غذالند/ مرجو خورش، یک غذای ایرانی سنتی و محلی خاص شهر طالقان می باشد. این خورش اصیل و بی نظیر که با ترکیب مواد اولیه سالم و مفید چون عدس، گوشت قرمز و… طبخ می‌ شود، یک غذای عالی و پرطرفدار برای تمام ایرانیان و به خصوص مردم طالقان می باشد. این خورش لذیذ و خوشمزه را نیز می‌ توان در مهمانی ها و یا حتی در مراسم خاص و ماه رمضان نیز طبخ و میل کنید.
نام دیگر این غذا، خورش عدس طالقان می باشد. البته با توجه به مواد اولیه گفته شده برای طبخ این غذا، شما می ‌توانید مقدار آن و یا هر یک را اضافه و یا کم کنید. در واقع اگر شما به دنبال طبخ یک غذای گیاهی و سالم برای خود هستید، نیز می توانید گوشت قرمز را برای این غذا حذف نمایید و یک غذای گیاهی را برای خود طبخ و آماده کنید. این خورش هم با پلو در وعده ناهار و ظهر سرو می‌ شود و هم چون شبیه خوراک بوده، می ‌توان در وعده شام و با نان آن را سرو کرد.
مرجو خورش، یک خورش سالم و مقوی و همچنین غذای اصیل ایرانی است که می توانید از انواع مزایای آن بهره مند شوید. در واقع همان طور که می دانید عدس یک منبع مغذی از مواد معدنی چون پروتئین، ویتامین های C ،B6 ،B2، B1 ،A، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن و… می باشد. هر یک از این مواد معدنی موجب ده ها فایده و خواص برای بدن چون سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد مغز، جلوگیری از پوکی استخوان، کنترل کلسترول، کنترل دیابت، رفع کم خونی، حفظ سلامت پوست و مو و… می شود. از این رو تنها یک ماده عدس در این خورش لذیذ و خوشمزه می تواند فواید و خواص عالی را فراهم نماید. پیشنهاد می کنیم که حتما این خورش را در منزل طبخ و از طعم و فواید آن بهره مند شوید.
از دیگر انواع خورش محلی و خوشمزه می توان به خورش غورابه، خورش پرتقال با مرغ، خورش لوبیا سبز و گوشت، خورش کرفس با گوشت، خورش دال عدس، خورش مرغ با سس آلبالو، خورش چغرتمه، خورش زرشک و خورش گولاش اشاره کرد.

مواد لازم
گوشت گوسفند: ۳۵۰ گرم
عدس: ۱ پیمانه
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
آلو: نصف پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
رب: ۲ قاشق غذاخوری
آب: ۳ لیوان
آبغوره: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم
مراحل
 گام 1در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا طلایی شوند.
 گام 2گوشت خرد شده و رب را نیز اضافه و مواد را تفت دهید.
 گام 3بعد از کمی سرخ کردن گوشت، آب را به مواد اضافه و با حرارت کم اجازه دهید تا گوشت کاملاً نیم پز شود.
 گام 4در این فاصله آلوها را در آب خیس کنید و سیب زمینی ها را نیز نگینی خرد کنید.
 گام 5بعد از حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه که گوشت نیم پز شد، باید سیب زمینی ها، عدس، آلو و ادویه ها را نیز اضافه و بگذارید تمام مواد کاملاً با هم پخته شود.
 گام 6در آخر پخت خورش، زعفران و آبغوره را نیز اضافه کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar