طرز تهيه سمبوسه؛ کاردستي خوشمزه
ايرنا/ حتما با انواع و اقسام سمبوسه آشنا هستيد يا حداقل آنها را ديدهايد؛ اصليترين سمبوسه اما براي جنوب است که با نان لواش درست ميشود.
مواد لازم:
- نان لواش برش خورده: ۱۲ تکه
- گوشت چرخ شده: ۳۰۰ گرم
- پياز درشت: ۲ عدد
- جعفري خرد شده: ۱/۲ پيمانه
- رب گوجه: ۲ قاشق سوپخوري
- سير له شده: ۲ حبه
- تخم گشنيز نيم کوب: ۱/۲ قاشق چايخوري
- پودر زيره سبز: ۱/۴ قاشق چايخوري
- دارچين: ۱/۴ قاشق چايخوري
- زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه و دستور پخت:
۱. پيش از هر چيز، پيازهاي نگيني خرد شده را سرخ کنيد در حدي که طلايي شود.
۲. گوشت چرخ شده را همراه دارچين به پياز اضافه کنيد و به خوبي تفت دهيد تا تغيير رنگ دهد، رب گوجه، ساير ادويهها، سير، جعفري خرد شده را در اين مرحله به گوشت اضافه کنيد و اجازه دهيد گوشت با اين مواد کمي سرخ شود. بعد از آماده شدن مواد داخلي، اجازه دهيد تا کاملا خنک شود. (خنکشدن مواد اهميت دارد چون زمان پيچيدن نان از خمير شدن و وا رفتن نان و نيز روغن پس دادن جلوگيري ميکند)
۳. طريقه پيچيدن سمبوسه گوشت با لواش چندان سخت نيست اما بايد با احتياط اين کار را انجام دهيد تا سمبوسهاي ظريف داشته باشيد، با کمي تمرين و حوصله به خرج دادن مطمين باشيد از پس اين کار هم به خوبي بر ميآييد.
۴. مهمترين نکته در اين مرحله اين است که نان لواش بايد نرم باشد تا هنگاه پيچيدن خرد نشود، پس، نانهاي لواش را از درازا به شکل مستطيل برش دهيد اگر احساس کرديد نانها خشک هستند مقداري آب روي نانها اسپري کنيد (مقدار خيلي خيلي کم) و بعد در نابلون قرار دهيد تا رطوبت حاصل از آن، نان را نرم کند.
۵. يک نان برش خورده را روي سطح يا ميز کارتان قرار دهيد و مقداري از مواد گوشتي خنک شده را در گوشه بالايي نان بريزيد و با زاويه ۹۰ درجه نان را تا بزنيد تا به شکل مثلث درآيد. براي اطمينان و محکم شدن کار، قبل از پيچيدن آخرين لايه نان مقداري تخم مرغ زده شده را با برس روي نان بماليد تا باعث چسبندگي شود.
۶. در روش ديگر ميتوانيد نانها را به شکل قيف درآوريد و بعد داخل آن را با مواد پر کنيد. اگر مايل هستيد سمبوسه رولي داشته باشيد، اول لقمههاي کوچک و محکم درست کنيد. بعد سمبوسه گوشت را در روغن سرخ کنيد.
۷. روغن مايع را در قابلمهاي متوسط بريزيد تا کاملا داغ شود، مطمين شويد سمبوسهها در ظرفي که انتخاب کردهايد به خوبي در روغن غوطهور خواهند شد. براي امتحان کردن داغي روغن هم کافي است يک عدد خلال دندان را در روغن فرو ببريد اگر دور خلال دندان حباب ايجاد شد يعني روغن به خوبي داغ شده است. همچنين براي خوشرنگ شدن پوسته نان ميتوانيد مقداري زردچوبه به روغن داغ شده اضافه کنيد
۸. سمبوسهها را با توجه به گنجايش ظرف در روغن به خوبي سرخ کنيد يعني در حدي که طلايي شود. (اگر دوست داريد ميتوانيد آنها را در روغن کم هم سرخ کنيد.) سمبوسههاي سرخ شده را روي دستمال کاغذي آشپزخانه بگذاريد تا روغن اضافي را جذب کند.