طرز تهيه کيک اسفناج خوشمزه مجلسي
مجله کوروش/ طرز تهيه کيک اسفناج خوشمزه مجلسي در فر يا قابلمه با دستور امتحان شده
منتشر شده در ۲۹-۰۶-۹۹
20 بازديد
بدون ديدگاه
مدت زمان تقريبي مطالعه : 5 دقيقه
در فصل وفور اسفناج هستيم و چه چيزي بهتر از درست کردن انواع خوراکيها با اين سبزي خوشرنگ، خوشمزه و سرشار از ويتامين و آنتياکسيدانهاي مفيد براي بدن. دستور پخت کيک اسفنجي خيس اسفناج يا کاپ کيک و مافين اسفناج شايد در نگاه اول بسيار عجيب به نظر برسد اما بد نيست بدانيد کيک اسفناج يکي از مشهورترين و خوشمزهترين انواع کيک ساده در سرتاسر دنياست. به خاطر استفاده از وانيل و ساير طعمدهندهها مزه اسفناج به هيچوجه در اين کيک خانگي خوشمزه و اسفنجي حس نميشود و فقط رنگ سبز خوشرنگ و چشمنواز و خواص اسفناج حسابي توي چشم است. طرز تهيه کيک اسفناج خوشمزه مجلسي فوت و فن کوزهگري کيک اسفناج با يک دستور امتحان شده با ما همراه باشيد.
مواد لازم
اسفناج پوره شده: ۱۲۰ گرم
شير: ۱۰۰ ميليليتر (۱/۲ ليوان فرانسوي دستهدار سر خالي)
روغن مايع: ۱۰۰ ميليليتر (۱/۲ ليوان فرانسوي دستهدار سرخالي)
تخم مرغ: ۳ عدد در دماي محيط
شکر: ۲۲۰ گرم (۱ ليوان فرانسوي دستهدار)
آرد: ۲۵۰ گرم (۱ و ۲/۳ ليوان فرانسوي دستهدار)
بيکينگ پودر: ۱ قاشق غذاخوري سرخالي
وانيل: ¼ قاشق مرباخوري (اگر عصاره وانيل داريد نوک قاشق مرباخوري يا به جاي وانيل ۱ قاشق مرباخوري پودر هل سبز)
طرز تهيه
مرحله اول
اما چگونه کيک اسفناج درست کنيم؟ در ابتدا ذکر اين نکته ضروري است براي طرز تهيه کيک اسفنجي و خيس اسفناج خوشمزه خانگي يا هر کيک ديگري بهتر است از ترازوي آشپزخانه براي اندازهگيري مواد استفاده کنيد تا يک کيک عالي و حرفهاي قنادي و بدون عيب و نقص داشته باشيد. فر را روشن کنيد. اگر فر گازي است در دماي ۱۷۵ درجه سانتيگراد و اگر برقي است در دماي ۱۶۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد تا گرم شود.
مرحله دوم
براي دستور پخت کيک خيس اسفناج خوشمزه خانگي ابتدا بايد پوره اسفناج را درست کنيد. براي اين کار فقط برگهاي اسفناج را بدون ساقه با نيمي از شير بخارپز کنيد و در ميکسر يا غذاساز کاملا پوره و يکدست کنيد (اگر گوشتکوب برقي داريد از آن استفاده کنيد). سپس تخم مرغهاي هم دما با محيط را در يک ظرف بشکنيد و خوب هم بزنيد. آرد و بيکينگ پودر را هم با هم مخلوط و سه بار الک کنيد. (مقدار آرد و بيکينگ پودر بعد از الک بايد به اندازه مقدار گفته شده در مواد لازم باشد).
مرحله سوم
به تخم مرغهاي هم زده شکر را اضافه کنيد و خوب با همزن بزنيد تا شکر کاملا حل شده و مايه کشدار شود. حالا بقيه شير و روغن را اضافه کنيد و دوباره با هم مخلوط کنيد. سپس اسفناج پوره شده را هم اضافه کنيد. حالا مخلوط آرد و بيکينگ پودر را کم کم اضافه کنيد و با ليسک در جهت عقربههاي ساعت به آرامي هم بزنيد. لازم نيست زياد مايه کيک را هم بزنيد چون کيک خشک ميشود و پف نميکند. وقتي مايه کيک يکدست شد آن را در قالب بريزيد و در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ الي ۳۰ دقيقه بپزيد. براي اين مقدار مواد يک قالب ۳۰ در ۴۰ مستطيل يا قالب گرد ۲۵ الي ۳۰ را چرب کنيد و کف آن را با کاغذ روغني بپوشانيد.
مرحله چهارم
براي مطمئن شدن از پخت کيک نوک يک خلال دندان يا چنگال را در کيک فرو کنيد، اگر مايه کيک به آن نچسبيد و تميز بيرون آمد کيک پخته است. صبر کنيد کيک خنک شود سپس آن را به صورت رولتي يا از وسط برش بزنيد و با خامه فرم گرفته يا هر گاناش ديگري (مثل انواع ميوه فصل و دانههاي انار) که دوست داريد تزيين کنيد. کيک اسفناج را معمولا با خامه زده شده تزيين ميکنند.
نکته مهم کيک اسفناج خوشمزه و مجلسي اين است که بعد از اضافه کردن خامه يا کرم و يا حتي کيک اسفناج ساده حتما بايد به مدت ۳ ساعت در يخچال استراحت کند و سپس آن را سرو کنيد. کيک اسفناج را به صورت کاپ کيک و مافين اسفناج هم ميتوانيد درست کنيد. کيک اسفناج خانگي را بدون فر و در قابلمه هم ميتوانيد درست کنيد. توصيه ميکنيم مقاله طرز تهيه کيک در قابلمه را بخوانيد.
اگر به پختن کيک خانگي علاقمند هستيد در مقاله طرز تهيه کيک اسفنجي وانيلي کاملا توضيح دادهايم که چرا گاهي پف کيک ميخوابد، خشک ميشود و يا گنبدي شکل ميشود.