طرز تهيه خوراک سيرابي و لوبيا مقوي و خوشمزه
کتاب کاله/ سيرابي از انواع غذاهاي مقوي است که مخصوصا ميان قديميترها بسيار پرطرفدار است. از سيرابي ميتوانيد در تهيه انواع سوپ و خوراک استفاده کنيد. در ادامه قصد داريم طرز تهيه خوراک سيرابي را به شما آموزش دهيم.
به خاطر خواص زياد اين خوراک، بهتر است حداقل ماهي يکبار تا دوبار آن را در برنامه غذايي خود قرار دهيد. پس اين غذاي پرخاصيت را در برنامه غذايي ماهانهتان جا دهيد.
چي لازم داريم:
سيراب شيردان يک دست کوچک
پياز يک عدد
سير دو حبه
لوبيا چيتي نصف پيمانه
رب گوجه فرنگي دو قاشق سوپخوري
نمک، ادويه، دارچين، آبليمو و زردچوبه به مقدار لازم
چجوري درست کنيم:
ابتدا براي تميز کردن سيرابي، آن را به ۴ قسمت برش بزنيد، سپس مقداري آب داخل يک قابلمه ريخته و روي شعله قرار دهيد تا به جوش آيد.
حرارت شعله را خاموش کرده و هر تيکه از آن را داخل آب قرار دهيد.
در قابلمه را ببنديد، بعد از يک دقيقه سيرابي را از قابلمه خارج کنيد. دقت کنيد که اگر سيرابي را زياد داخل آب قرار دهيد، پخته شده و نميتوانيد آن را تمييز کنيد.
به کمک فرد ديگري، دو طرف سيرابي را محکم بکشيد تا صاف شود سپس به کمک يک چاقو به صورت رفت و برگشت روي سيرابي را خراش دهيد تا زردي از سطح سيرابي جدا شده و به سفيد مايل به صورتي تبديل شود.
اگر سيرابي تمييز نشد، دوباره آن را به مدت ۱ دقيقه داخل آب جوش قرار دهيد و سيرابي را تمييز کنيد.
تکههاي سيرابي را داخل آب سرد قرار دهيد و آن را به خوبي بشوييد. قسمت داخلي سيرابي را نيز با کمک دست خوب تمييز کنيد.
بعد از اين که سيرابي کاملا تمييز شد، در يک قابلمه به اندازهاي که روي سيرابي را بگيرد، آب بريزيد.
سپس پياز را به صورت نگيني خرد کرده و سير را نيز به صورت خلالي خرد کنيد و به سيرابي اضافه کنيد.
ادويه، نمک، زردچوبه و دارچين را به سيرابي اضافه کرده و در قابلمه را ببنديد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا سيرابي خوب نرم شده و بپزد.
در يک قابلمه جدا لوبيا چيتيها را کاملا بپزيد. سيب زمينيها را نيز حبه حبه خرد کرده و با کمي ادويه، نمک، فلفل و رب تفت دهيد.
لوبيا و سيب زميني را به سيرابي اضافه کرده و زماني که ميخواستيد قابلمه را از شعله برداريد، مقداري آبليمو اضافه کنيد.
خوراک سيرابي آماده است. نوش جان!