شود.
 گام 6در آخر پخت خورش، زعفران و آبغوره را نيز اضافه کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره