غذاي اصلي/ طرز تهيه خورش نخود فرنگي ساده و خوشمزه
کتاب کاله/ وقتي صحبت از خورش ميشود، فقط حرف قورمه سبزي، خورش بادمجان يا قيمه نيست. در جاي جاي کشورمان انواع اقسام خورش پخته ميشود که ياد گرفتن آنها کمک ميکند برنامه غذايي متنوعتري داشته باشيم. خورش نخود فرنگي از غذاهاي سنتي پاکستان و لبنان است که با رشته پلو سرو شده و در کشور خودمان هم پخته ميشود. نخود فرنگي سرشار از ويتامينها و مواد معدني است که با درست کردن اين خورش ميتوانيد از فوايد آن بهره ببريد.
چي لازم داريم:
گوشت خورشتي ۵۰۰ گرم
نخود فرنگي يکونيم پيمانه
پياز يک عدد
رب گوجه فرنگي دو قاشق غذاخوري
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آبغوره به مقدار لازم
فلفل سياه نصف قاشق چايخوري
سير سه حبه
گشنيز يک دسته
پودر تخم گشنيز نصف قاشق چايخوري
چجوري درست کنيم:
ابتدا براي پخت گوشت، پياز را نگيني خرد کرده و در قابلمه با مقداري روغن تفت دهيد.
گوشت را اضافه کنيد و بعد از کمي تفت دادن زردچوبه را اضافه کنيد. فلفل سياه را هم اضافه کنيد و بعد از کمي تفت دادن، حدود ۲ پيمانه آب اضافه کنيد و در قابلمه را بگذاريد تا گوشت بپزد. براي خوش عطرتر شدن گوشت مقداري پودر دارچين به آب گوشت اضافه کنيد. بعد از ۱ تا ۱/۵ ساعت گوشت پخته ميشود. در انتهاي پخت، کمي نمک هم اضافه کنيد.
دسته گشنيز را بشوييد و ساطوري خرد کنيد. سيرها را با کمي نمک داخل هاون بکوبيد. هويجها را هم خلال کنيد.
داخل يک قابلمه ديگر سير و گشنيز را کمي با روغن تفت دهيد. فقط تفت دهيد و مواظب باشيد سير نسوزد. هويج را هم اضافه کنيد و با حرارت کم مواد را با هم تفت دهيد.
گوشت همراه با آب گوشت را به قابلمه اضافه کنيد. نخود فرنگيها را درون قابلمه اضافه کنيد و تا اندازهاي روي مواد را آب بريزيد تا روي نخودها را پوشش دهد. اجازه دهيد تا خورش جا بيفتد و در آخرين مرحله مقداري نمک، پودر گشنيز و فلفل را اضافه کنيد.
خورش را کنار برنج زعفراني يا رشته پلو سرو کرده و نوش جان کنيد.