کوکي زنجبيلي ترک دار، طعمي شيرين و متعادل
يامي شف/ کوکي زنجبيلي با بافت ترد و خوشمزه که از ملاس و پودر زنجبيل در کمتر از ۳۰ دقيقه در خانه تهيه ميشود. طعم اين کوکي شيرين و متعادل بوده که خيلي سريع و راحت ميتوانيد پخت آنها را تجربه نماييد. اين کوکيهاي خيلي خوشمزه با يک فنجان گرم چاي، قهوه يا شير بسيار عالي هستند، اما از آنها ميتوان براي يک پايه عالي بستني استفاده کرد. به صورتي که بستني را ميان دو کوکي قرار داده و بصورت ساندويچ بستني با کوکي زنجبيلي سرو نماييد (اين يک ايده بسيار خوشمزه خواهد بود).
سوالات رايج تهيه کوکي خانگي
چه جوري سطح کوکي ترد و ترک خورده ميشود؟
۱-وجود تقريبا مقدار زيادي جوش شيرين با ملاس در اين دستورغذا اجازه ميدهد تا در جايي که رطوبت در خمير آزاد ميشود شکافها ايجاد شوند.
**اين سبب ايجاد شکاف زيبا و بافت ترد در کوکي خواهد شد.
۲-در اين رسپي مقدار شکر سفيد از شکر قهوهاي بيشتر است، زيرا شکر سفيد، سبب بيشتر پخش شدن کوکي و در نتيجه ايجاد ترکهاي بيشتر خواهد شد.
۳- مدت زمان پخت طولاني تر، يک بافت ترد را تضمين ميکند.
**براي تهيه اين رسپي از ادويههاي تازه و باکيفيت مثل زنجبيل تازه رنده شده يا پودر زنجبيل استفاده کنيد. همچنين از ملاس با غلظت بالا استفاده نکنيد، زيرا سبب تلخ شدن کوکي خواهيد شد.
نحوه نگهداري کوکي زنجبيلي
کوکيها را پس از پخت، در ظرف در دار تا ۷ روز در دماي اتاق نگهداري کنيد همچنين ميتوان آنها را براي ۱ ماه در فريزر قرار دهيد.
آيا ميتوان خمير کوکي را فريز کرد؟
بله – کافيست توپهايي از خمير درست کرده روي ورقه پخت قرار داده براي ۱ ساعت در فريزر بگذاريد. سپس آنها را بيرون آورده (تا سفت شده و به يکديگر نچسبند) در يک ظرف گذاشته و براي حداکثر دو هفته در فريزر نگهداري کنيد.
** براي پخت: توپهاي کوکي را از فريزر بيرون آورده، فر را با دماي ۳۲۵ درجه فارنهايت براي ۲۰ دقيقه گرم کنيد. سپس کوکيها را در فر بپزيد (در اين روش زمان پخت را چند دقيقه اضافه کنيد).
مواد مورد نياز و طرز تهيه کوکي زنجبيلي
کره، در دماي اتاق (۱۷۰ گرم)
شکر، ۱ و ۱/۴ فنجان (۲۵۰ گرم)
شکر قهوه اي، ۱/۴ فنجان (۵۰ گرم)
ملاس، ۱/۳ فنجان (۱۱۳ گرم)
** در صورت غليظ بودن ملاس مقدار را کاهش دهيد تا کوکي تلخ نشود.
تخم مرغ بزرگ، ۱ عدد
نمک، ۱/۲ قاشق چايخوري
جوش شيرين، ۲ قاشق چايخوري
پودر زنجبيل، ۱، ۱/۲ قاشق چايخوري
پودر دارچين، ۱ قاشق چاي خوري
پودر ميخک، ۱/۴ قاشق چايخوري
پودر فلفل سياه، ۱ قاشق چاي خوري (اختياري)
آرد همه منظوره، ۲/۴ فنجان (۲۸۶ گرم)
طرز تهيه کوکي زنجبيلي ترک دار
فر را با دماي ۳۵۰ درجه فارنهايت روشن کنيد.
سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد.
در يک کاسه بزرگ، توسط همزن کره، ۳/۴ ليوان شکر سفيد و شکر قهوهاي را براي ۲ دقيقه بزنيد تا سبک و کرکي شود.
ملاس و تخم مرغ را اضافه کرده و با همزن براي ۱ دقيقه بزنيد تا کاملا ترکيب شوند. سپس نمک، جوش شيرين، پودر زنجبيل، پودر دارچين، پودر ميخک و آرد (که ۳ بار از قبل الک شده) را در ۳ مرحله اضافه کرده و با ليسک فولد کرده تا کاملا خمير يکدست شود.
۱/۲ فنجان باقي مانده شکر را در يک کاسه کوچک بريزيد. خمير را با استفاده از قاشق غذاخوري برداريد و قبل از قرار دادن روي ورقه پخت، درون شکر بغلطانيد.
خميرهاي کوکي را با فاصله زياد در کنار هم قرار دهيد.
زمان پخت ۱۵ دقيقه يا تا زماني که کوکيها پخش شوند و سطح آن شکسته شود.
سپس را از فر خارج کرده، کنار گذاشته تا کمي خنک شود سپس روي قفسه سيمي بچنيد تا کاملا خنک شود. در نهايت کوکيها را در ظرف در بسته تا ۷ روز ميتوانيد در دماي اتاق نگهداري کنيد.