دستور پخت آش آبکش قوچاني خوشمزه و دلچسب
مجله دلگرم/ آش آبکش يکي از آش هاي ساده و بسيار خوشمزه در خراسان رضوي به ويژه شهر قوچان است که به آن آش سوزمه هم گفته مي شود. اين غذا با وجود ارزان و ساده و فوري بودنش بسيار مغذي است و به عنوان يک وعده ي غذايي کامل استفاده مي شود.
همانطور که از نامش پيداست براي پختن اين غذا فقط نياز به آبکش داريد. اگر به دنبال غذايي هستيد که هم سريع پخته شود و هم ارزش غذايي خوبي داشته باشد آش آبکش انتخاب مناسبي است.
مواد لازم براي تهيه آش آبکش:
1/8 بسته رشته آش
1 کاسه بزرگ ماست يا دوغ غليظ
1 حبه سير تازه
3 قاشق غذاخوري نعناي خشک
به ميزان لازم روغن
به ميزان لازم نمک، زردچوبه و ادويه هاي دلخواه
مراحل تهيه آش آبکش:
ابتدا در قابلمه اي رشته ي آش را به همراه آب جوش و مقداري نمک حدود ۱۰ تا ۱۵ دقيقه بپزيد.
در اين فاصله ماهيتابه اي را روي حرارت داغ کرده و روغن بريزيد. بعد نعنا را اضافه کرده و کمي تفت دهيد. زماني که کمي رنگ نعنا عوض شد و بوي خوش نعنا به مشامتان رسيد، از روي حرارت برداشته و کنار بگذاريد.
سير را رنده ريز زده و با ماست مخلوط کنيد. بعد از پخته شدن رشته ها آن ها را آبکش کنيد. رشته ها را به نعنا اضافه کرده و دوباره روي حرارت قرار داده و با زردچوبه و ادويه هاي دلخواه تفت دهيد. وقتي بوي خوشي از مواد به مشام رسيد و رشته ها رنگ مواد را به خود گرفتند، از روي حرارت برداريد.
در اين مرحله از طرز تهيه آش آبکش رشته هاي تفت داده شده را در قابلمه اي با ماست سير دار مخلوط کرده و روي حرارت ملايم حدود ۱۰ دقيقه بگذاريد تا دم بکشد. بعد در ظرف سرو ريخته و نوش جان کنيد.
گاهي آش آبکش را بدون دم کردن ماست ميل مي کنند، به اين صورت که بعد از تفت دادن رشته ها آن را روي ماست سرد مي ريزند و ميل مي کنند.
نکات تکميلي در مورد آش آبکش
آش آبکش جزو غذاي محلي خراسان مي باشد.
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 15 دقيقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقيقه مي باشد.
آش آبکش را مي توانيد در وعده نهار، شام و پيش غذا سرو کنيد.
همچنين مي توان در ماه رمضان به عنوان افطار ميل کرد.
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 2 نفر مناسب مي باشد.