طرز تهيه کاچي؛ دسري جذاب براي صبحانه و عصرانه
ايرنا/ کاچي دسري است که در سنت ما عموما براي زناني پخته ميشود که به تازگي زايمان کردهاند. اما اين دسر ميتواند براي همه جذاب باشد.
مواد لازم:
- آرد گندم: ۱ پيمانه
- کره: ۲۰۰ گرم
- آب: ۳ پيمانه
- گلاب: نصف پيمانه
- زعفران: ۱ قاشق چاي خوري
- خلال بادام: ۱ قاشق غذا خوري
- خلال پسته: ۱ قاشق غذا خوري
طرز تهيه و دستور پخت:
۱. ابتدا براي تهيه کاچي يک قابلمه را انتخاب کنيد و آب در آن بريزيد، سپس بر روي حرارت ملايم بگذاريد و شکر را به آن اضافه کنيد و هم بزنيد و بگذاريد تا شکر آب شود و محلولي غليظ بهدست آيد. سپس آن را از روي اجاق گاز برداريد و گلاب به آن اضافه کنيد. به دو نکته در اينجا توجه کنيد، يکي اينکه وقتي گلاب را اضافه کنيد که قابلمه روي حرارت نباشد تا عطر گلاب نپرد و دومي اينکه غلظت مايع شما بايد به اندازه غلظت شهد مربا باشد.
۲. در مرحله بعدي در قابلمهاي آرد را بريزيد و سپس کره را به آن اضافه کنيد و بر روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا خام بودن آرد از بين برود و رنگ آن کمي به قهوه اي سوخته متمايل شود.
۳. در گام بعدي شيرهاي را که در مرحله اول درست کرديد را به ظرف آرد اضافه کنيد و آن را حدود ۱۵ دقيقه به طور مرتب و با دقت و سريع هم بزنيد، تا آرد حالت گوله گوله به خود نگيرد. سپس خلالهاي پسته و بادام را که از قبل تهيه کردهايد را به آن اضافه کنيد و خوب مواد را هم بزنيد تا کاملا با يکديگر مخلوط شوند.
۴. در مرحله آخر بر روي در قابلمه يک دم کني قرار دهيد و قابلمه را بر روي شعله پخشکن با حرارت پايين به مدت زمان حدود ۴۵ دقيقه قرار دهيد تا کاچي کاملاً جا بيفتد و پخته شود. پس از آماده شدن کاچي آن را در يک کاسه کوچک بکشيد و با کمي خلال پسته و پودر دارچين تزيين کنيد.