ناهار/ کباب کوبيده در فر معرکه ميشه

ايران کوک/ کباب يکي از خوشمزه ترين و معروف ترين غذاهاي سنتي ما ايراني هاست. کباب انواع مختلف داره؛ از کباب کوبيده ي همه پسند گرفته تا کباب چنجه و کباب برگ همه طعم فوق العاده اي دارن که نه فقط از طعم شون، از عطر و بوي محشرشون هم نميشه گذشت.
تقريبا همه ي ما تجربه ي درست کردن کباب مخصوصا کباب کوبيده رو داريم. اغلب افراد تو پيکنيک و يا تو حياط و بالکن خونه شون به سراغ درست کردن اين غذاي پر طرفدار و خوشمزه ميرن و به همراه اطرافيان شون از خوردن اين غذاي فوق العاده لذت مي برن. کباب کوبيده به همراه گوجه کبابي بهترين و ساده ترين غذاييه که ميشه تو دورهمي ها و مهموني ها اون رو سرو کرد. البته درست کردن کباب کوبيده فوت و فن هايي داره که قبل از درست کردنش لازمه اون ها رو بدونيد.
متاسفانه زندگي آپارتمان نشيني باعث شده که خيلي ها حياط و بالکني براي درست کردن کباب روي منقل و زغال نداشته باشن. ما امروز طرز تهيه کباب کوبيده رو به روشي بهتون ياد مي ديم که براي درست کردنش نيازي به منقل و زغال و دود نداريد. شما مي تونيد به راحتي کباب کوبيده رو با همان عطر و طعم داخل فر درست کنيد. طرز تهيه کباب کوبيده در فر مخصوص آپارتمان نشين ها و کساييه که به کباب کوبيده هاي بيرون خيلي اعتماد ندارن. طرز تهيه کباب کوبيده در فر هم فوت و فن هاي خاص خودش رو داره که تو اين مطلب بهتون ياد ميديم. پس همين حالا طرز تهيه کباب کوبيده در فر رو ياد بگيريد و از اين به بعد کباب رو به روش جديد درست کنيد.
چي لازم دارم:
گوشت چرخ کرده 400 گرم
دمبه (اختياري) 100 گرم
پياز 3 عدد
نمک، فلفل به مقدار لازم
زعفران دم کرده غليظ 2 قاشق غذاخوري
کره و زعفران (براي رومال) به مقدار لازم
چطور بپزم:
۱- ابتدا پياز را داخل ظرفي رنده کنيد و آب آن را کامل بگيريد. براي اين کار مي توانيد پياز رنده شده را داخل پارچه ي تميز بريزيد و آن را فشار دهيد تا آب پياز گرفته شود. (اما آب پياز را کامل نگيريد. بگذاريد کمي از آن باقي بماند. اين مانع از خشک شدن کباب در فر ميشود)
۲- گوشت چرخ کرده را به پياز اضافه کنيد. نمک، فلفل و زعفران آب شده را نيز داخل ظرف بريزيد و همه ي مواد را با هم مخلوط کنيد.
۳- کمي گوشت آماده شه براي کباب کوبيده در فر را ورز دهيد تا مواد خوب با هم ترکيب شوند. سپس گوشت مزه دار شده را داخل ظرف در بسته بريزيد و آن را به مدت ۳۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا گوشت کمي استراحت کند.
۴- روي سيني فر را با فويل آلومينيومي بپوشانيد و سطح آن را کمي چرب کنيد.
۵- گوشت را روي سيني فر پهن کنيد، آن را برش بزنيد و با کمک دست به شکل دلخواه به آن فرم دهيد. ميتوانيد با فشار انگشت روي آن حالت بندهاي کباب کوبيده را ايجاد کنيد.
۶- با استفاده از قلمو يا فرچه، کره ي آب شده را روي کباب ها بماليد.
۷- فر را از قبل به مدت ۱۰ دقيقه در دماي ۱۸۰ درجه سانتي گراد گرم کنيد. سپس سيني فر را داخل آن قرار دهيد. اجازه دهيد کباب ها به مدت ۲۰ دقيقه داخل فر بپزند.
