فوت و فن تهيه عصاره گوشت خانگي
ستاره/ امروزه عصارههاي گوشت صنعتي به طور فراوان در بازار وجود دارد که تفاوت عمدهاي با عصاره گوشت خانگي دارند:
در روش خانگي، تکههاي کوچک گوشت يا مرغ را به همراه ادويه و سبزيجات به خوبي پخته و سپس آب آن را براي مدتي در يخچال يا فريزر نگهداري ميکنند که داراي ارزش غذايي بسيار بالايي است.
در روش صنعتي، معمولا گوشت درجه دو که براي مصارف خانگي و رستوراني مناسب نيست مانند گوشت ميش يا مرغهاي مادر که سفت است و براي پخت و پز قابل استفاده نيست، براي تهيهي اين عصاره مورد استفاده قرار ميگيرد. عصاره اين گوشتها گرفته شده و مقداري نمک و طعم دهنده نيز به آن افزوده ميشود.
طرز تهيه عصاره گوشت خانگي در شيشه
مواد لازم
گوشت ماهيچه تازه گوسفندي 250 گرم
پياز متوسط 1 عدد
نمک و آبليموي تازه کمي
مراحل تهيه عصاره گوشت خانگي
گوشت را به صورت قطعات خيلي ريز خرد کنيد.
پياز خرد شده را به همراه کمي نمک به آن اضافه کرده و درون شيشه اي با درب فلزي بريزيد.
درب شيشه را محک ببنديد و در مرکز يک قابلمه قرار دهيد.
درون قابلمه تا زير درب شيشه آب بريزيد و اگر شيشه در آب شناور شد يک جسم سنگين روي آن قرار دهيد و درب قابلمه را ببنديد.
قابلمه را روي حرارت زياد قرار دهيد تا آب به جوش آيد و سپس حرارت را تا حدي کم کنيد که آب داخل قابلمه، خيلي ملايم بجوشد.
2 الي 3 ساعت طول مي کشد تا گوشت داخل شيشه بپزد، پس از اينکه گوشت کاملا پخت و عصاره آن خارج شد، شيشه را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهيد سرد شود.
پس از اينکه کمي خنک شد با يک جسم نوک تيز مانند چاقو، زير درب شيشه کمي فشار وارد کنيد تا هواي آن خارج شده و راحت باز شود.
آب را از گوشت جدا کرده و در صورت تمايل کمي آبليموي تازه به آن اضافه کنيد تا طعم بهتري داشته باشد.
نکات تکميلي تهيه عصاره گوشت
اگر در حين پخت آب قابلمه تبخير شد، مقداري آب داغ به آن اضافه کنيد و از ريختن آب سرد خودداري کنيد؛ زيرا باعث شکستن شيشه خواهد شد.
حجم مواد درون شيشه از 2/5 حجم کل شيشه بيشتر نشود تا گوشت به خوبي بپزد.
در صورت تمايل مي توانيد کمي هويج و جعفري خرد شده به گوشت اضافه کنيد تا عصاره گوشت خوشمزهتري داشته باشيد.
هر چه گوشت مورد استفاده، مرغوبتر و باکيفيتتر باشد عصاره گوشت بهتري خواهيد داشت.
طرز تهيه عصاره گوشت در شيشه براي نوزادان و کودکان
طرز تهيه عصاره ماهيچه براي نوزاد نيز بسيار ساده است؛ به روشي که ياد داده شد ميتوان عصاره گوشت و ماهيچه را براي کودکان نيز تهيه کرد؛ منتهي بايد دقت کنيد که کودک شما به چه ادويههايي آلرژي و يا منع مصرف دارد، و آنها را از دستور حذف کنيد. شما بايد از مواد و ادويه مناسب سن او استفاده کنيد.
عصاره بلدرچين براي بيمار
براي گرفتن عصاره بلدرچين براي بيمار نيز شما احتياج به شيشه با درب فلزي تميز، بلدرچين تميز شده، کمي نمک و زردچوبه، يک عدد پياز و يک عدد برگ بو نياز داريد. به روش ذکر شده مواد را درون شيشه بريزيد و اجازه دهيد به آرامي عصاره بلدرچين خارج شود.
خواص عصاره گوشت
عصاره گوشت حاوي مقادير زيادي املاح، پروتئين، کلسيم و ژلاتين است که براي استخوانها و غضروفها مفيد ميباشد و سبب بهبود درد و سفتي مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز ميشود.
عصاره گوشت سرشار از اسيدهاي آمينهاي همچون پرولين و گليسين بوده که براي بافتهاي بدن مفيد است.
کلسيم و کلاژن موجود در عصاره گوشت براي جوان سازي پوست، ناخن و مو مفيد است.
عصاره گوشت در درمان سرماخوردگي و آنفولانزا و سلامت دستگاه گوارش موثر است.
زنان باردار و شيرده که به احتمال زياد با کاهش مواد معدني مواجه ميشوند، بهتر است از عصاره گوشت خانگي استفاده کنند که به خونسازي بدن نيز کمک ميکند.
عصاره گوشت غني از مواد مغذي موثر بر عملکرد کليهها و غدد فوق کليوي است.
مصرف عصاره گوشت مانع از بروز بيماري هاي خودايمني ميشود.
ويتامينها و مواد معدني موجود در اين ماده غذايي، باعث بهبود جريان خون شده، گرفتگي قلب و رگها را کاهش ميدهد و به عملکرد بهتر مغز کمک ميکند.
هشدار: مصرف عصاره گوشت به بيماران مبتلا به اوره بالا توصيه نميشود و بهتر است در اين زمينه با پزشک خود مشورت کنند.
مضرات عصاره گوشت
هرآنچه که درباره عوارض استفاده از عصارههاي گوشت و مرغ شنيدهايد، مربوط به عصارههاي صنعتي است که به صورت قرصهاي فشرده در بازار موجود هستند. افزودنيهايي که در اين مواد استفاده ميشوند، ميتوانند منجر به آسم، تب يونجه و واکنشهاي خاصي مانند جوش، استفراغ، سردرد، سرگيجه، خستگي، تنزل سيستم عصبي، تنگي نفس، کهير، بدتر شدن اگزما و حتي آسيبهاي مغزي شوند و روي RNA، تيروئيد، و آنزيم ها تاثير بگذارند.