نماد آخرین خبر

آش قلقل؛ غذاي مقوي و معروف شوشتر

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
آش قلقل؛ غذاي مقوي و معروف شوشتر

ايران کوک/ فکر مي کنم که ديگه وقتشه دست از سر آش هاي معروفي مثل آش رشته و آش بلغور بردايد و به سمت امتحان کردن دستورات جديد بريد. امروز مي خوايم آش قلقل رو بهتون معرفي کنيم. قلقل هم مثل آش عباسعلي يا شله ماشکي متعلق به يکي از شهرهاي کشور عزيزمون ايرانه. طعم قلقل دقيقا به اندازه اسمش بامزه است! 
اين آش همانند نان چرب يکي از غذاهاي محلي شوشتره که خيلي هم مقويه. در ماه مبارک رمضان معمولا هر روز و در بقيه روزهاي سال، جمعه ها اين آش پخته ميشه و به فروش مي رسه. لازمه که بدونيد اين آش به ثبت ملي رسيده و بهتون پيشنهاد ميکنم اگه به اين شهر تاريخي سفر کرديد حتما اين آش رو امتحان کنيد چون علاوه بر مزه خوبش، به خاطر وجود حبوبات خيلي هم پر خاصيته.
آش قلقل رو مغازه هاي حليم فروشي درست ميکنن و شايد تا حدي طرز تهيه اون شبيه حليم باشه. ولي اين غذا علاوه بر گندم حبوبات هم داره و زردچوبه رو هم سرخ ميکنن و توي غذا مي ريزن. شايد فکر کنيد که اين آش رو فقط آشپز هاي حرفه اي بتونن درست کنن و شما نمي تونيد توي خونه اون رو درست کنيد. بهتون ميگم که فکرتون کاملا غلطه. شما به راحتي مي تونيد اين آش رو درست کرده و از خوردن اون در کنار خانواده لذت ببريد.
چي لازم دارم:
گندم پوست کنده 150 گرم
برنج نيم دانه 50 گرم
گوشت گوساله 200 گرم
لپه باقالي 100 گرم
لوبيا چشم بلبلي 100 گرم
لوبيا قرمز 100 گرم
عدس 100 گرم
نخود 100 گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
نعنا و سير داغ به مقدار دلخواه
زردچوبه 1 قاشق غذاخوري
پودر ليمو عماني 1 قاشق غذاخوري

چطور بپزم:
1- ابتدا داخل يک قابلمه بزرگ مقداري آب ريخته، گندم و برنج را که از شب قبل خيس کرده ايد به آن اضافه کرده و روي حرارت قرار دهيد تا آرام آرام پخته و نرم شوند.
2- گوشت را داخل يک ظرف ديگر با پياز تفت دهيد. آب بريزيد و زمان دهيد تا بپزد.
3- حبوبات آش قلقل را از شب قبل خيس کنيد تا هم نفخ آن ها گرفته شود و هم راحت تر پخته شوند. اکنون حبوبات را جداگانه بپزيد چون زمان پخت آن ها با يکديگر متفاوت است.
4- زماني که گندم و برنج کاملا پختند حبوبات را به آن ها اضافه کرده و سپس به کمک گوشت کوب برقي يا دستي حبوبات را مقداري بکوبيد (تاحد دلخواه له شوند).
5- زماني که گندم و برنج را با حبوبات مخلوط کرديد، داخل يک ظرف مقداري روغن داغ کرده و زردچوبه و فلفل را تفت دهيد. سپس آن را به آش اضافه کنيد.
6- اکنون گوشت پخته شده را ريش ريش کرده و داخل آش بريزيد. سپس آب گوشت را به همراه مقداري پودر ليمو عماني داخل غذا ريخته و منتظر بمانيد تا آش شما کاملا لعابدار شده و جا بيفتد.
7- زماني که آش قلقل پخته شد آن را داخل ظرف مورد نظر سرو کرده و با نعنا داغ، سير داغ و پودر ليمو عماني تزيين کرده و ميل نماييد.

نکات کليدي براي تهيه آش قلقل:
– به جاي گوشت گوساله مي توانيد از گوشت گوسفندي کم چرب استفاده کنيد.
– زماني که مي خواهيد آب گوشت را به آش اضافه کنيد آن را صاف کنيد تا پياز پخته داخل آش نباشد.
– براي خوش رنگ بودن آش قلقل حتما بايد زرچوبه را تفت داده و داخل آش بريزيد.
– اين آش را معمولا تند درست مي کنند، اما شما مي توانيد با توجه به ذائقه خود فلفل را کم و زياد کنيد.
– حبوبات اين آش تا حدي اختياري است. بعضي از لوبيا در تهيه آش قلقل شوشتري استفاده نمي‌کنند.
– براي پخت همزمام حبوبات، ابتدا نخود را نيم پز کنيد، سپس لوبياها را اضافه و نيم پز کنيد. در آخر هم بقيه حبوبات از جمله عدس و باقلا را اضافه کنيد و اجازه دهيد همه با هم به خوبي پخته شوند. اگر از شب قبل حبوبات را خيس کرده باشيد، زمان پخت حداکثر دو ساعت خواهد بود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره