تهيه غذاهاي سنتي ترکي با آشپز ترکيهاي
سفره ايرني/ فيليز اوزتورک (Filiz Ozturk)، يکي از سرآشپزهاي ترکيهاي در اينجا طرز تهيه دو غذاي خوشمزه سنتي ترکي را آموزش ميدهد.
کوفته سوخاري
ميزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
پياز (رنده شد ه): يک عدد
سير (رنده شده): 2 حبه
تخم مرغ: يک عدد
نان تست: يک الي دو عدد
زيره (پودر شده): يک قاشق چاي خوري
فلفل سياه (پودر شده): يک قاشق چاي خوري
برگ جعفري (ريز خرد شده): 7 عدد
روغن: يک دوم پيمانه
نمک: به مقدار لازم
مواد لازم سس
گوجه فرنگي (رنده شده): 3 عدد
سير (ريز خرد شده): يک حبه
سرکه: يک قاشق سوپ خوري
شکر: يک قاشق چاي خوري
نمک: يک قاشق چاي خوري
آشپزي با شف ترکيه اي
طرز تهيه:
گوشت چرخ کرده، پياز و سير رنده شده، تخم مرغ، زيره، فلفل سياه، برگ جعفري ريز خرد شده و نمک را در ظرف مناسبي با هم مخلوط کنيد.
نان تست ها را در مقدار کمي آب قرار دهيد تا خيس بخورند و سپس به مواد اضافه کنيد.
مواد را به خوبي ورز دهيد.
گلوله هايي به اندازه گردو از مواد جدا کنيد.
روغن را در ظرف مناسبي روي حرارت گرم کنيد و کوفته ها را در آن سرخ کنيد تا برشته شوند.
براي تهيه سس، گوجه فرنگي رنده شده، سير ريز خرد شده، سرکه، شکر و نمک را در ظرف مناسبي حدود 5 دقيقه روي حرارت قرار دهيد گه گاه هم بزنيد.
سس را روي کوفته ها بريزيد و در صورت تمايل به همراه سيب زميني سرخ کرده سرو کنيد.
سوپ عدس قرمز
ميزان سرو: 6 الي 8 نفر
مواد لازم:
عدس قرمز: 2 پيمانه
پياز (ريز خردشده): يک عدد
سيب زميني: يک عدد
سير (ريز خرد شده): 2 حبه
کره: يک قاشق چاي خوري
نمک: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
مواد لازم رويه:
روغن زيتون: يک قاشق چاي خوري
فلفل قرمز (پودر شده): يک دوم قاشق چاي خوري
آشپزي با شف ترکيه اي
طرز تهيه:
عدس، پياز و سير ريز خرد شده را در ظرف مناسبي روي حرارت قرار دهيد.
سيب زميني را پوست کنده و به ابعاد کوچک برش دهيد و به مواد اضافه کنيد.
مقداري آب اضافه کنيد، طوري که حدود چهار انگشت آب روي مواد را بگيرد.
نمک بيفزاييد و اجازه دهيد مواد روي حرارت بپزند و نرم شوند.
سپس کره را اضافه کنيد و سوپ را در مخلوط کن بريزيد و به صورت پوره در آوريد.
روغن زيتون را در ظرف مناسبي روي حرارت گرم کنيد و فلفل قرمز پودر شده را حدود 2 دقيقه در آن تفت دهيد.
اين مخلوط را روي سوپ بريزيد.
سرو کنيد.