فوت و فن تهيه مرباي پوست پسته
تبيان/ مرباي پوست پسته ، از ان دست مرباهايي است که تا زماني نخورده ايد، از طعم خوب آن بي خبريد.
کساني که مرباي پوست پسته را دوست دارند، با فرا رسيدن فصل آن دست به کار مي شوند و اين مرباي خوشمزه را درست مي کنند.
اما بايد بدانيد که راز خوشمزه شدن غذاها ، شيريني ها، مرباها و ... فوت و فن هاي مخصوص آنها است که کمک مي کند طعم خوش آن خوراکي بيشتر شود.
مرباي پوست پسته هم مانند بقيه مربا ها فوت و فن هاي خود را دارد که در اين مطلب به چند تا از آنها اشاره مي کنيم.
چي لازم داريم:
قبل از اينکه به اين فوت و فن ها اشاره کنيم ، طرز تهيه اين مرباي خوشمزه را به طور اجمالي بيان مي کنيم.
براي تهيه اين مربا نيم کيلو پوست پسته،نيم کيلو شکر و مقداري آبليمو،خلال پسته ،هل يا وانيل و مقداري آب نياز داريد.
چجوري درست کنيم:
در ابتدا پوست پسته را شسته حدود شش ساعت داخل آب سرد بگذاريد و آب آن را چند بارعوض کنيد و سپس چهار بار پنج دقيقهاي آنها را ميجوشانيد و در آب سرد ميگذاريد و بعد پوست پسته، آب و شکر را بجوشانيد تا قوام بيايد. در اين مرحله هل يا وانيل را اضافه کنيد و در آخر آبليمو و خلال پسته را اضافه ميکنيد و باقاشق چوبي به هم ميزنيد و پس از چند دقيقه قابلمه را از روي حرارت برميداريد تا مربا خنک شود. مرباي خنک شده را در شيشه بريزيد.
فوت و فن:
بايد به اين نکته توجه داشته باشيد که پوست پسته تلخ است و براي تهيه مربا ، ابتدا بايد اين تلخي پوست گرفته شود. در واقع گرفتن تلخي پوست مهمترين اصل اين مرباست . بايد اين کار را با دقت انجام دهيد. براي گرفتن تلخي پوست چند بار آنها را در آب بجوشانيد و اگر تلخي آن بيشتر بود تعداد دفعات بيشتري اين کار را انجام دهيد و آب آن را خالي کنيد و در آب سرد قرار دهيد.
براي اينکه مربا خوشرنگ و خوش طعم شود از زعفران استفاده کنيد. زعفران عطر و بوي خوبي به مربا ميدهد.ميتوانيد چند قاشق زعفران دمکرده بستگي به ذائقه خود در مراحل آخر به مربا اضافه کنيد.
گلاب هم عطر خوبي به اين مربا ميدهد. ميتوانيد ۳ قاشق غذاخوري در مراحله آخر با آبليمو و خلال پسته به اين ميزان اضافه کنيد.