طرز تهيه قاتق گوشت کرماني
کتاب کاله/ در اين مطلب قصد داريم روش تهيه قاتق گوشت کرماني را به شما عزيزان آموزش دهيم.
قاتق گوشت يکي از خوراکهاي بسيار قديمي است که در اطراف کرمان تهيه ميشود. اين غذا مانند فلافل است که با گوشت ترکيب شده است. در تهيه اصلي اين غذا مواد اصلي را بايد در هاونهاي بزرگ سنگي آنقدر کوبيد تا حسابي حالت چسبندگي پيدا کنند و طعمهايشان با هم ترکيب شود. اما از آنجا که هاون سنگي بزرگ در دسترس همه نيست و اين روزها کمتر کسي جان نخود و گوشت خام کوبيدن را دارد. ميتوانيد به غذاسازتان اکتفا کنيد و اين خوراک خوشمزه کرماني را هم تجربه کنيد.
مواد لازم براي تهيه قاتق گوشت
نخود نصف پيمانه
پياز دو عدد
چهار زيره (زيره سياه، زيره سبز، باديان رومي و تخم شبت) يک قاشق چايخوري
نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
سيب زميني مکعبي خرد شده يک عدد
رب گوجه فرنگي يک قاشق سوپخوري
ترخون خشک سه قاشق سوپخوري
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
طرز تهيه قاتق گوشت
نخود خيس و آبکش شده را همراه يک عدد پياز چهار قاچ شده در غذا ساز بريزيد و هم بزنيد تا به شکل بلغور در آيد. گوشت چرخ کرده را همراه چهار زيره و کمي نمک ورز دهيد، سپس نيمي از زردچوبه و مقداري فلفل سياه را به آن بيفزاييد و با دست ورز دهيد تا کاملا چسبندگي پيدا کنند.
از مايه آماده شده به اندازههاي کوچک برداريد و در دست به شکل شامي فرم دهيد. شاميها را در ظرفي بچينيد و کنار هم بگذاريد.
پياز ديگر را به صورت خلالي نازک خرد کرده و در قابلمهاي حاوي مقداري روغن داغ، روي حرارت ملايم تفت دهيد تا نرم و شفاف شود. سيب زميني را همراه بقيه زردچوبه کمي نمک و فلفل سياه به آن بيفزاييد و تفت دهيد تا سيب زميني طلايي رنگ شود.
رب گوجه فرنگي را در تابهاي حاوي کمي روغن، تفت دهيد تا خوش رنگ شود، سپس آن را همراه يک ليتر آب به قابلمه حاوي سيب زميني بيفزاييد. حرارت را زياد کنيد تا جوش بيايد.
کوفتهها را به آرامي و يکي يکي در آب در حال جوش بيندازيد. پس از ۱۰ دقيقه حرارت را ملايم کرده و در قابلمه را بگذاريد (توجه داشته باشيد هنگام پخت، آب بايد روي شاميها را بگيرد تا کاملا مغز پخت شوند) زماني که سس به يک سوم رسيد. ترخون را به آن بيفزاييد و پس از ۳ دقيقه، قاتق گوشت را همراه آب آن در ظرف مورد نظر بريزيد و همراه نان سرو کنيد.