۸- در نيمه ي پخت کباب ها بهتر است ۱ بار همه ي آنها را پشت و رو کنيد تا تمام قسمت هاي کباب کاملا پخته شود. ميتوانيد روي کباب ها را با زعفران آب شده و کره رومال کنيد تا کباب ها خشک نشوند.
۹- کباب هاي کوبيده آماده هستند. مي توانيد آن ها را با برنج زعفراني و يا به صورت پرسي روي نان لواش سرو کنيد. روي آن ها سماق بپاشيد و اين کباب هاي خوشمزه تهيه شده در فر را نوش جان کنيد.
نکات کليدي طرز تهيه کباب کوبيده در فر
– مي توانيد چند عدد گوجه نيز از وسط نصف کنيد و آن ها را نيز روي سيني فر بچينيد تا به همراه کباب ها پخته شوند. دقت کنيد که گوجه هاي از وسط نصف کرده را رو به بالا بچينيد تا آب گوجه ها زير کباب ها نرود. يا مي توانيد گوجه هاي کوچک تري انتخاب کنيد، آن ها را با سيخ هاي کوچک سيخ کرده و سيخ هاي گوجه را روي سيني فر بچينيد. اگر تمايل نداريد گوجه خيلي نرم و پخته شود ميتوانيد آن را در اواسط پخت اضافه کنيد.
– اگر تمايل داريد از دنبه در کباب کوبيده استفاده کنيد، آن را از قبل به همراه گوشت چرخ کرده چرخ کنيد و کمي ورز دهيد تا با هم ترکيب شوند.
– براي گوشت کباب کوبيده، از گوشت گوسفند و يا مخلوط آن با گوشت گوساله استفاده کنيد.
– اگر مي خواهيد کباب طعم کباب کوبيده دودي داشته باشد، کافي است ۱ عدد زغال کوچک را روي گاز بگذاريد تا کاملا داغ و قرمز رنگ شود. سپس در حالي که کباب ها داخل فر در حال پخته شدن هستند، زغال داغ را نيز کنار کباب ها روي سيني فر بگذاريد و روي آن چند قطره روغن بريزيد تا دود کند و کباب ها بوي دود زغال را به خود بگيرند.
– اضافه کردن زرده ي تخم مرغ به کباب باعث مي شود گوشت شل نشود. اگر قصد داريد کباب کوبيده سيخي داخل فر درست کنيد، به شما توصيه مي کنيم حتما به گوشت کباب يک عدد زرده ي تخم مرغ اضافه کنيد تا گوشت از سيخ نريزد.
– براي پختن کباب در فر بايد هم از حرارت بالا و هم از حرارت پايين فر استفاده کنيد تا کباب ها مغز پخت شوند. اگر فر شما امکان حرارت همزمان از بالا و پايين را ندارد بعد از ده دقيقه کباب ها را زير و رو کنيد.
– مي توانيد کباب کوبيده ها را با سيخ هاي مخصوص فلزي يا چوبي کوچک سيخ کنيد و بعد آن ها را روي سيني فر بچينيد. براي سيخ کوچک به ۵۰ گرم و براي سيخ هاي بزرگ تر به ۱۵۰ گرم گوشت براي هر سيخ نياز داريد. براي آن که هنگام سيخ کردن کباب گوشت به دستتان نچسبد، کاسه اي آب کنار دست تان بگذاريد.
– اضافه کردن جعفري يا گشنيز خرد شده طعم فوق العاده اي به کباب کوبيده خواهد داد. در صورت تمايل مي توانيد ۱ قاشق غذاخوري جعفري يا گشنيز خرد شده را به گوشت کباب اضافه کنيد.
– براي دور چين کباب کوبيده مي توانيد از برگ هاي ريحان و پياز هاي حلقه حلقه شده استفاده کنيد. فلفل کبابي هم در کنار کباب طعم آن را فوق العاده خواهد کرد.
– کباب کوبيده در فر بعد از پخت خيلي کوچکتر ميشود. پس حتما آن را بزرگتر از اندازه مورد نظرتان شکل بدهيد.